Alhamdullillah atas Dugaan & Rezeki

Assalamualaikum & Selamat Pagi Semoga hari kalian baik-baik sahaja. Beberapa hari yang lalu, vitaminpilihanibu.com tidak dapat bersiaran memandangkan terdapat beberapa masalah teknikal dengan renew & domain transfer. Setelah berlarutan untuk beberapa hari, alhamdullillah berjaya juga pegawai sokongan teknikal yang membantu...

Telomeres dan Awet Muda

​Assalamulaikum & Selamat Pagi. Hari ini nak share tentang kaitan Telomeres, awet muda dan Vivix. Anda tahu atau tak tahu seperti saya masa mula-mula dengar tentang Telomeres ini? Jom baca.   Telomeres Tak pernah dengar Telomeres? Dulu saya pun saya,...

Persiapan Persekolahan 2017

Assalamualaikum! Selamat pagi semua!! Saja share persiapan anak2 nak buka sekolah. Ada baju lama, ada yang baru sebab lusuh bebenor. Campur2 lah mana boleh pakai, pakai lagi kan.. beg sumo pakai lama sbb elok lagi. Tudung pun belum jahit lencana...

Pintu-Pintu Rezeki

Assalamualakum.. hari ini nak share pasal pintu-pintu rezeki. ​PINTU – PINTU REZEKI 1.Rezeki Yang Telah dijamin. “Tidak ada satu mahluk melatapun yang bergerak di atas bumi ini yang tidak dijamin Allah rezekinya”_(Q.S.11:6) 2.Rezeki Karena Usaha. “Tidaklah manusia mendapatkan apa-apa kecuali...

Apa fungsi Kolagen dalam badan?

​Assalamualaikum! Hari ini nak borak-borak tentang kolagem. Pasti pernah dengarkan. Tahu fungsi kolagen selain untuk kulit? Jom study sikit pasal fungsi kolagen dan akibat kehilangan kolagen dalam tubuh. Selalu kolagen cuma dikaitkan dengan kulit, aset wanita, wajah. Sebenarnya banyak lagi...

Herbal Blend Bantu Bayi Ekzema

Hari ini saya nak share pula tentang pengalaman bayi yang ada masalah ekzema. Memang sedih hati tengok, alhamdullillah dengan ikhtiar Herbal Blend Shaklee, ekzema semakinnpulih bila diamalkan setiap hari. Alhamdullillah, masuk minggu kedua, lebih baik keadaan bayi daripada yang sebelumnya....

Vivix Bantu Pesakit Diabetes

Assalamualaikum & Selamat Pagi, Hari ini nak share #shakleeeffect pada salah seorang pengguna Vivix. Alhamdullillah, dengan ikhtiar Vivix, bacaan suaminya kembali normal. Vivix merupakan anti oksida yang tinggi dengan falsafah : Membaiki sel Memberi tenaga sel Membantu hasil sel baru...

Penting ke Kolagen pada Tubuh?

​Assalamualaikum & Selamat Petang! Petang-petang ni, buat apa? Hujan mendung, sejuk2 macam ni, pekena kopi dgn goreng pisang panas, sodap! Eh, ke ada yg pekena minuman kolagen petang-petang ni? Tak salah pun, bagus! Sebab usia meningkat, badan kita tak mampu...

Tips Naikkan HB Rendah

Assalamualaikum & Salam Sore! Hari ini nak cerita tentang HB rendah semasa kehamilan. Selalunya ia akan menjadi lebih teruk apabila masuk ke minggu 28 dan seterusnya sebab kandungan makin besar, tekanan dalam badan makin meningkat, supply ke baby juga makin...

Wahai Ayah, Dengarlah..

MOTIVASI PAGI…. 👊👊👊 duss kena sebiji.. Tak caya baca smpai habis… UNTUK RENUNGAN AYAH-AYAH 1. Sebenarnya apabila kita mempunyai anak, ramai yang sudah mengaku menjadi AYAH, sebenarnya belum lagi, ibarat orang yang baru memiliki bola, dah mengaku jadi footballer.. Kena...

Promosi Nov Buy 3 Free 1

Assalammualaikum! Bulan Nov bulan inch loss, bulan detoks badan, bulan kecilkan pinggang. Mengapa saya kata demikian? Sebab bulan ini, promosi Buy 3 Free 1 Lecithin & Alfalfa. Horey!! Dua suplemen ini memang sangat berkesan untuk nyahkan lelemak badan, kecilkan pinggang...

Penawar Batuk dengan Semulajadi

​Assalamualaikum, Hari ini nak share dengan sahabat semua, apa rahsia saya dan sekeluarga menangani gejala selsema, batuk ringan, batuk berpanjangan tanpa ubat. Terutama buat orang dewasa & anak-anak yg masih menyusui dengan ibunya. Alkisah, dua hari lepas baru sahaja COD...

Wanita & Kepentingan Hormon

​Assalamualaikum, Semoga sahabat semua baik- baik sahaja. Nak share jelah pagi tadi sempat mendengar Assalamualaikum TV Al-Hijrah. Nak kongsi, perempuan ini, kadang umur 30 tapi tahap hormon bak org 50 tahun, iaitu pra menopos. Apa yg jadi bila jadi macam...

Puisi 15 Sen

​Sajak 15 sen… 🌻🌻🌻(nukilan seorang teman)   Kita bising minyak naik bukan kerana kita benci Malaysia. Kita bising minyak naik bukan kerana kita tak mampu nak bayar. Tapi… Kita bising sebab janji tak serupa bikin. Kita bising sebab kesiankan rakyat...

Immune Booster Terbaik untuk Anak-anak

Assalamualaikum.  Saya nak kongsikan tentang Nutriferon ini. Apa dia? Sebelum saya pergi perkara fakta, mehlah saya kongsikan tentang anak-anak saya. Anak-anak saya ada yang sekolah, ada yg duduk nursery. Yang duduk nursery, suplemen harian untuk boost immune system & menghubungkan...