Testimonial Kulit Kusam


awet muda, B Complex, kulit cantik, ulser mulut, vitamin c, vitamin kulit

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan testimonial pengamal Shaklee , yang asalnya makan Shaklee untuk tujuan berpantang, akhirnya menjadi pengamal suplemen Shaklee selepas mendapat kesan yang amat positif. Jom baca penulisan ikhlas daripada Puan Umi Kalsom Awang Hat.   Kulit Kusam Assalamualaikum…. Umie nak share testimoni sendiri perbezaan sebelum dan selepas consume Shaklee. Untuk […]

3 April, 2018

SHAKLEE BEYOND ORGANIC


Shaklee, side income, Suplemen Kanak-kanak

Bismillahirrahmanirrahim. Kali ini Kak Mas nak kongsikan pengetahuan tentang organik dan mengapa Shaklee ialah Beyond Organik. Dalam bahasa Melayu, Shaklee jauh lebih ke hadapan mengatasi organik. SHAKLEE BEYOND ORGANIC ORGANIC ialah proses pertanian yang menggunakan input semula jadi yang meningkatkan kesuburan tanah, dan tiada apa yang digunakan yang akan membahayakan udara, air, atau tanah. Antara […]

2 April, 2018

Cara Hilangkan Batuk Bayi


amalan sihat, anak batuk berkahak, Anak Bijak, asma, Bawang Putih

Assalammualaikum, semoga anda sentiasa berada dalam keadaan sihat selalu. Hari ini Kak Mas nak kongsikan kisah salah seorang customer Kak Mas yang berjaya bantu bayi nya kurangkan kahak sehingga akhirnya tak perlu admit hospital lagi. Bayi dikesan Tinggi Sel Darah Putih Biasanya ini berlaku jika ada jangkitan kuman. Sel darah putih memang fungsinya melawan kuman […]

2 April, 2018

Rahsia Wajah Cantik Berseri dengan Radiant


awet muda, B Complex, kulit cantik, penjagaan wajah, sunburn

Bismillahirrahmanirrahim. Ramai yang bertanya, apa rahsia kulit wajah cantik berseri. Semua bermula dengan kombinasi inner glow (daripada dalam) dan outer glow (daripada luaran). Outer glow sememangnya berkait rapat dengan pemakaian skin care yang sesuai, termasuk pencuci wajah, toner, pelembab, pelindung UVA dan UVB termasuk juga regim memperbaiki dan memperbaharui sel kulit seperti serum, night cream, […]

28 March, 2018

Cara Menyokong Penghasilan Kolagen Dalam Tubuh


awet muda, B Complex, sakit lutut, sakit sendi, sakit tumit

Bismillahirrahmanirrahim. Tubuh badan kita sememangnya menghasilkan kolagen. Daripada kita bayi hingga meningkat dewasa, tubuh kita menghasilkan kolagen yang cukup. Sebab itu badan kita sihat, bebas sakit lutut, sendi, kulit yang tegang dan anjal. Semakin kita menua, malah seawal 30-an badan semakin merosot menghasilkan kolagen. Kulit wajah mulai kendur, tubuh dan aset wanita terutamanya tidak lagi […]

28 March, 2018

FUNGSI KOLAGEN UNTUK KESIHATAN TUBUH


awet muda, kulit cantik, sakit lutut, sakit sendi, sakit tumit

Bismillahirrahmanirrahim. Semua orang pernah dengan tentang kolagen, tetapi kebanyakan orang hanya tahu kolagen untuk kulit cantik sahaja. Betul? Salah tu, banyak fungsi kolagen untuk seluruh tubuh kita. Kadangkala, tak sangka pun asbab sesuatu sakit tu sebab kurangnya kolagen dalam tubuh. FUNGSI KOLAGEN UNTUK KESIHATAN TUBUH Kolagen sinonim dengan kecantikan kulit terutamanya pada wajah. Bagi masyarakat […]

27 March, 2018

Rahsia Kulit Cantik


awet muda, kulit cantik

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan rahsia kulit cantik berseri, tak kira usia. Sebenarnya, tak susah pun cuma kena konsisten, insyaa Allah hasilnya tidak mengecewakan 😊 Rahsia Kulit Cantik Berseri Rasanya bukan rahsia, kalau meng-Google pasti banyak cadangan yang akan ditemui. Sama ada daripada tips pemakanan, pemakaian skin care yang sesuai, termasuk pemakanan makanan […]

27 March, 2018

Kenapa Shaklee Business of Choice?


Anak Bijak, duit poket shaklee, jadi ahli shaklee, jana duit dengan shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan mengapa Kak Mas jatuh cinta dengan Bisnes Shaklee walau dah pernah terjebak dengan bisnes-bisnes yang lain. Kenapa Shaklee Business of Choice? 1. Modal rendah, bermula dengan Rm70 sahaja. Betul, pendaftaran ahli hanya Rm70 sahaja. Nanti akan dapat Member Kit ,dah boleh buat belian untuk diri sendiri. Juga boleh […]

26 March, 2018

Kenapa Shaklee Business of Choice?


