Bacaan Kolesterol Tinggi


clogged duct, kolestrol tinggi, omega guard, stroke / Wednesday, February 21st, 2018
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Bismillahirrahmanirrahim.

Kak Mas nak kongsikan tentang salah seorang kenalan Kak Mas yang punya bacaan kolesterol tinggi, tetapi doktor kata, tak perlu nak risau pun. Mengapa?

 

Bacaan Kolesterol Tinggi

Salah seorang pengguna Omega Guard yang Kak Mas kenal buat medical check up dan bacaan kolesterol beliau agak tinggi, tapi doktor kata tiada masalah pun. Mengapa?

Sebab HDL (kolesterol baik) pun tinggi.  Macam mana beliau boleh ada kolesterol baik (HDL) yang tinggi? Sebab beliau pengguna konsisten Omega Guard dan Lecithin Shaklee.

 

Memahami Bacaan Kolesterol

Bacaan kolesterol atau total cholesterol count ialah total semua bilangan kolesterol baik (HDL),  kolesterol jahat (LDL), juga bacaan Triglycerides dan Lp(a) cholesterol.

Total cholesterol countkolesterol baik (HDL) + kolesterol jahat (LDL) +  Triglycerides + Lp(a) cholesterol.

Image result for what is cholesterol

 

Kalau LDL tinggi (kolesterol jahat) itu tak bagus. Sebab ia boleh membuat penumpukan kolesterol di dinding salur darah dan menyempitkan atau memblok salur darah, punca strok dan serangan jantung.

Image result for what is cholesterol

So jangan lupa buat regular cholesterol test. Amalkan suplemen yang kaya dengan Omega-3 dan Omega-6 untuk membantu mengawal kadar kolesterol jahat dalam badan.

Semoga kita semua dikurniakan rezeki sihat berpanjangan. Insyaallah Ameen.

Boleh WhatsApp Kak Mas untuk tempahan dan belian Lecithin & Omega Guard buat anda dan insan tersayang.

Image result for omega guard lecithin

#vitaminpilihanibu
#shakleeshahalam

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *