Berkat doa tanpa prejudis.


Shaklee / Saturday, February 10th, 2018
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Berkat doa tanpa prejudis.

Menarik tak topik tersebut? Lintasan hati yang tanpa syak wasangka dengan Tuhan, mungkin itulah yang Allah makbulkan. Betul tak?

Masa sekolah rendah, cikgu sokmo tanya dalam kelas, apa hobi anda. Jujur jawapan masa tu ‘melancong’ sebab best rasa bila arwah bapak bawa jalan-jalan, dekat je pun masa tu, Penang, Pangkor, Pantai Remis, Morib dsb.

Allah makbulkan, selepas bekerja, banyak juga tempat dapat jejak asbab company sponsor, adalah topup sikit2 sebab nak bawa family. Selalu juga fikir, rezeki anak.

Pernah juga terdetik, nanti masa xxx kahwin (ipar), akak mengandung time tu. Macam dejavu, hamek kau, Allah makbulkan.

So, mehler kite doa2 dan cakap2 apa impian kita lagi 5 – 10 tahun. As told before, by 40 I want to retire, bebas hutang, WAHM with stable income, dah boleh fokus lebih banyak kepada family, ibadah & welfare. Insyaallah, ameen.

Bila-bila boleh berdoa, masa hujan dan jam dalam kereta, lepas solat subuh, semasa bermusafir, ada banyak waktu berkat doa. Kita pun tak tahu, doa mana yang Allah makbulkan terus tanpa hijab, mana yang ditangguh, mana yang Allah gantikan. Doa, doa & doa.

Semestinya, by 40 hinggalah akhir hayat, direzekikan tubuh yang sihat, age gracefully. Antara usahanya, makan dengan sihat, amalkan gaya hidup sihat, tak lupa topup dengan suplemen sihat juga. Last but not least, amalan rohani untuk hati yang sihat, dan jiwa yang tenang.

Semoga impian awak pun tercapai juga, insyaallah.

#diariemak
#tsunamishaklee
#tsunami2018
#ohsem22

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *