Tips Travel Luar Negara

Master Lyna Noh Ini salah seorang mentor saya yg saya kagumi. Sukses dalam Shaklee memanglah kan, tapi backpacking dah lama beliau buat. Pada usia kandungan beliau 5 bulan, beliau join trip ke Eropah. Kena tahu kemampuan badan sendiri, yg penting...

Kisah Saya dan Shaklee

Ini kisah dahulu. Masa saya preggy anak ketiga. Sejarah saya mmg ada tekanan darah rendah, tapi tak pernah seteruk preggy anak ketiga. Taklah teruk bebenor sampai masuk hospital, tapi anak sebelumnya tak sampai begitu. Masa itu, bacaan tekanan darah saya...
weigth loss

Lecithin untuk Turunkan Berat Badan

Assalamualaikum WBT buat pembaca sekalian. Hari ini masuk hari ke 11 kita berpuasa di bulan Ramadhan 1437H. Untuk hari ini saya kongsikan petua menggunakan Lecithin Shaklee dalam membantu inch-loss (kecikkan pinggang, peha, buang lelemak degil) untuk tubuh badan anda.  ...
PhotoGrid_1466041968072

Bell Palsy Pulih dengan Vivix

  Assalamualaikum WBT Entry sebelum ini saya ceritakan tentang apa itu Bell Palsy, bagaimana ia terjadi, apakah simptom-simptomnya dan lain-lain. Entry kali ini saya nak kongsikan pengalaman pengguna yang menderita Bell Palsy yang tidak mahu pulih selama bertahun-tahun, alhamdullillah, dengan...
bell-palsy

Apa Itu Bell Palsy

Apa itu Bell Palsy Bell Palsy ialah lumpuh atau kelemahan otot pada bahagian sebelah muka anda. Kerosakan pada saraf muka yang mengawal otot pada sebelah muka menyebabkan sebelah muka terasa berat. Kerosakan saraf juga boleh menjejaskan deria rasa, kilang air...
air

Cara Makan Set Puasa Shaklee

Assalamualaikum WBT. Buat pembaca budiman, saya doakan kalian serta saya sendiri sentiasa di bawah rahmat Allah Taala yang Maha Esa, Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani. Post kali ini saya ingin kongsikan bagaimana aturan makan buat SET PUASA SHAKLEE. Seperti post...
Set Ramadhan 1

Kekal Bertenaga Semasa Puasa

Assalamualaikum WBT. Semoga pembaca sekalian baik-baik sahaja untuk hari kedua pada bulan Ramadhan ini hingga seterusnya. Seperti entri sebelum ini, saya janjikan untuk berkongsi dengan pembaca sekalian bagaimana untuk kekal bertenaga semasa berpuasa hingga ke petang. Saya kongsikan di sini...
Ramadhan

Salam Ramadhan 1437H

Assalamualaikum WBT. Salam Ramadhan buat semua muslimin muslimat walau di mana sahaja anda berada. Ramadhan mengajar kita erti kesusahan dan kelaparan buat golongan yang kurang bernasib baik. Terikat dengan larangan makan dan minum di siang hari, mengajar kita erti lapar...

Bisnes Shaklee, Menipu ke?

Assalamualaikum warahmatullah, Hari ini saya nak bercerita tentang bisnes Shaklee yang saya join sejak beberapa tahun lepas. Shaklee, rasanya semua orang dah tahu, billboard tepi highway pun dah banyak ada tentang Shaklee. Yang ramai orang tak tahu, iye Shaklee ialah...
FB_IMG_1440345449698

Tips Memilih Vitamin E

Assalamualaikum WBT. Semoga anda semua sihat bahagia selalu hendaknya. Di sini saya ingin kongsikan tips memilih vitamin E, semestinya yang semulajadi dan yang terbaik buat kita semua.   Tips Memilih Vitamin E Pilih Vitamin E yang bersumber semulajadi. Jika ada...
vita-e-complex

Mengapa Vitamin E Shaklee Berkesan

 Assalamualaikum buat anda, semua sihat gembira selalu hendaknya. Hari ini saya ingin kongsikan beberapa perkara yang orang tak tahu, mengapa Vitamin E Shaklee selalu berkesan dan lebih baik daripada yang lain dalam fungsinya sebagai anti-oksida. Ia terletak kepada 3 perkara...
ESP SHAKLEE

ESP Shaklee – Tiada Kolesterol

Assalamualaikum WBT. Tahukah anda bahawa Energizing Soy Protein atau ESP merupakan ESP memang tiada kolesterol sebab ia dihasilkan daripada tumbuhan. Pesakit darah tinggi tiada masalah untuk amalkan ESP dalam diet harian. ESP juga tiada asid urik, makanya pesakit gout juga...

Korang Tahu Tak – Produk Kosmetik

Assalamualaikum buat pembaca budiman sekalian. Hari ini saya nak kongsikan tentang produk kecantikan kat Malaysia yang melambak-lambak dan silih berganti. Sedih. Sebab semua duk promote “Putihkan kulit” dalam masa seminggu. Yelah, jika amalkan suplemen macam Shaklee, mau 2 bulan baru...
vitamin e vitamin seks

Hebatnya Vitamin E Untuk Kulit

Assalamualaikum buat pembaca budiman sekalian, Hari ini saya ingin kongsikan kehebatan vitamin E untuk rahsia kulit muda remaja.   Vitamin E – Tahukah Anda? Vitamin E, bahan yang terdapat secara semula jadi dalam banyak makanan yang membawa manfaat yang besar...
Women-Hair-loss

Punca Rambut Gugur Lepas Pantang

 Assalamualaikum buat pembaca yang saya kasihi selalu, Hari ini saya mahu kongsikan penawar buat ibu-ibu yang alami masalah rambut gugur yang teruk terutamanya selepas melahirkan bayi. Selalunya ia akan bermula pada bulan ke-4 hingga ke-6 selepas melahirkan bayi.   Rambut...

Vitamin Rambut Gugur

Assalamualaikum buat pemabaca budiman, Hari ini saya ingin kongsikan nutrisi yang penting bagi rambut. Lebih-lebih lagi buat anda yang diluar sana yang mengalami masalah rambut gugur.   Nutrisi untuk Rambut   1) ZINK  Zink merupakan salah satu unsur dalam tubuh...
mata kuning

Mata Kuning Tanda Hati Bermasalah

Assalamualaikum buat semua pembaca, Entri sebelum ini saya kongsikan manfaat detoks hati. Hari ini saya kongsikan pula testimonial pengguna yang mempunyai masalah mata kuning. Mata kuning biasanya dikaitkan dengan penyakit hati seperti Hepatitis, bengkak hati, hati berlemak dan sebagainya.  Mata Kuning...