SEBUTIR KURMA PENGHALANG DOA

Assalammualaikum.  Pagi ini Kak Mas ingin kongsikan sedikit kisah tauladan. Semoga kisah ini dapat mengingatkan kita yang sering lalai dan lupa. SEBUTIR KURMA PENGHALANG DOA Selesai menunaikan ibadah haji, Ibrahim bin Adham berniat ziarah ke Masjidil Aqsa. Untuk bekalan di perjalanan,...

Suplemen Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit

Assalamualaikum! Hari ini Kak Mas nak kongsikan sedikit keratan akhbar utusan tentang betapa pengambilan suplemen yang betul dan tepat dapat membantu mengurangkan risiko penyakit merbahaya. Suplemen Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Daripada keratan akhbar.utusan berikut, bolehlah disimpulkan bahawa dengan pengambilan suplemen...

Rezeki bukan Hak Milik

Assalamualaikum.. Hari ini Kak Mas nak kongsikan sedikit nukilan daripada sahabat, semoga memberi sedikit keinsafan buat kita semua. — Aku melihat hidup orang lain begitu nikmat, Rupanya dia menutup kekurangannya tanpa perlu berkeluh kesah. Aku melihat hidup teman-temanku tak ada...

Resepi Kuih Getas

Assalamualaikum & Selamat Petang! Petang-petang ini kome semua sarapan apa? Petang ini Kak Mas nak kongsikan resepi kegemaran anak-anak Kak Mas iaitu Kuih Getas. Selalunya mak Kak Mas yang handal masak kuih getas ini, Kak Mas adalah sekali sekala sebab...

Kisah Inspirasi Shaklee Effect 

Assalamualaikum & selamat tengah hari. Hari ini Kak Mas nak kongsikan testimonial pengguna yang menggunakan Vivix Shaklee. Kisah Inspirasi Vivix Salam.. Ini feedback dari makcik saya Wak nah. Waknah sebelum ni ada darah tinggi, sakit leher sakit lutut semualah. Beberapa...

Selimut & 100 Riyal

Assalamualaikum & Salam Rejab. Hari ini Kak Mas ingin berkongsi sedikit cerita tauladan buat anda semua. Semoga ia mampu mengetuk pintu hati kita untuk menjadi insan yang lebih empati kepada orang lain. Selimut & 100 Riyal Sebuah cerita yg sangat...

Kelebihan Bulan Rejab

Assalamualaikum & Selamat Pagi! Tak lama lagi nak masuk bulan Rejab kan? Banyak kelebihan membuat amal di bulan Rejab ini. Hari ini Kak Mas nak kongsikan dengan anda semua kelebihan bulan Rejab. 🌙REJAB Rejab dikenali sebagai BULAN ALLAH. 🌟Puasa 1...

​APA ITU PENYAKIT DEGENERATIF

Assalamualaikum & Selamat Petang. Hari ini Kak Mas nak share tentang PENYAKIT DEGENERATIF. ​APA ITU PENYAKIT DEGENERATIF? Penyakit DEGENERATIF adalah penyakit yang berpunca dari kerosakan sel, organ dan tisu tubuh. Peratusan penyembuhan penyakit ini adalah bergantung kepada tubuh pesakit itu...

Anak Selsema? Cara Atasi Selsema

Assalamualaikum & Selamat Pagi! Semoga hari anda semua ceria & bagus belaka. Hari ini Kak Mas nak kongsikan cara-cara atasi masalah selsema di kalangan anak-anak kita.  Sebelum itu jom kita tengok punca anak-anak selsema. Punca Anak Selsema Kenapa perlu kenal...

SYURGA SEORANG ISTERI

Assalamualaikum! Pagi ini Kak Mas nak kongsikan satu titipan daripada perkongsian WhatsApp. Semoga memberi sedikit peringatan dan tauladan buat kita, para isteri penghuni syurga insyaa Allah. SYURGA SEORANG ISTERI Dugaan paling besar adalah bersabar. Jadi seorang isteri, hal yang amat...

5 Cara Banyakkan Susu Ibu

​Assalamualaikum & Selamat Pagi! Sudah bersarapan? Pagi ini sarapan apa? Walau apapun sarapan anda, pastikan ia penuh khasiat & sarapan sihat. Ini kerana, sarapan amat penting untuk permulaan hari yang cemerlang! Hari ini Kak Mas nak kongsikan tentang petua banyakkan...

Kenali Susu Ibu

Assalamualaikum & Selamat Pagi! Hari ini Kak Mas nak berkongsi maklumat dengan sahabat sekalian tentang susu ibu.  Mengapa susu ibu adakala pekat dan adakala cair. Nak tahu sebabnya? Meh Kak Mas terangkan. Kenali Susu Ibu Foremilk dan Hindmilk Buat pengetahuan...

Vivix dan Pemulihan yang Ketara

Assalamualaikum & Selamat Petang. Hari ini saya nak share testimonial seorang SID Shaklee yang sangat berpuashati dengan Vivix untuk diri sendiri, ayah yang menderita sakit kulit misteri dan ibu mertua yang sakit lutut. Semoga anda diluar sana, yang tercari-cari penawar,...

Sosej Ayam Homemade

Assalamualaikum! Pagi ini nak share resepi yang Kak Mas rasa sangat berkhasiat, bebas bahan perasa tambahan, dan anak-anak pun pasti suka. Sosej Ayam Home Made Berikut ialah bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat sosej ayam home made. Bahan A: Isi ayam...

Resepi ESP Shaklee yang Lazat

Assalamualaikum & Selamat Pagi! Kawan-kawan tengah buat apa tu? Sementara kelapangan sedikit sebab anak-anak dah tidur, jom Kak Mas kongsikan beberapa resipi ESP Shaklee dengan buah-buahan segar untuk mendapat shake atau smoothies yang lazat, berkhasiat lagi mengenyangkan. 1. Resepi ESP...

5 Petua Bersalin Tidak Koyak

Assalamualaikum & Selamat Petang! Petang-petang redup begini, Kak Mas nak kongsikan tip & petua yang Kak Mas amalkan supaya proses bersalin tidak menyebabkan koyakan di vaiginal. Alhamdullillah untuk 2 orang anak yang terakhir ini, dengan petua yang Kak Mas amalkan,...