Manfaat Tidur Malam Awal

Assalamualaikum.. Hari ini nak share satu artikel bertulisan bahasa Inggeris, semoga semua mendapat manfaatnya, insyaa Allah. Tidur awal di waktu malam Plz make it a point to sleep early.Thats how Allah has made us. Sleep at night and work during...

Mengapa Memilih Shaklee

Mengapa Saya Memilih ​Shaklee Kalau nak diikutkan, saya ada banyak alasan mengapa saya memilih suplemen dan bisnes Shaklee. Saya dah makan, saya dah rasa manfaat kesihatan. Bukan setakat saya sahaja malah ibu, suami, anak, keluarga besar dan kecil, kawan mahupun...

Minyak Ikan Terbaik buat Anak

​Tengok tajuk pun dah teruja kan? Mestilah kan sebab kita sebagai ibu bapa mesti nak beri yang terbaik buat mereka. Masa saya kecil dulu, arwah bapak pun belikan kami minyak ikan. Orang dulu pun tahu kebaikan minyak ikan untuk perkembangan...
wp-image-671373012jpg.jpg

Set Prenatal Shaklee

​Doc : Awak disahkan mengandung! Happy ke tak happy? Next what? Jaga diri, jaga kesihatan, jaga emosi, jaga amalan rohani. Sebab semua akan mempengaruhi perkembangan bayi yang sedang dikandung. Bab lain, saya taknak sentuh tapi bab sihat, ye. Ada orang...

Durian & Nangka Menjadi Pembunuh Senyap

DURIAN DAN NANGKA MENJADI PEMBUNUH SENYAP Oleh: Dr Mohd Syamirullah Sejak seminggu dua ini, di hospital tempat saya bertugas,  kami mendapati peningkatan kes-kes jantung (serangan jantung dan tekanan darah tidak terkawal), kencing manis (diabetis ketoacidosis dan paras gula tidak terkawal)...

Gajet Shaklee Saya

​Assalamualaikum & Selamat Pagi Sebarkan senyuman dan salam 🙂 Kalau anda berniaga online atau berniaga secara kecil-kecilan sekalipun, pasti ada gajet atau alat yg digunakan untuk memudahkan urusan kan?  Dari membuat tempahan, pemasaran, berkomunikasi dengan pelanggan dan lain-lain, apa alat...

Mudah selsema dan batuk?

​Tiga empat hari lepas, agaknya sebab kongsi minuman dari cawan yang suami minum, mulalah tekak gatal-gatal, batuk2 manja. Tapi gatalnya, ya ampun boleh terjaga malam. Memang suami tak berapa sihat masa tu, tapi tak sangka nak berjangkit. Lepas terjaga malam...
osteoporosis

Tulang Kuat? Bukan Sekadar Kalsium

Assalamualaikum WBT, Mungkin ada yang belum tahu, bahawa untuk memiliki tulang yang kuat, bukan cukup hanya sekadar minum/makan kalsium. Mengapa? Bayangkan bahawa kalsium sebagai bata yang menjadi asas untuk membina tulang yang kuat dan sihat. Batu-bata hanya akan menjadi kukuh...
Tanda Kurang Kalsium

Tubuh Kita Perlukan Kalsium Sepanjang Hayat

Assalamualaikum WBT, Tahukan anda bahawa tubuh kita memerlukan kalsium sepanjang proses pembesaran hinggalah penuaan? Terutama buat golongan wanita. Ini kerana, wanita yang telah berkahwin dan mempunyai anak, seumur hidupnya mungkin sahaja dia pernah hamil, melalui proses bersalin, menyusui bayinya yang...

Bisnes Shaklee Mengajar Menjadi Matang

​#tsunamishaklee #hi5shaklee #vitaminpilihanibu Jatuh bangun dengan Shaklee? Maybe belum tahap itu, tetapi ujian mematangkan 🙂 Orang order then tak jadi beli, berpuluh whatsapp tapi semua senyap akhirnya, belum masuk yg minta harga kos (tol & petrol ahkak pun tak lepas...
Women1

Women You Are Amazing

Assalamualaikum WBT, Sepanjang bulan Julai hingga September 2016, Shaklee mengadakan kempen “Women, you are amazing! Just the way you are”. Sweet kan? Sempena kempen ini, Shaklee melancarkan SET UNTUK WANITA iaitu terdiri daripada, Gorgeous Set Prenatal Set Postnatal Set Amazing...
set-kulit-cantik

Tips Jarang Jatuh Sakit

Assalamualaikum WBT Hari ini nak share macam mana saya mengekalkan kesihatan diri, suami dan anak-anak saya dengan konsisten makan suplemen Shaklee. Tapi suplemen yang mana? Setiap kita ada keperluan berbeza.   Tips Kesihatan Saya Sebagai Ibu Bekerja Sebagai ibu yang...
wpid-wp-1467084138777.jpg

Tips Travel Luar Negara

Assalamualaikum WBT Hari ini saya nak share tentang tips travel ke luar Negara. Sebelum itu saya nak cerita sedikit tentang Master Lyna Noh yang merupakan pengasas iReach Family. Master Lyna Noh Master Lyna Noh Ini salah seorang mentor saya yg...

Kisah Saya dan Shaklee

Ini kisah dahulu. Masa saya preggy anak ketiga. Sejarah saya mmg ada tekanan darah rendah, tapi tak pernah seteruk preggy anak ketiga. Taklah teruk bebenor sampai masuk hospital, tapi anak sebelumnya tak sampai begitu. Masa itu, bacaan tekanan darah saya...
weigth loss

Lecithin untuk Turunkan Berat Badan

Assalamualaikum WBT buat pembaca sekalian. Hari ini masuk hari ke 11 kita berpuasa di bulan Ramadhan 1437H. Untuk hari ini saya kongsikan petua menggunakan Lecithin Shaklee dalam membantu inch-loss (kecikkan pinggang, peha, buang lelemak degil) untuk tubuh badan anda.  ...
PhotoGrid_1466041968072

Bell Palsy Pulih dengan Vivix

  Assalamualaikum WBT Entry sebelum ini saya ceritakan tentang apa itu Bell Palsy, bagaimana ia terjadi, apakah simptom-simptomnya dan lain-lain. Entry kali ini saya nak kongsikan pengalaman pengguna yang menderita Bell Palsy yang tidak mahu pulih selama bertahun-tahun, alhamdullillah, dengan...