Cara Menyokong Penghasilan Kolagen Dalam Tubuh


awet muda, B Complex, sakit lutut, sakit sendi, sakit tumit / Wednesday, March 28th, 2018
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Bismillahirrahmanirrahim.

Tubuh badan kita sememangnya menghasilkan kolagen. Daripada kita bayi hingga meningkat dewasa, tubuh kita menghasilkan kolagen yang cukup. Sebab itu badan kita sihat, bebas sakit lutut, sendi, kulit yang tegang dan anjal.

Semakin kita menua, malah seawal 30-an badan semakin merosot menghasilkan kolagen. Kulit wajah mulai kendur, tubuh dan aset wanita terutamanya tidak lagi anjal, sakit lutut, tumit dan sendi mulai ada.

 

Bagaimana Menyokong Penghasilan Kolagen dalam Tubuh

EAT RIGHT

Itu kata kunci yang tepat. Tetapi apa makanan yang menyokong penghasilan kolagen dalam tubuh? Sesetengah makanan dan juga suplemen sememangnya menyokong penghasilan dan menyokong tubuh memegang kolagen dalam tubuh.

 

Makanan yang menyokong penghasilan kolagen dalam tubuh

1) Asid Amino

Asid amino adalah blok bangunan untuk semua protein, termasuk kolagen. Per Bales, pengarang “Osteoarthritis: Mencegah dan Penyembuhan Tanpa Dadah,” menyatakan suplemen asid amino dapat membantu merangsang pengeluaran kolagen oleh tubuh.

2) Vitamin B3

Vitamin B3, juga dikenali sebagai niacinamide, boleh didapati dengan pengambilan suplemen, dapat membantu memperbaiki tulang rawan. Bagaimanapun, mereka yang mempunyai penyakit hati tidak harus mengambil niacinamide.

 

3) Vitamin C

Vitamin C adalah elemen penting dalam pembentukan kolagen. Pengambilan vitamin C disyorkan 90mg untuk lelaki dan 75mg untuk wanita dewasa.

 

4) Vitamin E

Amalkan vitamin E dalam diet. Vitamin E, menurut Bales, merangsang protein yang membina tulang rawan di dalam badan. Dos sesuai untuk orang dewasa adalah 15mg sehari.

 

5) Vitamin B12

Ambil vitamin B12. B12 tidak dapat merangsang pertumbuhan kolagen tetapi ia merangsang sel stem di tulang, menyumbang kepada kesihatan tulang dan dapat meningkatkan kekuatan sendi. B12 yang disyorkan dewasa adalah 2.4mcg sehari.

 

Cadangan Vitamin untuk Menyokong Penghasilan Kolagen

  • ESP Shaklee – kaya dengan 9 asid amino
  • Vita C Plus- setiap kapsul membekalkan 500mg vitamin C semulajadi
  • Vita E Complex @ GLA Complex – dengan kompleks vitamin E tulen yang asli
  • B Complex – merangkumi semua varian vitamin B termasuk vitamin B3 dan B12
  • Shaklee Collagen Powder – menambah kandungan kolagen dalam tubuh

Image result for radiant shaklee

Dengan ini, bukan sahaja sakit akibat kekurangan kolagen berkurang seperti sakit lutut, sendi. tumit, dan masalah wajah kusam, berkedut, layu dan aset wanita yang mulai longgar dapat dikuatkan. Dapat sihat, dapat cantik!

 

Jom Order Now!

 

Boleh juga daftar keahlian hanya dengan RM70 sahaja, terus mendapat Kit Ahli serta diskaun 5-20%. Untuk pendaftaran ahli, boleh whatsApp seperti berikut:

 

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *