Cara Makan Set Puasa Shaklee


puasa, Puasa Ramadhan, Set Kurus, Set Puasa, Shaklee / Tuesday, June 7th, 2016
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Assalamualaikum WBT.

Buat pembaca budiman, saya doakan kalian serta saya sendiri sentiasa di bawah rahmat Allah Taala yang Maha Esa, Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.

Post kali ini saya ingin kongsikan bagaimana aturan makan buat SET PUASA SHAKLEE.

Seperti post sebelum ini, saya juga ada maklumkan bahawa keluarga saya turut menambah Multivitamin VitaLea dalam menu SET PUASA kami. Ini secara peribadi, saya dapat rasakan Multivitamin VitaLea membantu saya kekal cergas tatkala saya keletihan, membantu imun sistem saya pabila saya rasa-rasa nak demam atau selsema. Maka, personally saya memang sangat sarankan semua rumah wajib ada  Multivitamin VitaLea terutama buat wanita sama ada yang suri rumah, berkerjaya, terutama yang ada anak2 kecil yang memerlukan stamina dan kesihatan yang baik untuk mengurus keluarga.

Set Ramadhan 1

 

Set Puasa Shaklee (Sahur)

Mighty3Gem

Semasa sahur, bancuhkan 2-3 sudu ESP bersama 1 sudu Performance Drink. Performance Drink akan memberikan warna oren kuning. Tambahkan juga sesudu Mealshake. Kacau sebati atau shake dalam shaker yang sesuai 🙂 Boleh gunakan air suam atau air sejuk. Air panas tidak boleh iye, ini kerana air panas akan memusnahkan enzim-enzim baik dalam ESP & Mealshake. Yummy!!

Bagi saya dan suami, kami juga makan 1 biji Multivitamin Vitalea untuk kekal sihat dan bertenaga semasa sahur.

Bagi yang gemarkan Chia Seed, boleh juga tambahkan Chia Seed dalam bancuhan di atas.

 

Set Puasa Shaklee (Berbuka)

Jika anda berasa badan anda terhidrat dan letih, semasa berbuka bancuhkan atau tambahkan Performance Drink ke dalam minuman sejuk anda semasa berbuka, Ia membantu keseimbangan air dalam tubuh anda. Boleh makan juga sebiji Vitalea jika rasa terlampau letih. Almaklumlah, sudah berbuka nak berterawih pula, paling tidak buat ibu-ibu pasti dapur nak dikemas, pinggan mangkuk nak dicuci, memang kena cergas tak kira puasa atau tidak.

Selepas berbuka pula, makan 2-3 biji Lecithin. Lecithin membantu melarutkan lemak-lemak yang dimakan semasa berbuka. Ia membantu pelangsingan tubuh badan anda!

Pastikan anda makan banyak serat untuk menyerap lecithin+lemak tersebut. Tak tahu nak makan apa? Makan Lecithin bersama Alfalfa Shaklee. Nah, mudah sahaja nak buang lelemak degil semasa puasa!

  • LECITHIN – melarutkan lemak-lemak dalam makanan/juga lelemak tubuh
  • ALFALFA – memerangkan campuran lecithin+lemak untuk dinyahkan melalui pembuangan

Sebelum tidur pula, boleh makan Herblax untuk membuang tosksin dan mencuci usus-usus yang dah bertahun tak detoks. Detoks usus dan perut merupakan asas bagi mereka yang nak mengecilkan tubuh badan.

Ahaha, saya mohon maaf buat pembaca budiman kalian. Asal nak cerita tentang berbuka, tetapi sebab berkait rapat, cerita juga tentang SET KURUS SHAKLEE. Saya tak makan SET KURUS sebab buat mereka yang kenal saya, saya memang sedia bertubuh kecil. Tetapi suami saya memang amalkan LECITHIN + ALFALFA + HERBLAX. alhamdullillah, suami saya sudah turun 10kg, dan pada bulan puasa ini, diharapkan dapat memaksimumkan penurunan beliau 🙂

 

Sebarang pertanyaan atau tempahan, hubungi saya:

Masitah
ID Shaklee : 869624
WhatsApp : 019-2318050
FB : www.facebook.com/vitaminpilihanibu

 

 

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *