Kepentingan Protein Kepada Wanita


amalan sihat, diet sihat, ESP Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Kak Mas nak kongsikan mengapa protein sangat penting bagi wanita khususnya, dan orang dewasa umum nya. Kepentingan Protein Pengambilan protein yang mencukupi dapat membantu membina dan membaiki otot atau tisu yang rosak. Protein juga berperanan menghasilkan enzim dan hormon, menyokong sistem imun dan mengekalkan tahap tenaga dan stamina yang tingg. Kebanyakkan protein dalam diet […]

6 April, 2018

Cara Hilangkan Batuk Bayi


amalan sihat, anak batuk berkahak, Anak Bijak, asma, Bawang Putih

Assalammualaikum, semoga anda sentiasa berada dalam keadaan sihat selalu. Hari ini Kak Mas nak kongsikan kisah salah seorang customer Kak Mas yang berjaya bantu bayi nya kurangkan kahak sehingga akhirnya tak perlu admit hospital lagi. Bayi dikesan Tinggi Sel Darah Putih Biasanya ini berlaku jika ada jangkitan kuman. Sel darah putih memang fungsinya melawan kuman […]

2 April, 2018

HABIT TO SUCCESS


amalan sihat, Anak Bijak, Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas ingin berkongsi sebahagian habit orang-orang yang berjaya. Dan, kebanyakan mereka hampir mempunyai habit yang sama. Jom kita tengok satu persatu. HABIT TO SUCCESS   To change a habit, it takes minimum 21 days to repeat the same thing until it become habit. Antara habit yang Kak Mas amalkan dan cuba […]

22 March, 2018

KAWAL JUNK FOOD DI RUMAH


amalan sihat, Teladan, turunkan berat

Susah tak? Pasti dengan cabaran. Memang ada hari, terlepas juga kan. Berikut antara langkah-langkah yang boleh dilakukan untuk kawal junk food di rumah. KAWAL JUNK FOOD DI RUMAH 1. Jangan beli Ini tips paling mudah. Toksah bawa pergi shopping, so tak delah mereka boleh meminta-minta. Bak kata seorang kawan, “I isi petrol kereta masa anak-anak […]

26 February, 2018

Self Reward Salah Satu Tanda Bersyukur


amalan sihat, awet muda, Teladan

SELF REWARDS Ada macam-macam cara. Nak merawat diri dengan spa, beli barang diri seperti perfume, skin care, tambah stok vitamin untuk diri sendiri pun kira self reward juga kan? Kak Mas pun pernah buat semua tersebut, tapi dah semakin jarang-jarang sebab tak sempat. Masa dah makin pendek ke? Tidaklah, cuma masa yang tidak mengizinkan. Once […]

20 February, 2018

Shaklee Effect is Awesome!


amalan sihat, jadi ahli shaklee, jana duit dengan shaklee, keluarga, Shaklee, Teladan

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan tentang #shakleeeffect dalam hidup Kak Mas. Ada banyak sebenarnya. Ringkasnya ia tersebar dalam impak positif dalam 4 perkara: Kesihatan Gaya Hidup Pemikiran & Kematangan Duit Poket SHAKLEE EFFECT Ada ke Shaklee effect? Kalau tak ada, tak adalah Kak Mas konsisten makan dan amalkan sampai sekarang. Sejak 2012 sampai […]

15 February, 2018

​APA ITU PENYAKIT DEGENERATIF


amalan sihat, Bell Palsy, buah pinggang, darah tinggi, diabetes, diet sihat, ekzema, slipped disc, stroke, tekanan darah tinggi, Vivix

Assalamualaikum & Selamat Petang. Hari ini Kak Mas nak share tentang PENYAKIT DEGENERATIF. ​APA ITU PENYAKIT DEGENERATIF? Penyakit DEGENERATIF adalah penyakit yang berpunca dari kerosakan sel, organ dan tisu tubuh. Peratusan penyembuhan penyakit ini adalah bergantung kepada tubuh pesakit itu sendiri. Sehingga kini, perubatan moden belum menemukan ubat yang mampu menyembuhkan penyakit-penyakit yang berkaitan degeneratif […]

16 March, 2017

Immune Booster Terbaik untuk Anak-anak


amalan sihat, First Aid, kanak-kanak, keluarga, minyak ikan, omega guard, selsema, Shaklee, Sistem Imun, Vitamin Kanak-Kanak

Assalamualaikum.  Saya nak kongsikan tentang Nutriferon ini. Apa dia? Sebelum saya pergi perkara fakta, mehlah saya kongsikan tentang anak-anak saya. Anak-anak saya ada yang sekolah, ada yg duduk nursery. Yang duduk nursery, suplemen harian untuk boost immune system & menghubungkan sel-sel otak pastinya Omega Guard. Tetapi untuk kes-kes selain selsema dan batuk, dan dada sejuk, […]

2 November, 2016

10 Petanda Tubuh Kekurangan Air


amalan sihat

Assalamualaikum warahmatullah, Tahukah anda bahawa tubuh kita terdiri daripada 70% air? Fungsi air dalam badan ialah untuk mengawal suhu badan, melindungi organ dalam badan dan juga membawa oksigen dalam darah ke seluruh sel dalam badan. Oleh itu, kekurangan air walau sedikit, boleh menyebabkan gangguan fungsi tubuh. Hendaklah kita peka terhadap perubahan tubuh yang memberi petanda […]

28 August, 2015

Ya Allah, bukakan Pintu Rezekiku Seluasnya!


amalan sihat, Teladan

Assalamualaikum warahmatullah, Semoga pembaca sekalian baik-baik sahaja hendaknya. Tips ini saya copy paste daripada Rahsia Hawa, semoga semua bakal mendapat manfaat daripadanya. Ya Allah, bukakan Pintu Rezekiku Seluasnya!     7 ZIKIR PEMBUKA PINTU REZEKI   1. Memperbanyak Membaca – La hawla Wala Quwwata Illa billah – Barangsiapa yang lambat datang Rezekinya hendaklah banyak mengucapkan – La hawla […]

22 June, 2015

Kekal Bertenaga Semasa Puasa Ramadhan


amalan sihat, Ibu Hamil

Dengan cuaca panas, keadaan suhu dan cuaca yang tak menentu, termasuk jerebu, apakah persediaan kita sebagai orang Islam mengekalkan kecergasan dan prestasi kerja semasa bulan puasa?   Cabaran Ibu Menyusu Ketika Puasa Mengingat kembali cabaran yang saya hadapi semasa tahun lepas, yang mana saya masih menyusu badan anak saya yang kedua secara penuh, pada mulanya […]

20 June, 2014

Kelebihan Minum Air Kosong Setiap Pagi


amalan sihat

Orang di Jepun biasanya minum air kosong selepas mereka bangun tidur. Rasullullah saw juga menganjurkan amalan yang sama iaitu minum segelas air kosong setiap pagi sebelum bersugi untuk menjaga kesihatan tubuh. Banyak kajian telah mengesahkan kelebihan amalan ini. Ia banyak memberikan hasil yang positif dalam membantu mengelak dan mengurangkan risiko penyakit-penyakit serius. Kelebihan Minum Air […]

17 June, 2014