Berkat Doa Tanpa Prejudis

Sharing is CaringShare on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Berkat doa tanpa prejudis.

Menarik tak topik tersebut? Lintasan hati yang tanpa syak wasangka dengan Tuhan, mungkin itulah yang Allah makbulkan. Betul tak?

Ini cerita Kak Mas.

Masa sekolah rendah, cikgu sokmo tanya dalam kelas, apa hobi anda. Jujur jawapan masa tu ‘melancong’ sebab best rasa bila arwah bapak bawa jalan-jalan, dekat je pun masa tu, Penang, Pangkor, Pantai Remis, Morib dsb.

Allah makbulkan, selepas bekerja, banyak juga tempat dapat jejak asbab company sponsor, adalah topup sikit2 sebab nak bawa family. Selalu juga fikir, rezeki anak.

Pernah juga terdetik, nanti masa xxx kahwin (ipar), akak mengandung time tu. Macam dejavu, Allah makbulkan.

So, mehler kite berdoa dan lontarkan apa impian kita lagi 5 – 10 tahun selalu.

Untuk Kak Mas, by 40 I want to retire, bebas hutang, WAHM with stable income, dah boleh fokus lebih banyak kepada family, ibadah dan welfare. Insyaallah, ameen.

Bila-bila boleh berdoa, masa hujan, masa jam dalam kereta, lepas solat subuh, semasa bermusafir, ada banyak waktu berkat doa. Kita pun tak tahu, doa mana yang Allah makbulkan terus tanpa hijab, mana yang ditangguh, mana yang Allah gantikan. Doa, doa & doa.

Semestinya, by 40 hinggalah akhir hayat, Kak Mas berdoa juga direzekikan tubuh yang sihat, age gracefully. Antara usahanya, makan dengan sihat, amalkan gaya hidup sihat, tak lupa topup dengan suplemen sihat juga. Last but not least, amalan rohani untuk hati yang sihat, dan jiwa yang tenang.

Untuk suplemen harian, sebab usia pun dah menginjak 35 tahun, berikut ialah suplemen yang Kak Mas amalkan setiap hari.

  1. VitaLea with Iron Formula
  2. Vita C Complex 500mg
  3. Ostematrix
  4. Vita E Complex
  5. Garlic Complex (bila perlu)
  6. Omega Guard (bila perlu)

Selain itu, Kak Mas juga amalkan, walupun tidaklah hari-hari, makanan sunnah seperti Habbatussauda, minyak zaiton, madu.

Juga, Kak Mas dalam masakan dan minuman, cuba elakkan garam dan gula putih, bleached tepung gandum. Makanan manis masih makan, tapi nampaknya kena banyak kurangkan juga.

Lebihkah buah-buahan, sayur-sayuran dan senyuman 😊

Boleh dapatkan suplemen Shaklee daripada Kak Mas ye, untuk hidup yang lebih sihat dan gembira.

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#vitaminpilihanibu

Sharing is CaringShare on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply