5 Cara Banyakkan Susu Ibu

​Assalamualaikum & Selamat Pagi! Sudah bersarapan? Pagi ini sarapan apa? Walau apapun sarapan anda, pastikan ia penuh khasiat & sarapan sihat. Ini kerana, sarapan amat penting untuk permulaan hari yang cemerlang! Hari ini Kak Mas nak kongsikan tentang petua banyakkan...

Kenali Susu Ibu

Assalamualaikum & Selamat Pagi! Hari ini Kak Mas nak berkongsi maklumat dengan sahabat sekalian tentang susu ibu.  Mengapa susu ibu adakala pekat dan adakala cair. Nak tahu sebabnya? Meh Kak Mas terangkan. Kenali Susu Ibu Foremilk dan Hindmilk Buat pengetahuan...

5 Petua Bersalin Tidak Koyak

Assalamualaikum & Selamat Petang! Petang-petang redup begini, Kak Mas nak kongsikan tip & petua yang Kak Mas amalkan supaya proses bersalin tidak menyebabkan koyakan di vaiginal. Alhamdullillah untuk 2 orang anak yang terakhir ini, dengan petua yang Kak Mas amalkan,...

Tips Naikkan HB Rendah

Assalamualaikum & Salam Sore! Hari ini nak cerita tentang HB rendah semasa kehamilan. Selalunya ia akan menjadi lebih teruk apabila masuk ke minggu 28 dan seterusnya sebab kandungan makin besar, tekanan dalam badan makin meningkat, supply ke baby juga makin...

ESP Menghilangkan Gastrik 

​Saya juga begitu. Saya ialah penghidap gastrik yang agak teruk. Gara-gara unbalance diet zaman universiti. Makan tak jaga, then suka berjaga malam. Maka, gastrik pun menghinggap. Dapat gastrik yg teruk masa tahun 2 zaman universiti. Tuhan je yg tahu bila...

Set Prenatal Shaklee

​Doc : Awak disahkan mengandung! Happy ke tak happy? Next what? Jaga diri, jaga kesihatan, jaga emosi, jaga amalan rohani. Sebab semua akan mempengaruhi perkembangan bayi yang sedang dikandung. Bab lain, saya taknak sentuh tapi bab sihat, ye. Ada orang...

Tubuh Kita Perlukan Kalsium Sepanjang Hayat

Assalamualaikum WBT, Tahukan anda bahawa tubuh kita memerlukan kalsium sepanjang proses pembesaran hinggalah penuaan? Terutama buat golongan wanita. Ini kerana, wanita yang telah berkahwin dan mempunyai anak, seumur hidupnya mungkin sahaja dia pernah hamil, melalui proses bersalin, menyusui bayinya yang...

Women You Are Amazing

Assalamualaikum WBT, Sepanjang bulan Julai hingga September 2016, Shaklee mengadakan kempen “Women, you are amazing! Just the way you are”. Sweet kan? Sempena kempen ini, Shaklee melancarkan SET UNTUK WANITA iaitu terdiri daripada, Gorgeous Set Prenatal Set Postnatal Set Amazing...

Tips Jarang Jatuh Sakit

Assalamualaikum WBT Hari ini nak share macam mana saya mengekalkan kesihatan diri, suami dan anak-anak saya dengan konsisten makan suplemen Shaklee. Tapi suplemen yang mana? Setiap kita ada keperluan berbeza.   Tips Kesihatan Saya Sebagai Ibu Bekerja Sebagai ibu yang...

Kisah Saya dan Shaklee

Ini kisah dahulu. Masa saya preggy anak ketiga. Sejarah saya mmg ada tekanan darah rendah, tapi tak pernah seteruk preggy anak ketiga. Taklah teruk bebenor sampai masuk hospital, tapi anak sebelumnya tak sampai begitu. Masa itu, bacaan tekanan darah saya...

Hamil – Kenapa HB Rendah

Assalamualaikum semua, Hari ini saya kongsikan fakta kenapa dan mengapa HB boleh rendah semasa hamil. Sebelum itu saya nak refresh semula bahawa sepanjang tempoh kehamilan 9 bulan oleh seorang wanita: Tubuh anda menghasilkan 50% lebih darah. Metabolisme tubuh anda membakar lebih banyak untuk pembahagian sel...

Korang Tahu Tak – ESP Shaklee

Assalamualaikum, Hari ini nak cerita sal fakta yang mungkin korang tak tahu atau terlupa tentang ESP Shaklee.   Korang Tahu Tak – ESP Shaklee   Penghasilan ESP Shaklee adalah di bawah program IPP iaitu Identity Preservation Program (IPP), di mana...

Hamil – Yang Anda Tidak Tahu

Assalamualaikum semua, Hari ini saja saya ingin kongsikan tentang fakta kehamilan yang ramai  tidak tahu atau tidak sedar.   Hamil – Yang Anda Tidak Tahu   Banyak perkara yang berlaku sepanjang tempoh kehamilan 9 bulan oleh seorang wanita: Tubuh anda menghasilkan...

HB Rendah lagi semasa Hamil

Assalamualaikum  buat pembaca budiman sekalian, Sebelum ini saya ada kongsikan beberapa simptom hb rendah semasa hamil yang mana saya sendiri mengalaminya semasa hamil anak ketiga yang lalu. Masalah saya ketika itu ialah platlet darah saya mengalami keabnormalan yang biasanya disebabkan...

Healthy PreNatal Shaklee

Assalamualaikum, Salam Eid Mubarak buat semua!! Walaupun mood raya masih berlangsung, bagi yang sedang mencari-mencari set buat ibu yang hamil, buat isteri tercinta, nah! ini jawapannya.   HEALTHY PRENATAL SHAKLEE   Terdiri daripada 6 komponen utama, ia membantu si ibu...

Alhamdullillah Saya Tidak Tumpah Darah

Salam hormat buat pembaca semua, Semoga anda semua baik-baik sahaja. Ditakdirkan saya telah melahirkan seorang bayi yang comel beberapa bulan yang dahulu. Alhamdullillah, saya bersalin normal dan kelahiran saya dipermudahkan dengan tempoh kesakitan yang tidak berapa lama.   Nifas Tidak...