Skin Best Friends – Vitamin C dan Kolagen


Collagen Shaklee, Ibu Sihat, kulit cantik, rambut gugur, Shaklee, vitamin c

Assalamualaikum & Selamat Petang, Lain macam sikit bunyinya, tapi itulah realitinya, memang vitamin C dan kolagen merupakan best friend atau BFF untuk kulit kita untuk kulit yang kekal sihat, anjal dan jelita. Vitamin C Penting untuk Wajah Vitamin C atau dikenali jua sebagai ascorbic acid, vitamin C memainkan peranan besar dalam fungsi dan pemeliharaan tubuh, […]

13 February, 2018

Apa fungsi Kolagen dalam badan?


Collagen Shaklee, kulit cantik, sunburn, vitamin c, vitamin e

​Assalamualaikum! Hari ini nak borak-borak tentang kolagem. Pasti pernah dengarkan. Tahu fungsi kolagen selain untuk kulit? Jom study sikit pasal fungsi kolagen dan akibat kehilangan kolagen dalam tubuh. Selalu kolagen cuma dikaitkan dengan kulit, aset wanita, wajah. Sebenarnya banyak lagi keperluan kolagen untuk tubuh. Tahu tak, sakit tumit dan lutut juga dikaitkan dengan kolagen. Malah […]

24 December, 2016

Penting ke Kolagen pada Tubuh?


Collagen Shaklee, kulit cantik, Shaklee

​Assalamualaikum & Selamat Petang! Petang-petang ni, buat apa? Hujan mendung, sejuk2 macam ni, pekena kopi dgn goreng pisang panas, sodap! Eh, ke ada yg pekena minuman kolagen petang-petang ni? Tak salah pun, bagus! Sebab usia meningkat, badan kita tak mampu lagi nak hasilkan kolagen spt zaman kanak2 dan remaja. Sebab tu, bila usia meningkat, mulalah […]

12 December, 2016

Mengapa Collagen Powder Shaklee Cepat Berkesan


Collagen Shaklee, kulit cantik, Shaklee

Assalamualaikum warahmatullah. Hari ini saya nak kongsikan rahsia mengapa Collagen Powder Shaklee cepat bertindak ke atas tubuh kita. Nak tahu? Ini kerana molekulnya yang sangat halus, mudah sangat diserap oleh badan. Masuk sahaja dalam air terus larut, apatah lagi bila masuk dalam badan.   Mengapa Collagen Powder Shaklee Cepat Berkesan Molekul collagen jenama lain, kebiasaannya sekitar […]

11 May, 2016

Rahsia Bahan Aktif Collagen Powder Shaklee


Collagen Shaklee, kulit cantik, Shaklee

Assalamualaikum warahmatullah. Bulan May 2016 ialah bulan promosi Collagen Powder Shaklee. Nak pilih Buy 6 Free 1 atau Buy 2 and get 5% Off pun boleh. mana-mana pilihan hati tuan/puan pun saya suka 🙂 Apa yang nak saya ceritakan di sini ialah, apakah bahan-bahan yang digunakan dalam Collgen Powder Shaklee, yang menjadikannya dambaan ramai untuk […]

10 May, 2016