wp-1472007894128.jpg

Wahai Ayah, Dengarlah..

MOTIVASI PAGI…. 👊👊👊 duss kena sebiji.. Tak caya baca smpai habis… UNTUK RENUNGAN AYAH-AYAH 1. Sebenarnya apabila kita mempunyai anak, ramai yang sudah mengaku menjadi AYAH, sebenarnya belum lagi, ibarat orang yang baru memiliki bola, dah mengaku jadi footballer.. Kena...

Promosi Nov Buy 3 Free 1

Assalammualaikum! Bulan Nov bulan inch loss, bulan detoks badan, bulan kecilkan pinggang. Mengapa saya kata demikian? Sebab bulan ini, promosi Buy 3 Free 1 Lecithin & Alfalfa. Horey!! Dua suplemen ini memang sangat berkesan untuk nyahkan lelemak badan, kecilkan pinggang...

Penawar Batuk dengan Semulajadi

​Assalamualaikum, Hari ini nak share dengan sahabat semua, apa rahsia saya dan sekeluarga menangani gejala selsema, batuk ringan, batuk berpanjangan tanpa ubat. Terutama buat orang dewasa & anak-anak yg masih menyusui dengan ibunya. Alkisah, dua hari lepas baru sahaja COD...

Wanita & Kepentingan Hormon

​Assalamualaikum, Semoga sahabat semua baik- baik sahaja. Nak share jelah pagi tadi sempat mendengar Assalamualaikum TV Al-Hijrah. Nak kongsi, perempuan ini, kadang umur 30 tapi tahap hormon bak org 50 tahun, iaitu pra menopos. Apa yg jadi bila jadi macam...

Puisi 15 Sen

​Sajak 15 sen… 🌻🌻🌻(nukilan seorang teman)   Kita bising minyak naik bukan kerana kita benci Malaysia. Kita bising minyak naik bukan kerana kita tak mampu nak bayar. Tapi… Kita bising sebab janji tak serupa bikin. Kita bising sebab kesiankan rakyat...

Immune Booster Terbaik untuk Anak-anak

Assalamualaikum.  Saya nak kongsikan tentang Nutriferon ini. Apa dia? Sebelum saya pergi perkara fakta, mehlah saya kongsikan tentang anak-anak saya. Anak-anak saya ada yang sekolah, ada yg duduk nursery. Yang duduk nursery, suplemen harian untuk boost immune system & menghubungkan...

Simple Sunnah Nabi Muhammad SAW

Assalamualaikum! Koleksi Simple Sunnah Rasulullah SAW. Simple Sunnah – 1 1. Masuk tandas kaki kiri dan keluar kaki kanan. 2.Tutup kepala bila masuk tandas. Simple Sunnah – 2 1. Kibaskan tempat tidur. 2. Permulaan tidur mengiring sebelah kanan. 3. Kepala...

Sakit Tumit? Shaklee kan Ada

​Real people, real effect. Seorang kawan saya ini, dulu penggemar kopi. Sehari secawan kopi @ nescafe wajib. Sejak dulu memang penggemar tegar. Mengadu sakit tapak kaki, nak berpijak pun sakit. Walaupun dah kurangkan sangat dos kopi, nescafe, teh, masih ada...

Hari Ahad yang Indah

Sekadar cerita kosong.  Hari Ahad seperti biasa, basuh baju, jemur baju, bising-bising sikit dengan anak minta buat homework. Kakak pula dah study Bahasa Arab untuk exam Selasa ini, Bahasa Arab dan Jawi. Pagi tadi sebab kemalasan melanda, anak-anak sarapan susu...

Essential Health Set Shaklee

Assalamualaikum warahmatullah. Semoga sihat selalu hendaknya. Hari ini saya nak kenalkan dengan set terbaru ini iaitu, Essential Health Set Shaklee. Terdiri daripada Omega Guard, Multi vitamin dan multi mineral Vita-Lea dan Energizing Soy Protein (ESP). Kelebihan Essential Health Set Shaklee:...

Tingkatkan Sistem Imun dengan Shaklee

​Boost your immune system with Shaklee! Bagaimana caranya untuk tingkatkan sistem imun tubuh? Bantu sistem sokongan tubuh. Bagaimana? Cara saya, dengan tambahkan pengambilan suplemen berikut di dalam diet harian anda! . OmegaGuard . Garlic Complex . Vita C Plus 500mg...

Tingkatkan Imun dan Cegah Zika

​Assalamualaikum wbt Kalau diserang nyamuk, apa terfikir di kepala? Mesti denggi kan? Malah yang terbaru serangan Zika. Jadi kalau ditakdirkan anda terkena serangan denggi atau zika, apa nak buat? Tiada penawar bagi kedua-dua virus. Yang anda boleh buat, tingkatkan imun...

ESP Shaklee yang Owesome!

​Salam Hari Malaysia semua! Ini kisah COD semalam. Adik yg empunya barang ini nak balik Mesir. So urgent COD di Shah Alam. Saja bertanya, untuk masalah muka ke? Iye juga tetapi lebih untuk energy booster, ialah belajar kena sentiasa bertenaga,...

Rahsia Kulit Cantik dan Gebu

Rahsia ke? Rasanya bukan lagi rahsia cuma ada juga yang masih tidak tahu. Almaklum benda baik, kita kena share kan 🙂 Tak percaya? Percayalah 🙂 Natural product, work naturally. Bukan makan 2-3 hari terus nampak kesan. Itu bahaya. Sel kulit...
wp-1473220399466.jpg

ESP Menghilangkan Gastrik 

​Saya juga begitu. Saya ialah penghidap gastrik yang agak teruk. Gara-gara unbalance diet zaman universiti. Makan tak jaga, then suka berjaga malam. Maka, gastrik pun menghinggap. Dapat gastrik yg teruk masa tahun 2 zaman universiti. Tuhan je yg tahu bila...
shakernew

PWP – Shaker Shaklee Baharu

Dan, masih exited dengan promosi September? Nak tambah lagi ni, bahawa Shaklee baru sahaja mengeluarkan Shaker Shaklee yang baru, lagoona blue lagi warnya tau. Cute mute geram gitu.     Okey apa yang best tentang Shaker Shaklee ini? Jom kite...
ESPtwinpack

Promo September – ESP Twin Pack

Assalamualaikum WBT, Wow, wow dan wow!! Bulan September memang bulan kulit flawless, kulit gebu, kulit bebas jerawat,  kulit tak kusam dan nyahkan gastrik! Kenapa saya cakap macam tu? Sebab, bulan ini promo ESP Shaklee dan Vita-C Sustained Release 500 mg...
sijil-halal-shaklee-2016

Sijil Halal Shaklee 2016

Assalamualaikum semua, Maaf sebab lama tak update tentang sijil halal Shaklee. Ikutkan Shaklee setiap tahun Shaklee memang renew sijil halal mereka dengan ISA, iaitu Islamic Services of America. Cuma saya yang terlupa nak update di sini. Terdetik nak semak balik...

Manfaat Tidur Malam Awal

Assalamualaikum.. Hari ini nak share satu artikel bertulisan bahasa Inggeris, semoga semua mendapat manfaatnya, insyaa Allah. Tidur awal di waktu malam Plz make it a point to sleep early.Thats how Allah has made us. Sleep at night and work during...