Mengapa Ramai Yang Memilih Suplemen Shaklee

awet muda, diet sihat, HB Rendah

ALWAYS SAFE, ALWAYS GREEN, ALWAYS WORK Itulah falsafah Shaklee Dengan disokong kajian sains dan clinical test, saya tak perlu ragu. Dihasilkan dengan bahan-bahan semulajadi alam, natural di badan, tidak meninggalkan negative side effects, menjadi pengguna setia hampir 7 tahun, I am fully satisfied. Kenapa nak kedekut, kena sebarkan barang baik. Bila orang kata, yelah dia […]

Continue Reading

Mengapa Ramai Para Ibu Memilih Shaklee

anemia, banyakkan susu ibu, diet sihat, HB Rendah, Ibu Hamil, Ibu Sihat, kanak-kanak

Asalamualaikum dan Salam Sejahtera. Sihat? Kak Mas doakan anda semua dalam lindungan Allah, sihat, bahagia sentiasa. Hari ini nak celoteh sikit mengapa ramai ibu diluar sana memilih Shaklee sebagai suplemen tambahan buat mereka. Tak kiralah yang menyusu atau tidak, yang tengah mengandung atau sudah bersalin, yang sudah lanjut usia atau muda remaja, mostly sebabnya hampir […]

Continue Reading

Berkat Doa Tanpa Prejudis

awet muda, B Complex, diet sihat, HB Rendah, Ibu Hamil, Ibu Sihat, keluarga

Berkat doa tanpa prejudis. Menarik tak topik tersebut? Lintasan hati yang tanpa syak wasangka dengan Tuhan, mungkin itulah yang Allah makbulkan. Betul tak? Ini cerita Kak Mas. Masa sekolah rendah, cikgu sokmo tanya dalam kelas, apa hobi anda. Jujur jawapan masa tu ‘melancong’ sebab best rasa bila arwah bapak bawa jalan-jalan, dekat je pun masa […]

Continue Reading

Zat Besi (Iron) dan Gastrik

Berpantang, HB Rendah, Ibu Hamil, Ibu Sihat

Assalammualaikum & Salam Sejahtera. Hari ini Kak Mas nak kongsikan sedikit info tentang zat besi atau lebih popular dengan nama Iron. Apa itu Zat Besi Zat besi atau iron, ialah mineral yang penting untuk tubuh kita. Tubuh tidak boleh menghasilkan zat besi, maka kita perlu makan sayur hijau dan daging merah sebab zat besi kaya […]

Continue Reading

Tips Naikkan HB Rendah

anemia, B Complex, HB Rendah, Ibu Hamil, Ibu Sihat, kalsium, Multivitamin, Shaklee

Assalamualaikum & Salam Sore! Hari ini nak cerita tentang HB rendah semasa kehamilan. Selalunya ia akan menjadi lebih teruk apabila masuk ke minggu 28 dan seterusnya sebab kandungan makin besar, tekanan dalam badan makin meningkat, supply ke baby juga makin bertambah sebab waktu ini bayi dalam proses nak menguatkan tulang dan keperluan yang lain.   […]

Continue Reading

Kisah Saya dan Shaklee

HB, HB Rendah, Ibu Hamil, Shaklee, Vita-Lea Shaklee

Ini kisah dahulu. Masa saya preggy anak ketiga. Sejarah saya mmg ada tekanan darah rendah, tapi tak pernah seteruk preggy anak ketiga. Taklah teruk bebenor sampai masuk hospital, tapi anak sebelumnya tak sampai begitu. Masa itu, bacaan tekanan darah saya hanya 95/65 sahaja manakala bacaan normal ialah sekitar 130/85 (betulkan saya jika saya silap). Keadaan […]

Continue Reading

Multivitamin Vita-Lea untuk Masalah HB Rendah

HB, HB Rendah, Ibu Hamil, Shaklee, Vita-Lea Shaklee

Assalamualaikum WBT, Semoga anda semua sihat selalu hendaknya. Hari ini saya ingin kongsikan tentang Multivitamin Vita-Lea dan bagaimana ia dapat membantu mereka yang mempunyai masalah HB rendah, anemia dan yang berkaitan.   Kenali Multivitamin Vita-Lea   Vita-Lea®, salah satu suplemen paling seimbang dengan khasiat yang lengkap, dirumus khas untuk membekalkan 28 vitamin dan mineral penting […]

Continue Reading

Hamil – Kenapa HB Rendah

HB Rendah, Ibu Hamil, SET BERPANTANG, Set Bersalin, Shaklee

Assalamualaikum semua, Hari ini saya kongsikan fakta kenapa dan mengapa HB boleh rendah semasa hamil. Sebelum itu saya nak refresh semula bahawa sepanjang tempoh kehamilan 9 bulan oleh seorang wanita: Tubuh anda menghasilkan 50% lebih darah. Metabolisme tubuh anda membakar lebih banyak untuk pembahagian sel yang pesat, pembangunan organ. Anda menggunakan lebih banyak nutrien dan air. Badan anda masih dalam proses pembuatan plasenta bayi […]

Continue Reading

HB Rendah lagi semasa Hamil

HB, HB Rendah, Ibu Hamil, Shaklee

Assalamualaikum  buat pembaca budiman sekalian, Sebelum ini saya ada kongsikan beberapa simptom hb rendah semasa hamil yang mana saya sendiri mengalaminya semasa hamil anak ketiga yang lalu. Masalah saya ketika itu ialah platlet darah saya mengalami keabnormalan yang biasanya disebabkan kurangnya nutrisi penting dalam badan terumata zat besi, folate dan vitamin B12.   SIMPTOM HB […]

Continue Reading

Promosi Hebat YOUTH Mac 2018


awet muda, kulit cantik, YOUTH SHAKLEE

Rata-rata orang dah tahu YOUTH bakal dilancarkan secara rasmi pada Mac 2018. Tinggal beberapa hari sahaja lagi kan? Yang bestnya nya, untuk pengenalan ini, YOUTH bukan sahaja dijual dalam bentuk set yang lengkap untuk penjagaan siang dan malam, malah datang dengan free gift yang sangat hebat. Sangat teruja nak tunggu kedatangan bulan Mac 2018 tau! […]

22 February, 2018

Petua Kekal Sihat dengan VitaLea Iron Formula


Shaklee

Tubuh memerlukan Multivitamin dan Multimineral Untuk kefungsian tubuh yang opimum, selain memakan pemakanan yang sihat mengikut piramid pemakanan yang betul, kebanyakan waktu nutrien dalam makanan telah termusnah akibat cara masakan, haba terlampau panas dan sebagainya. Maka walau kita makan dengan bilangan yang kita kira telah cukup, mengikut portion yang sepatutnya,  tetapi nutrien telah hilang dan […]

21 February, 2018

Degil yang Membawa Kejayaan


Shaklee

DEGIL, KERAS HATI, KREATIF Itu antara ciri kalau nak maju dalam bisnes. Degil tidak mahu berhenti selagi belum berjaya. Keras hati terhadap anggapan orang “dah-dah lah tu” sebab mendapat timbalan baik terhadap usaha keras ialah diri sendiri, serta dapat membahagiakan orang lain juga. Konsisten, rajin dan kreatif menerokai sisi baru dunia marketing dan bisnes, untuk […]

20 February, 2018

Pengalaman Courier Servis


ulser mulut, Vivix

Walk a thousand miles. Gigih pergi CityLink Saujana Putra sebab customer order Vivix dah 6 hari tak sampai. Potpetpotpet kat customer service, confirmkan juga dengan driver, tolonglah hantar hari ini juga. Naik bp akak deknon hang bagi servis macam ni. Sian jugaklah kat adik customer servis tu, patut sampai jam 1pm ja, tapi sebab ramai, […]

20 February, 2018

ESP Shaklee Sarapan Ringkas Berkhasiat


Shaklee

ESP – Soy Protein Isolate Powder merupakan non-GMO protein soya yang memberikan tenaga berterusan, berasaskan protein tumbuhan. Ia merupakan sarapan ringkas yang berkhasiat dan penuh nutrien, dengan kuasa protein asli untuk membekalkan tenaga dengan lebih lama. Kebanyakan orang tidak dapat mengekalkan tenaga atau stamina mereka sepanjang menjalani kehidupan seharian. Protein soya berasaskan tumbuhan membekalkan tenaga yang […]

20 February, 2018

SIGN UP SHAKLEE UNTUK MAKAN SENDIRI


Teladan, Vita-Lea Shaklee

SIGN UP Shaklee untuk Makan Sendiri Dengan akak, kebanyakan memang sign up jadi member Shaklee untuk makan sendiri. Untung, bukan setakat dapat harga member, kalau cukup point, boleh dapat cash back next month. Renew yearly memang Rm30 tapi convert jadi e-voucer, pakai balik next purchase. Dapat pula bila datang promosi, seperti Buy 3 Free 1 […]

20 February, 2018

Self Reward Salah Satu Tanda Bersyukur


amalan sihat, awet muda, Teladan

SELF REWARDS Ada macam-macam cara. Nak merawat diri dengan spa, beli barang diri seperti perfume, skin care, tambah stok vitamin untuk diri sendiri pun kira self reward juga kan? Kak Mas pun pernah buat semua tersebut, tapi dah semakin jarang-jarang sebab tak sempat. Masa dah makin pendek ke? Tidaklah, cuma masa yang tidak mengizinkan. Once […]

