Kenapa ESP Shaklee Wajib Ada Semasa Puasa


ESP Shaklee, puasa, Puasa Ramadhan, Set Puasa

Korang tahu tak, ESP Shaklee ialah pure soy protein dan rendah Glycemic Index. Apa maknanya. Ia diproses dalam perut kita dan melepaskan tenaga secara perlahan-lahan, sebab itu kenyang lebih lama, bertenaga lebih panjang hingga ke petang. Since kami dah makan Shaklee hampir 7 tahun, dah alami beberapa siri terlepas sahur. Bila terlepas sahur ESP, memang […]

3 May, 2018

Kepentingan Protein Kepada Wanita


amalan sihat, diet sihat, ESP Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Kak Mas nak kongsikan mengapa protein sangat penting bagi wanita khususnya, dan orang dewasa umum nya. Kepentingan Protein Pengambilan protein yang mencukupi dapat membantu membina dan membaiki otot atau tisu yang rosak. Protein juga berperanan menghasilkan enzim dan hormon, menyokong sistem imun dan mengekalkan tahap tenaga dan stamina yang tingg. Kebanyakkan protein dalam diet […]

6 April, 2018

ESP Shaklee untuk Abang Sado


awet muda, ESP Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Tak tahu mana datang angin kata makan ESP boleh jadi pondan. Sebab ESP Shaklee ada ciri-ciri hormon wanita? Cepatnya jatuhkan hukum. ESP Non-GMO Soy Protein ESP membekalkan protein soya tulen yang tidak diubahsuai secara genetik, iaitu non-GMO, untuk membekalkan tenaga lebih lama kepada tubuh badan kita. Protein umpama blok yang membina tubuh kita, seperti […]

5 April, 2018

ESP Shaklee yang Owesome!


ESP Shaklee, kulit cantik

​Salam Hari Malaysia semua! Ini kisah COD semalam. Adik yg empunya barang ini nak balik Mesir. So urgent COD di Shah Alam. Saja bertanya, untuk masalah muka ke? Iye juga tetapi lebih untuk energy booster, ialah belajar kena sentiasa bertenaga, baru senang nak belajar dan uruskan aktiviti harian di sana. Alhamdullillah. Promosi ESP masih berlangsung. […]

16 September, 2016

PWP – Shaker Shaklee Baharu


ESP Shaklee, Shaklee

Dan, masih exited dengan promosi September? Nak tambah lagi ni, bahawa Shaklee baru sahaja mengeluarkan Shaker Shaklee yang baru, lagoona blue lagi warnya tau. Cute mute geram gitu.     Okey apa yang best tentang Shaker Shaklee ini? Jom kite tengok listnya 🙂   The New Shaklee Shaker Shaker Shaklee yang baharu ini didatangkan dengan […]

1 September, 2016

Tips Jarang Jatuh Sakit


B Complex, ESP Shaklee, gastrik, Ibu Hamil, Ibu Sihat, kulit cantik, Multivitamin, Shaklee, Vita-Lea Shaklee, vitamin c, vitamin e

Assalamualaikum WBT Hari ini nak share macam mana saya mengekalkan kesihatan diri, suami dan anak-anak saya dengan konsisten makan suplemen Shaklee. Tapi suplemen yang mana? Setiap kita ada keperluan berbeza.   Tips Kesihatan Saya Sebagai Ibu Bekerja Sebagai ibu yang bekerja, saya memang sangat perlu maintain sihat. Nak layan anak lagi, nak tempuh jam, nak […]

25 June, 2016

ESP Shaklee – Tiada Kolesterol


ESP Shaklee, Shaklee

Assalamualaikum WBT. Tahukah anda bahawa Energizing Soy Protein atau ESP merupakan ESP memang tiada kolesterol sebab ia dihasilkan daripada tumbuhan. Pesakit darah tinggi tiada masalah untuk amalkan ESP dalam diet harian. ESP juga tiada asid urik, makanya pesakit gout juga boleh amalkan ESP dalam diet harian. Dan, ESP ialah non-GMO iaitu tidak diubah secara genetik, […]

9 March, 2016

Protein ESP – Mengapa Ada Yang Benci


ESP Shaklee, Ibu Hamil, kulit cantik, Shaklee

Assalamualaikum.. Tajuk di atas macam marah sahaja bunyinya, tetapi memang ada yang tak suke, sebab katanya rasa yang tawar, ada juga kata sebab menyerupai hormon wanita. Orang memang pandai bercakap benda tanpa fakta asas, itu biasa. Orang seperti sayalah yang kena terangkan dengan JELAS kebaikan Protein ESP, sesuai dengan namanya Enegizing Soy Protein, pemberi tenaga. […]

17 September, 2015

Korang Tahu Tak – ESP Shaklee


ESP Shaklee, Ibu Hamil, kulit cantik, Shaklee

Assalamualaikum, Hari ini nak cerita sal fakta yang mungkin korang tak tahu atau terlupa tentang ESP Shaklee.   Korang Tahu Tak – ESP Shaklee   Penghasilan ESP Shaklee adalah di bawah program IPP iaitu Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya. Soya ESP […]

9 September, 2015

Bagaimana ESP Shaklee Membekalkan Tenaga Berpanjangan?


ESP Shaklee, Shaklee

Kunci kepada ESP yang berkeupayaan luar biasa untuk membantu tubuh berasa bertenaga selama berjam-jam adalah yang mana ahli sains merujuk kepada tindak balas yang dinamakan sebagai tindak balas glisemik.   Tindak Balas Glisemik Tindak balas Glysemik ialah kesan pemakanan yang berkait rapat dengan gula dalam darah.  Makanan seperti hot-fudge Sundae boleh menyebabkan gula darah anda […]

4 December, 2014

Mengapa memilih Energizing Soy Protein Shaklee?


ESP Shaklee, Shaklee

Perlukan rangsangan tenaga di siang hari?  Lupakan kafein yang akan memberikan anda rangsangan sementara dan kemudian anda akan merasa letih kembali. Sebaliknya, cuba Energizing Soy Protein Shaklee (ESP).   Manfaat Minum ESP Shaklee ESP ialah protein biologi lengkap yang berasaskan tumbuhan. Ia rendah lemak, bebas kolesterol, dan penuh dengan asid amino penting.   Ia membantu […]

4 December, 2014