Mengapa Ramai Yang Memilih Suplemen Shaklee

awet muda, diet sihat, HB Rendah

ALWAYS SAFE, ALWAYS GREEN, ALWAYS WORK Itulah falsafah Shaklee Dengan disokong kajian sains dan clinical test, saya tak perlu ragu. Dihasilkan dengan bahan-bahan semulajadi alam, natural di badan, tidak meninggalkan negative side effects, menjadi pengguna setia hampir 7 tahun, I am fully satisfied. Kenapa nak kedekut, kena sebarkan barang baik. Bila orang kata, yelah dia […]

Continue Reading

Mengapa Ramai Para Ibu Memilih Shaklee

anemia, banyakkan susu ibu, diet sihat, HB Rendah, Ibu Hamil, Ibu Sihat, kanak-kanak

Asalamualaikum dan Salam Sejahtera. Sihat? Kak Mas doakan anda semua dalam lindungan Allah, sihat, bahagia sentiasa. Hari ini nak celoteh sikit mengapa ramai ibu diluar sana memilih Shaklee sebagai suplemen tambahan buat mereka. Tak kiralah yang menyusu atau tidak, yang tengah mengandung atau sudah bersalin, yang sudah lanjut usia atau muda remaja, mostly sebabnya hampir […]

Continue Reading

Berkat Doa Tanpa Prejudis

awet muda, B Complex, diet sihat, HB Rendah, Ibu Hamil, Ibu Sihat, keluarga

Berkat doa tanpa prejudis. Menarik tak topik tersebut? Lintasan hati yang tanpa syak wasangka dengan Tuhan, mungkin itulah yang Allah makbulkan. Betul tak? Ini cerita Kak Mas. Masa sekolah rendah, cikgu sokmo tanya dalam kelas, apa hobi anda. Jujur jawapan masa tu ‘melancong’ sebab best rasa bila arwah bapak bawa jalan-jalan, dekat je pun masa […]

Continue Reading

Zat Besi (Iron) dan Gastrik

Berpantang, HB Rendah, Ibu Hamil, Ibu Sihat

Assalammualaikum & Salam Sejahtera. Hari ini Kak Mas nak kongsikan sedikit info tentang zat besi atau lebih popular dengan nama Iron. Apa itu Zat Besi Zat besi atau iron, ialah mineral yang penting untuk tubuh kita. Tubuh tidak boleh menghasilkan zat besi, maka kita perlu makan sayur hijau dan daging merah sebab zat besi kaya […]

Continue Reading

Tips Naikkan HB Rendah

anemia, B Complex, HB Rendah, Ibu Hamil, Ibu Sihat, kalsium, Multivitamin, Shaklee

Assalamualaikum & Salam Sore! Hari ini nak cerita tentang HB rendah semasa kehamilan. Selalunya ia akan menjadi lebih teruk apabila masuk ke minggu 28 dan seterusnya sebab kandungan makin besar, tekanan dalam badan makin meningkat, supply ke baby juga makin bertambah sebab waktu ini bayi dalam proses nak menguatkan tulang dan keperluan yang lain.   […]

Continue Reading

Kisah Saya dan Shaklee

HB, HB Rendah, Ibu Hamil, Shaklee, Vita-Lea Shaklee

Ini kisah dahulu. Masa saya preggy anak ketiga. Sejarah saya mmg ada tekanan darah rendah, tapi tak pernah seteruk preggy anak ketiga. Taklah teruk bebenor sampai masuk hospital, tapi anak sebelumnya tak sampai begitu. Masa itu, bacaan tekanan darah saya hanya 95/65 sahaja manakala bacaan normal ialah sekitar 130/85 (betulkan saya jika saya silap). Keadaan […]

Continue Reading

Multivitamin Vita-Lea untuk Masalah HB Rendah

HB, HB Rendah, Ibu Hamil, Shaklee, Vita-Lea Shaklee

Assalamualaikum WBT, Semoga anda semua sihat selalu hendaknya. Hari ini saya ingin kongsikan tentang Multivitamin Vita-Lea dan bagaimana ia dapat membantu mereka yang mempunyai masalah HB rendah, anemia dan yang berkaitan.   Kenali Multivitamin Vita-Lea   Vita-Lea®, salah satu suplemen paling seimbang dengan khasiat yang lengkap, dirumus khas untuk membekalkan 28 vitamin dan mineral penting […]

Continue Reading

Hamil – Kenapa HB Rendah

HB Rendah, Ibu Hamil, SET BERPANTANG, Set Bersalin, Shaklee

Assalamualaikum semua, Hari ini saya kongsikan fakta kenapa dan mengapa HB boleh rendah semasa hamil. Sebelum itu saya nak refresh semula bahawa sepanjang tempoh kehamilan 9 bulan oleh seorang wanita: Tubuh anda menghasilkan 50% lebih darah. Metabolisme tubuh anda membakar lebih banyak untuk pembahagian sel yang pesat, pembangunan organ. Anda menggunakan lebih banyak nutrien dan air. Badan anda masih dalam proses pembuatan plasenta bayi […]

Continue Reading

HB Rendah lagi semasa Hamil

HB, HB Rendah, Ibu Hamil, Shaklee

Assalamualaikum  buat pembaca budiman sekalian, Sebelum ini saya ada kongsikan beberapa simptom hb rendah semasa hamil yang mana saya sendiri mengalaminya semasa hamil anak ketiga yang lalu. Masalah saya ketika itu ialah platlet darah saya mengalami keabnormalan yang biasanya disebabkan kurangnya nutrisi penting dalam badan terumata zat besi, folate dan vitamin B12.   SIMPTOM HB […]

Continue Reading

Mengapa Performance Drinks Wajib Ada untuk Bulan Puasa


puasa, Puasa Ramadhan, Set Puasa, Shaklee, Suplemen Kanak-kanak

Bismillahirrahmanirrahim. Puasa dah hampir tiba, cuasa panas hujan panas hujan memang boleh buat badan terhidrat dan letih lesu. Yang kerja luar, yang naik motor, anak-anak kita yang sekolah pagi dan petang, memang sangat perlukan makanan tambahan yang dapat jaga bendalir dalam badan, semestinya Performance Drinks! Performance Drink sangat bagus untuk mengekalkan tenaga dan air dalam […]

4 May, 2018

Set Puasa untuk Seisi Keluarga


kanak-kanak, puasa, Puasa Ramadhan, Set Puasa, Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Apa yang best promotion bulan ini? Sangat best untuk Ramadhan yang bakal tiba. MealShake bukan sahaja sesuai untuk anak-anak malah orang dewasa, dan Performance Drinks untuk seisi keluarga. Kalau ayah takmo share dengan anak-anak (almaklum ayah kan sado taknak perisa Vanilla) angkat set Cinch berperisa Coklat/Kopi. Silap haribulan otot-otot pejal naik masa raya 💪💪💪 […]

4 May, 2018

Kenapa ESP Shaklee Wajib Ada Semasa Puasa


ESP Shaklee, puasa, Puasa Ramadhan, Set Puasa

Korang tahu tak, ESP Shaklee ialah pure soy protein dan rendah Glycemic Index. Apa maknanya. Ia diproses dalam perut kita dan melepaskan tenaga secara perlahan-lahan, sebab itu kenyang lebih lama, bertenaga lebih panjang hingga ke petang. Since kami dah makan Shaklee hampir 7 tahun, dah alami beberapa siri terlepas sahur. Bila terlepas sahur ESP, memang […]

3 May, 2018

YOUTH ACTIVATING SERUM buat Kulit Jadi Gelap?


Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Menarik tak tajuk di atas? Kena faham kulit kita memperbaharui sel dalam lingkungan 50-60 hari, malah jika lebih berusia, boleh jadi lebih lama. Janganlah baru 2-3 minggu pakai YOUTH ACTIVATING SERUM, nampak kulit ala-ala sawo matang sikit, terus nak buang YOUTH ACTIVATING SERUM. Sayang deknon ooii! Ini penjelasannya ye. YOUTH ACTIVATING SERUM buat Kulit […]

25 April, 2018

Vitamin untuk Mata Silau


Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Nak berkongsi vitamin yang Kak Mas amalkan untuk mata. Iaitu CarotoMax. CarotoMax Vitamin untuk Mata I is spectacle girl since form 2. Tak pernah nak turun, walau katanya dah besar nanti akan stop. But when my silau getting worse year by year, yes I know something is not right. Sejak amalkan CarotoMax, silau dah […]

25 April, 2018

Vitamin untuk Kulit Sunburn


anti oksida, awet muda, Ibu Sihat, kulit cantik, kulit kusam, vitamin c, vitamin kulit

Bismillahirrahmanirrahim. Biasa kita senang terkena sunburn atau kulit terbakar akibat matahari. Ini boleh terjadi akibat terdedah kepada cahaya matahari terlalu lama sama ada sebab sukan, bermain di swimming pool, bermain di pantai atau sebagainya. Sunburns boleh terjadi dengan sedikit atau banyak, kulit menjadi merah hingga lepuh yang menyakitkan. Sunburn diketahui menyumbang kepada penuaan dan kanser […]

20 April, 2018

Omega Guard untuk Darah Tinggi dan Kolesterol Jahat


darah tinggi, kolestrol tinggi, minyak ikan, omega guard

Bismillahirrahmanirrahim. 2-3 hari lepas COD Omega Guard untuk mengawal darah tinggi dan kolesterol. Kolesterol jahat tinggi antara punca darah tinggi, so makan Omega Guard untuk kawtim 2 sekali. Nak best makan sekali dengan Garlic Complex. Suplemen semulajadi, insyaallah berbaloi. Manfaat Omega Guard untuk Darah Tinggi Bagaimana Omega Guard dapat membantu? Jawapannya terletak pada kandungan asid […]

19 April, 2018

Omega Guard untuk Darah Tinggi dan Kolesterol Jahat


darah tinggi, kolestrol tinggi, minyak ikan, omega guard

Bismillahirrahmanirrahim. 2-3 hari lepas COD Omega Guard untuk mengawal darah tinggi dan kolesterol. Kolesterol jahat tinggi antara punca darah tinggi, so makan Omega Guard untuk kawtim 2 sekali. Nak best makan sekali dengan Garlic Complex. Suplemen semulajadi, insyaallah berbaloi. Manfaat Omega Guard untuk Darah Tinggi Bagaimana Omega Guard dapat membantu? Jawapannya terletak pada kandungan asid […]

19 April, 2018

2 Petua Ringkas Kulit Kembali Cerah


awet muda, kulit cantik, kulit kusam, vitamin c

Bismillahirrahmanirrahim. Petua yang Kak Mas nak kongsikan hari ini, simple sahaja. Yang penting, sabar dan konsisten. At least amalkan selama 2 bulan, insyaallah dapat hasil yang positif dan menggembirakan hati anda. 2 Petua Ringkas Kulit Kembali Cerah Hanya konsisten ESP Shaklee dan Vita C Plus sahaja boleh Revive balik kulit yang mulai gelap dan kusam […]

14 April, 2018

Skincare Terbaik untuk Masalah Kulit Kusam


awet muda, kulit cantik, kulit kusam

Bismillahirrahmanirrahim. Salam Ahad! Moga hari kalian baik-baik sahaja. Alkisah, sebelum ini akak pengguna tegar NutriWhite Shaklee, iaitu Nutriwhite Ultimate Protection Whitening Lotion. Juga pencuci muka NutriWhite. Terputus bekalan NutriWhite Shaklee Beberapa bulan akak terputus bekalan sebab NutriWhite dah discontinue, YOUTH pula belum masuk. Ada juga akak cuba jaya produk lain daripada farmasi, but agak mengecewakan. […]

14 April, 2018

Kelebihan ESP Shaklee buat Ibu Hamil & Menyusu


Ibu Hamil, ibu menyusu

Bismillahirrahmanirrahim. Kak Mas nak kongsikan sedikit buat ibu-ibu yang hamil dan menyusu bayi, bagi menghadapi bulan Ramadhan tidak lama lagi. Yelah, Rejab dah nak habis lepas tu Syaaban, dah Ramadan. Pejam celik pejam celik dah sampai Ramadhan. Ganti puasa dah habis? Belum? Cepat-cepat ganti puasa, kalau mampu gantilah cepat. Agar hati tenang menghadapi Ramadhan yang […]

12 April, 2018

Cara Atasi Gastrik Semasa Puasa


gastrik

Bismillahirrahmanirrahim. Sama seperti Kak Mas, bila tak jaga makan, gastrik boleh menyerang balik. Lagi-lagi time puasa, nak Breastfeed lagi, memang boleh trigger gastrik sebab dulu gastrik memang agak teruk. Sekarang tak gusar, rasa+rasa dia nak datang, terus bancuh ESP, insyaallah tak jadi, kenyang pun kenyang, badan pun bertenaga.   Cara Atasi Gastrik Semasa Puasa Hamil […]

11 April, 2018

11 Nasihat Emas Sihat Tubuh Badan


keluarga, Teladan

Bismillahirrahmanirrahim. Perkongsian daripada grup Whatsapp, semoga bermanfaat. Nasihat Emas dari Ustaz Ahmad Dusuki bagi yg sudah mencapai umur 40an’, 50an, 60an. Nasihat pertama Cubalah berurut urat saraf 7 kali setahun untuk lancar perjlnan darah. walaupun ketika itu kita tidak mengalami kesakitan saraf. Nasihat kedua Banyakkan minum air kosong kerana kebanyakan penyakit berpunca dari kurang air […]

10 April, 2018

Kepentingan Protein Kepada Wanita


amalan sihat, diet sihat, ESP Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Kak Mas nak kongsikan mengapa protein sangat penting bagi wanita khususnya, dan orang dewasa umum nya. Kepentingan Protein Pengambilan protein yang mencukupi dapat membantu membina dan membaiki otot atau tisu yang rosak. Protein juga berperanan menghasilkan enzim dan hormon, menyokong sistem imun dan mengekalkan tahap tenaga dan stamina yang tingg. Kebanyakkan protein dalam diet […]

6 April, 2018

ESP Shaklee untuk Abang Sado


awet muda, ESP Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Tak tahu mana datang angin kata makan ESP boleh jadi pondan. Sebab ESP Shaklee ada ciri-ciri hormon wanita? Cepatnya jatuhkan hukum. ESP Non-GMO Soy Protein ESP membekalkan protein soya tulen yang tidak diubahsuai secara genetik, iaitu non-GMO, untuk membekalkan tenaga lebih lama kepada tubuh badan kita. Protein umpama blok yang membina tubuh kita, seperti […]

5 April, 2018

Testimonial Kulit Kusam


awet muda, B Complex, kulit cantik, ulser mulut, vitamin c, vitamin kulit

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan testimonial pengamal Shaklee , yang asalnya makan Shaklee untuk tujuan berpantang, akhirnya menjadi pengamal suplemen Shaklee selepas mendapat kesan yang amat positif. Jom baca penulisan ikhlas daripada Puan Umi Kalsom Awang Hat.   Kulit Kusam Assalamualaikum…. Umie nak share testimoni sendiri perbezaan sebelum dan selepas consume Shaklee. Untuk […]

3 April, 2018

SHAKLEE BEYOND ORGANIC


Shaklee, side income, Suplemen Kanak-kanak

Bismillahirrahmanirrahim. Kali ini Kak Mas nak kongsikan pengetahuan tentang organik dan mengapa Shaklee ialah Beyond Organik. Dalam bahasa Melayu, Shaklee jauh lebih ke hadapan mengatasi organik. SHAKLEE BEYOND ORGANIC ORGANIC ialah proses pertanian yang menggunakan input semula jadi yang meningkatkan kesuburan tanah, dan tiada apa yang digunakan yang akan membahayakan udara, air, atau tanah. Antara […]

2 April, 2018

Cara Hilangkan Batuk Bayi


amalan sihat, anak batuk berkahak, Anak Bijak, asma, Bawang Putih

Assalammualaikum, semoga anda sentiasa berada dalam keadaan sihat selalu. Hari ini Kak Mas nak kongsikan kisah salah seorang customer Kak Mas yang berjaya bantu bayi nya kurangkan kahak sehingga akhirnya tak perlu admit hospital lagi. Bayi dikesan Tinggi Sel Darah Putih Biasanya ini berlaku jika ada jangkitan kuman. Sel darah putih memang fungsinya melawan kuman […]

2 April, 2018

Rahsia Wajah Cantik Berseri dengan Radiant


awet muda, B Complex, kulit cantik, penjagaan wajah, sunburn

Bismillahirrahmanirrahim. Ramai yang bertanya, apa rahsia kulit wajah cantik berseri. Semua bermula dengan kombinasi inner glow (daripada dalam) dan outer glow (daripada luaran). Outer glow sememangnya berkait rapat dengan pemakaian skin care yang sesuai, termasuk pencuci wajah, toner, pelembab, pelindung UVA dan UVB termasuk juga regim memperbaiki dan memperbaharui sel kulit seperti serum, night cream, […]

28 March, 2018