20 February, 2018

Mengapa Ramai Yang Memilih Suplemen Shaklee


awet muda, diet sihat, HB Rendah

ALWAYS SAFE, ALWAYS GREEN, ALWAYS WORK Itulah falsafah Shaklee Dengan disokong kajian sains dan clinical test, saya tak perlu ragu. Dihasilkan dengan bahan-bahan semulajadi alam, natural di badan, tidak meninggalkan negative side effects, menjadi pengguna setia hampir 7 tahun, I am fully satisfied. Kenapa nak kedekut, kena sebarkan barang baik. Bila orang kata, yelah dia […]

20 February, 2018

Suplemen Harian Shaklee


Shaklee

Untuk kesihatan berpanjangan, inilah suplemen yang selalu akak amalkan. . Multivitamin VitaLea with Iron Formula . Sustained Release Vita C Complex . Vita E Complex Kalau nak terkena demam selsema, makan double dos, topup dengan Omega Guard & Garlic Complex. Working mom, dengan schedule yang hectic, kena maintain kesihatan dan kecergasan. Untuk kelangsungan urusan harian. […]

19 February, 2018

Struggle Bila Mula Serius Bisnes Shaklee


Shaklee

STRUGGLE DALAM BISNES Semua benda, mana ada goyang kaki dapat hasil, betul? Kena korbankan masa, tenaga, investment, gali ilmu, cari mentor, banyak kena tolerate sana sini. Pada saya, banyak saya belajar, instead of kata struggle. First, blog. Daripada zero, sekarang dah ada domain sendiri, belajar pasal SEO, investment tahunan untuk hosting dan domain. Daripada blog, […]

18 February, 2018

Perubahan Positif Selepas Mengamalkan Suplemen Shaklee


Shaklee

Bila berbisnes dengan Shaklee, apa berubah? Mula-mula makan sendiri, ajak mak, suami makan. Then mak puas hati, maka jadilah pengguna tetap Omega Guard. Suami & anak-anak, bila nak demam batuk, suakan sahaja Omega Guard dengan Nutriferon, Garlic, vitamin C. Kalau dulu suami kalau selsema mesti beberapa hari, la ni telan doublen dose vitamin C dan […]

17 February, 2018

Bangkit daripada Kegagalan


Shaklee

Kegagalan bukan penghalang tapi permulaan suatu yang baharu. Pernah awak gagal? Pernah akak gagal? Susah juga nak cakap, tapi menghampiri kegagalan mungkin pernah. Ingat lagi masa tahun akhir uni, semester akhir buat tesis, tak tahulah orang lain, tapi akak rasa sangat pressure sebab nak dapat keputusan baik, sebab nak maintain pointer, sebab akak ada target […]

16 February, 2018

Always Green, Always Safe, Always Work


Shaklee

Always Green, Always Safe, Always Work. Pernah tak tengah jalan-jalan window shopping, tiba-tiba promoter datang, “kak meh cuba produk baru ni” sapu-sapu sikit kat tangan. Eh, sukahati dia ja, selamat ke idak ni. Memutihkan? Ada merkuri ka? Atau, “wow kat Laxada ada offer, produk Korea, bedak compact dengan serum” macam best, tapi ada halal tak […]

14 February, 2018

Menjana Side Income dengan Shaklee


Shaklee

Side income dengan Shaklee. How it work? Shaklee menawarkan 3C Cash, Car, Convention 1. Cash Untung runcit jualan, yang mana harga ahli semestinya lebih rendah sedikit daripada harga retail. Margin antara 5-25% mengikut produk. Bonus bulanan mengikut GUV terkumpul, inilah yang Shaklee-an duk kata, harimau dah mengaum tengah bulan. Kalau bonus masuk 3-5 angka, manalah […]

14 February, 2018

Home Office Shaklee Malaysia


Shaklee

Pernah pergi ke Shaklee Home Office? Dekat Subang sahaja, tempat baru di Sunway Geo Tower. Seperti biasa, tentulah pergi sana untuk dapatkan suplemen Shaklee, untuk diri sendiri serta tempahan keluarga serta rakan kenalan. Sekali sekala buat test kesihatan seperti ujian kesihatan tulang iaitu osteoporosis, serta ujian yang lain juga. Tak sabar nak pergi talk 4hb […]

