Cara Hilangkan Batuk Bayi


amalan sihat, anak batuk berkahak, Anak Bijak, asma, Bawang Putih / Monday, April 2nd, 2018
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Assalammualaikum, semoga anda sentiasa berada dalam keadaan sihat selalu.

Hari ini Kak Mas nak kongsikan kisah salah seorang customer Kak Mas yang berjaya bantu bayi nya kurangkan kahak sehingga akhirnya tak perlu admit hospital lagi.

Bayi dikesan Tinggi Sel Darah Putih

Biasanya ini berlaku jika ada jangkitan kuman. Sel darah putih memang fungsinya melawan kuman dan jangkitan. Apabila badan dijangkiti, tubuh kita secara automatik akan menghasilkan lebih sel darah putih bagi melawan jangkitan tersebut.

Puan Ida (bukan nama sebenar) menghubungi Kak Mas sebab bacaan sel darah putihnya masih tinggi, dan anaknya batuk berkahak tak berhenti sejak 1-2 minggu. Seminggu sebelumnya, bayinya yang ketika itu lingkungan 6 bulan, sudah admit, sudah discaj, datang follow up masih tinggi.

Doktor berikan tempoh seminggu, jika next check up masih tinggi, maka kena admit semula. Puan Ida keberatan, nak admit semula sebab cuti pun dah tak banyak, anak lain juga perlu perhatian beliau.

Cara Hilangkan Batuk Bayi dengan Suplemen

Maka, Puan Ida menghubungi Kak Mas, meluahkan masalah dihadapi.

Perkara pertama Kak Mas tanya, “Masih breastfeed?”

Puan Ida, “Iya masih, fully breastfeed.”

Kak Mas, “Alhamdullillah, lebih mudah.”

Terus Kak Mas cadangkan 4 suplemen boost immune system baby untuk masalah batuk/selsema melalui penyusuan ibu. Maknanya, emaknya yang makan, dan langsung melalui susu ibu, bayinya akan terus dapat manfaatnya.

Set Boost Immune System tersebut ialah:

  1. Vita C Plus
  2. Omega Guard
  3. Garlic Complex
  4. NutriFeron

Disebabkan bajet tidak mencukupi, Puan Ida ambil 3 sahaja iaitu

  1. OMEGA GUARD,
  2. GARLIC COMPLEX
  3. VITA C PLUS.

Dengan cara makan yang betul, selepas seminggu, Kak Mas follow up, bayinya tak perlu admit selepas follow up semula. Bacaan sel darah putih turun banyak, dan doktor sarankan makan sahaja yang ada itu. Kahaknya juga semakin berkurang. Alhamdulillah.

Alhamdulillah. Bayi sememangnya masih kecil dan rapuh ketahanan badan. Drug/dadah juga sangat tidak elok buat mereka seperti ubat batuk dan selsema.

Jalan terbaik, si emak yang makan suplemen penting yang boleh menyokong dan boost sistem imun badan dan terus dapat memberikan kepada bayi khasiat dan nutrisi yang diperlukan melalui penyusuan ibu.

Tak perlu tunggu anak sakit, jadikan suplemen harian buat anda dan bayi anda, terutamanya OMEGA GUARD Dan VITA C PLUS.

Mencegah lebih baik daripada mengubati.

Jom order sekarang!

 

Berminat menjadi ahli Shaklee dan dapatkan diskaun 5 hingga 20%, hubungi Kak Mas segera.

 

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *