Essential Health Set Shaklee

Assalamualaikum warahmatullah. Semoga sihat selalu hendaknya. Hari ini saya nak kenalkan dengan set terbaru ini iaitu, Essential Health Set Shaklee. Terdiri daripada Omega Guard, Multi vitamin dan multi mineral Vita-Lea dan Energizing Soy Protein (ESP). Kelebihan Essential Health Set Shaklee:...

Tingkatkan Sistem Imun dengan Shaklee

​Boost your immune system with Shaklee! Bagaimana caranya untuk tingkatkan sistem imun tubuh? Bantu sistem sokongan tubuh. Bagaimana? Cara saya, dengan tambahkan pengambilan suplemen berikut di dalam diet harian anda! . OmegaGuard . Garlic Complex . Vita C Plus 500mg...

Tingkatkan Imun dan Cegah Zika

​Assalamualaikum wbt Kalau diserang nyamuk, apa terfikir di kepala? Mesti denggi kan? Malah yang terbaru serangan Zika. Jadi kalau ditakdirkan anda terkena serangan denggi atau zika, apa nak buat? Tiada penawar bagi kedua-dua virus. Yang anda boleh buat, tingkatkan imun...

ESP Shaklee yang Owesome!

​Salam Hari Malaysia semua! Ini kisah COD semalam. Adik yg empunya barang ini nak balik Mesir. So urgent COD di Shah Alam. Saja bertanya, untuk masalah muka ke? Iye juga tetapi lebih untuk energy booster, ialah belajar kena sentiasa bertenaga,...

Rahsia Kulit Cantik dan Gebu

Rahsia ke? Rasanya bukan lagi rahsia cuma ada juga yang masih tidak tahu. Almaklum benda baik, kita kena share kan 🙂 Tak percaya? Percayalah 🙂 Natural product, work naturally. Bukan makan 2-3 hari terus nampak kesan. Itu bahaya. Sel kulit...
wp-1473220399466.jpg

ESP Menghilangkan Gastrik 

​Saya juga begitu. Saya ialah penghidap gastrik yang agak teruk. Gara-gara unbalance diet zaman universiti. Makan tak jaga, then suka berjaga malam. Maka, gastrik pun menghinggap. Dapat gastrik yg teruk masa tahun 2 zaman universiti. Tuhan je yg tahu bila...
shakernew

PWP – Shaker Shaklee Baharu

Dan, masih exited dengan promosi September? Nak tambah lagi ni, bahawa Shaklee baru sahaja mengeluarkan Shaker Shaklee yang baru, lagoona blue lagi warnya tau. Cute mute geram gitu.     Okey apa yang best tentang Shaker Shaklee ini? Jom kite...
sijil-halal-shaklee-2016

Sijil Halal Shaklee 2016

Assalamualaikum semua, Maaf sebab lama tak update tentang sijil halal Shaklee. Ikutkan Shaklee setiap tahun Shaklee memang renew sijil halal mereka dengan ISA, iaitu Islamic Services of America. Cuma saya yang terlupa nak update di sini. Terdetik nak semak balik...

Manfaat Tidur Malam Awal

Assalamualaikum.. Hari ini nak share satu artikel bertulisan bahasa Inggeris, semoga semua mendapat manfaatnya, insyaa Allah. Tidur awal di waktu malam Plz make it a point to sleep early.Thats how Allah has made us. Sleep at night and work during...

Mengapa Memilih Shaklee

Mengapa Saya Memilih ​Shaklee Kalau nak diikutkan, saya ada banyak alasan mengapa saya memilih suplemen dan bisnes Shaklee. Saya dah makan, saya dah rasa manfaat kesihatan. Bukan setakat saya sahaja malah ibu, suami, anak, keluarga besar dan kecil, kawan mahupun...
wp-image-671373012jpg.jpg

Set Prenatal Shaklee

​Doc : Awak disahkan mengandung! Happy ke tak happy? Next what? Jaga diri, jaga kesihatan, jaga emosi, jaga amalan rohani. Sebab semua akan mempengaruhi perkembangan bayi yang sedang dikandung. Bab lain, saya taknak sentuh tapi bab sihat, ye. Ada orang...

Durian & Nangka Menjadi Pembunuh Senyap

DURIAN DAN NANGKA MENJADI PEMBUNUH SENYAP Oleh: Dr Mohd Syamirullah Sejak seminggu dua ini, di hospital tempat saya bertugas,  kami mendapati peningkatan kes-kes jantung (serangan jantung dan tekanan darah tidak terkawal), kencing manis (diabetis ketoacidosis dan paras gula tidak terkawal)...

Gajet Shaklee Saya

​Assalamualaikum & Selamat Pagi Sebarkan senyuman dan salam 🙂 Kalau anda berniaga online atau berniaga secara kecil-kecilan sekalipun, pasti ada gajet atau alat yg digunakan untuk memudahkan urusan kan?  Dari membuat tempahan, pemasaran, berkomunikasi dengan pelanggan dan lain-lain, apa alat...
VitaCtwinpack

Mudah selsema dan batuk?

​Tiga empat hari lepas, agaknya sebab kongsi minuman dari cawan yang suami minum, mulalah tekak gatal-gatal, batuk2 manja. Tapi gatalnya, ya ampun boleh terjaga malam. Memang suami tak berapa sihat masa tu, tapi tak sangka nak berjangkit. Lepas terjaga malam...
osteoporosis

Tulang Kuat? Bukan Sekadar Kalsium

Assalamualaikum WBT, Mungkin ada yang belum tahu, bahawa untuk memiliki tulang yang kuat, bukan cukup hanya sekadar minum/makan kalsium. Mengapa? Bayangkan bahawa kalsium sebagai bata yang menjadi asas untuk membina tulang yang kuat dan sihat. Batu-bata hanya akan menjadi kukuh...
Tanda Kurang Kalsium

Tubuh Kita Perlukan Kalsium Sepanjang Hayat

Assalamualaikum WBT, Tahukan anda bahawa tubuh kita memerlukan kalsium sepanjang proses pembesaran hinggalah penuaan? Terutama buat golongan wanita. Ini kerana, wanita yang telah berkahwin dan mempunyai anak, seumur hidupnya mungkin sahaja dia pernah hamil, melalui proses bersalin, menyusui bayinya yang...

Bisnes Shaklee Mengajar Menjadi Matang

​#tsunamishaklee #hi5shaklee #vitaminpilihanibu Jatuh bangun dengan Shaklee? Maybe belum tahap itu, tetapi ujian mematangkan 🙂 Orang order then tak jadi beli, berpuluh whatsapp tapi semua senyap akhirnya, belum masuk yg minta harga kos (tol & petrol ahkak pun tak lepas...
Women1

Women You Are Amazing

Assalamualaikum WBT, Sepanjang bulan Julai hingga September 2016, Shaklee mengadakan kempen “Women, you are amazing! Just the way you are”. Sweet kan? Sempena kempen ini, Shaklee melancarkan SET UNTUK WANITA iaitu terdiri daripada, Gorgeous Set Prenatal Set Postnatal Set Amazing...