13 February, 2018

Skin Best Friends – Vitamin C dan Kolagen


Collagen Shaklee, Ibu Sihat, kulit cantik, rambut gugur, Shaklee, vitamin c

Assalamualaikum & Selamat Petang, Lain macam sikit bunyinya, tapi itulah realitinya, memang vitamin C dan kolagen merupakan best friend atau BFF untuk kulit kita untuk kulit yang kekal sihat, anjal dan jelita. Vitamin C Penting untuk Wajah Vitamin C atau dikenali jua sebagai ascorbic acid, vitamin C memainkan peranan besar dalam fungsi dan pemeliharaan tubuh, […]

13 February, 2018

Sumber Inspirasi dan Semangat Juang


Shaklee

Sumber inspirasi dan semangat. Seorang kawan. Bermula dengan ikhtiar ingin mendapatkan zuriat setelah beberapa ketika tidak direzekikan anak, daftar jadi ahli Shaklee. Amalkan Vivix, ESP, B Complex dan lain-lain, alhamdullillah, mengandung. Tak lama kemudian, whatsapp katanya kandungannya tidak membesar. Tiada degupan jantung. Akan gugur sendiri. Sedangkan akak yang mendengar pun macam nak luruh jantung, menyusun […]

12 February, 2018

Role Model Dalam Hidup


keluarga, motivasi, Shaklee

Siapah role model anda? ROLE MODEL Mungkin tipikal, tapi pada saya ialah mak. Mak seorang yang sabar, dalam banyak hal. Tak cepat melatah atau panas baran, bijak dalam bertindak. Walau mak cuma suri rumah, jasanya sangat banyak. Maklah murabbi pertama kami. Mak konsisten dalam apa yang dia buat, terutama bab ibadah. Dialah yang mengajar kami […]

11 February, 2018

Gaya Hidup Sihat dengan Shaklee


Shaklee

GAYA HIDUP SIHAT Semua tahu gaya hidup sihat terangkum dalam diet sihat, makanan sihat, senaman dan rehat yang cukup. Masa Shaklee lancarkan Set Detoks, masa tu akak join satu grup detoks. Banyak penerangan dan pencerahan tentang bagusnya detoksifikasi, dengan cara semulajadi dan juga dengan Shaklee. Bermula daripada situ, banyak juga perubahan dalam life style. Umpamanya […]

10 February, 2018

Don’t Be Judgemental


Shaklee

Don’t be judgemental. Alkisah akak sedikit gerun dengan lelaki yang berkulit gelap, botak, bawa kereta kelam kabut dan follow rapat, brek mengejut. Can’t help, banyak sangat tengok movie merepek gamaknya. Satu hari, muncul seorang driver as above. Sebab tak suka, dan akak selalu drive solo, rasa dah bagi dah encek tersebut potong akak. Suddenly, masa […]

10 February, 2018

Target Jelas Penentu Kejayaan


Shaklee

Setiap benda nak buat kenan ada target. Kalau tak kemana. Macam dalam pelajaran, pekerjaan dan kehidupan. Awal cebur diri dalam Shaklee, sebab nak bf anak. Alhamdullillah setakat ini semua menyusu sampai 2 tahun++. Sambil tu nak jana duit sampingan. Betul ada pasang surut. Pernah merasa bonus xx dan xxx ringgit. Tapi orang lain ada dapat […]

10 February, 2018

Hobi Mengisi Masa Lapang


Shaklee

Hobi mengisi masa lapang sgt penting utk memberi diri kita ‘state of enjoyment’ & menguruskan stress. Zaman sekolah, bila ada free time, akak suka membaca. Masa van kedai datang sekolah pun, mesti ada buku yg dibeli. Masa tunggu result spm atau semester break universiti, khatam lah banyak buku omputeh sciences fiction. Agaknya masa tulah skill […]

10 February, 2018

Berkat doa tanpa prejudis.


Shaklee

Berkat doa tanpa prejudis. Menarik tak topik tersebut? Lintasan hati yang tanpa syak wasangka dengan Tuhan, mungkin itulah yang Allah makbulkan. Betul tak? Masa sekolah rendah, cikgu sokmo tanya dalam kelas, apa hobi anda. Jujur jawapan masa tu ‘melancong’ sebab best rasa bila arwah bapak bawa jalan-jalan, dekat je pun masa tu, Penang, Pangkor, Pantai […]

10 February, 2018

Recharge Tenaga di Hujung Minggu


Shaklee

Hujung minggu ialah waktu recharge tenaga, setuju? Setelah seminggu menjalankan rutin harian termasuk kerja dan uruskan keluarga, so hujung minggu masa untuk relax sekejap, away sebentar daripada rutin yang busy tersebut. Uols buat apa? Akak simple ja, jalan-jalan dengan suami dan anak-anak. Kadang-kadang windows shopping je pun. Ikutlah mana yg dan kan. Kalau di rumah […]

10 February, 2018