Anak Bijak, duit poket shaklee, jadi ahli shaklee, jana duit dengan shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan mengapa Kak Mas jatuh cinta dengan Bisnes Shaklee walau dah pernah terjebak dengan bisnes-bisnes yang lain. Kenapa Shaklee Business of Choice? 1. Modal rendah, bermula dengan Rm70 sahaja. Betul, pendaftaran ahli hanya Rm70 sahaja. Nanti akan dapat Member Kit ,dah boleh buat belian untuk diri sendiri. Juga boleh […]

26 March, 2018

HABIT TO SUCCESS


amalan sihat, Anak Bijak, Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas ingin berkongsi sebahagian habit orang-orang yang berjaya. Dan, kebanyakan mereka hampir mempunyai habit yang sama. Jom kita tengok satu persatu. HABIT TO SUCCESS   To change a habit, it takes minimum 21 days to repeat the same thing until it become habit. Antara habit yang Kak Mas amalkan dan cuba […]

22 March, 2018

KELEBIHAN YOUTH ACTIVATING SERUM dengan Lotus Japonicus


awet muda, kulit cantik, Pencuci Organic, penjagaan wajah, YOUTH SHAKLEE

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan tentang Lotus Japonicus yang ada dalam Youth Activating Serum.   Lotus Japonicus Lotus Japonicus salah satu bahan terpenting dalam proses menghasilkan bahan aktif Youth Complex. Fungsinya untuk mengaktifkan penjanaan sel-sel. Supaya lebih banyak kolagen, elastin & fiblirin terhasil. Kolagen, elastin & fiblirin penting untuk kulit muka kekal muda. […]

19 March, 2018

Pengurusan Masa


Ibu Sihat, keluarga, Teladan

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsi sedikit rutin Kak Mas yang berkait dengan pengurusan masa. Pengurusan Masa. Memang kena ada, tapi sejak #emakanak4 dan anak-anak dah sekolah, pengurusan masa lebih tersusun. Celik sahaja mata, dah ada tugas menanti depan mata. Selesai semua ke sekolah, uruskan diri sendiri ke tempat kerja sambil nak hantar yang […]

16 March, 2018

4 Faktor Kulit Sihat Berseri


awet muda, B Complex, Ibu Sihat, kulit cantik, Shaklee, Uncategorized, vitamin c

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan bagaimana anda boleh dapatkan kulit sihat yang berseri, awet muda remaja. Disertakan dalam penerangan berikut 4 faktor yang mempengarui kulit sihat dan berseri.   1) Faktor Pemakanan Kurangkan memakan makanan berminyak Kurangkan makanan manis Banyakkan minum air kosong Banyakkan makan buah dan sayuran Kurangkan makan makan ringan dan […]

13 March, 2018

Omega Guard Shaklee Bahaya?


minyak ikan, omega guard

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini akak nak share perkongsian tentang Omega Guard Shaklee oleh Master Lyna Noh. Omega Guard Bahaya? Kecoh bila ada demonstrasi minyak ikan, ada minyak ikan yg tidak beri kesan pada cawan styrofoam (polisterin) dan ada minyak ikan yg ‘makan’ cawan-cawan ini. Yg paling mengejutkan, Omega Guard Shaklee adalah antara minyak ikan yg melubangkan […]

8 March, 2018

Side Income Dengan Shaklee


jadi ahli shaklee, jana duit dengan shaklee, vitamin c, vitamin harian, Vivix, YOUTH SHAKLEE

Pengurusan Kewangan. Secara jujurnya, akak orang yang lurus sahaja. Dapat gaji, settle semua komitmen, duit baki barulah untuk keperluan bulanan. Rasanya tak pernah tunda komitmen bulanan, sebab nanti nak cover balik payah. Dan, akak tak suka berhutang. Sebab rasa berat je kepala, ada menda tersangkut kat otak😅 Kalau dapat duit imbuhan, biasanya sama ada bayar […]

4 March, 2018

OSTEMATRIX Bukan Sekadar Pil Kalsium


Ibu Hamil, Ibu Sihat, kalsium, zinc

Bismillahirrahmanirrahim. OSTEMATRIX Bukan Sekadar Kalsium Yang dah kenal, akan kata Ostematrix ialah pil kalsium. Tapi bukan sekadar pil kalsium, ia didatangkan dengan mineral-mineral lain bagi melengkapkan penyerapan kalsium ke badan. OSTEMATRIX didatangkan dengan: Kalsium Vitamin D Magnesium Mangan Copper Boron Zink Mengapa ramai diluar sana memilih OSTEMATRIX Ramai yang mengambil OSTEMATRIX atas sebab berikut dan […]

3 March, 2018

Kelebihan Mengamalkan Vitamin Semulajadi


vitamin harian

Bismillahirrahmanirrahim. Kelebihan Mengamalkan Vitamin Semulajadi Cuba tanya insan-insan yang age gracefully, seperti Dr Hamid Arshad, Dr Muhaya, atau ramai lagi insan lain, even Dr. Mahathir Mohamad, mereka semua mengamalkan suplemen yang bagus untuk kekal sihat walau sudah berusia. Senarai suplemen yang mereka amalkan bukan sebiji dua, tetapi mengikut keperluan dan kefungsiannya masing-masing. Sebab setiap vitamin […]

3 March, 2018