Kelebihan ESP Shaklee buat Ibu Hamil & Menyusu


Ibu Hamil, ibu menyusu

Bismillahirrahmanirrahim. Kak Mas nak kongsikan sedikit buat ibu-ibu yang hamil dan menyusu bayi, bagi menghadapi bulan Ramadhan tidak lama lagi. Yelah, Rejab dah nak habis lepas tu Syaaban, dah Ramadan. Pejam celik pejam celik dah sampai Ramadhan. Ganti puasa dah habis? Belum? Cepat-cepat ganti puasa, kalau mampu gantilah cepat. Agar hati tenang menghadapi Ramadhan yang […]

12 April, 2018

OSTEMATRIX Bukan Sekadar Pil Kalsium


Ibu Hamil, Ibu Sihat, kalsium, zinc

Bismillahirrahmanirrahim. OSTEMATRIX Bukan Sekadar Kalsium Yang dah kenal, akan kata Ostematrix ialah pil kalsium. Tapi bukan sekadar pil kalsium, ia didatangkan dengan mineral-mineral lain bagi melengkapkan penyerapan kalsium ke badan. OSTEMATRIX didatangkan dengan: Kalsium Vitamin D Magnesium Mangan Copper Boron Zink Mengapa ramai diluar sana memilih OSTEMATRIX Ramai yang mengambil OSTEMATRIX atas sebab berikut dan […]

3 March, 2018

Cara Mengurangkan Kekejangan Otot


Ibu Hamil, kejang kaki, sakit lutut, sakit sendi

Assalammualaikum, Hari ini Kak Mas nak kongsikan cara untuk melegakan kekejangan otot buat mereka yang selalu terkena kekejangan sama ada lelaki, wanita, para atlet dan sesiapa sahaja yang pernah mengalaminya. 1. Legakan Kekejangan dengan Regangan Kebiasaannya kekejangan berlaku di kaki sama ada betis atau peha. Cuba lakukan regangan dengan meluruskan kaki, dan tolak/bengkokkan jari kaki […]

31 January, 2018

4 Kepentingan Utama Asid Lemak Omega-3


darah tinggi, Ibu Hamil, kanak-kanak, kolestrol tinggi, minyak ikan, omega guard, Shaklee

Assalamualaikum & Selamat Pagi. Harapnya kalian semua baik-baik selalu, di bawah rahmat dan perlindungan Allah yang Maha Esa sentiasa. Hari ini Kak Mas nak kongsikan manfaat-manfaat utama mengapa asid lemak omega-3 sangat penting untuk tubuh kita.   Apa itu Asid Lemak Omega-3 Apabila bercakap tentang lemak, lemak yang tidak sepatutnya kita hindari malah sangat diperlukan […]

29 January, 2018

Mengapa Ramai Para Ibu Memilih Shaklee


anemia, banyakkan susu ibu, diet sihat, HB Rendah, Ibu Hamil, Ibu Sihat, kanak-kanak

Asalamualaikum dan Salam Sejahtera. Sihat? Kak Mas doakan anda semua dalam lindungan Allah, sihat, bahagia sentiasa. Hari ini nak celoteh sikit mengapa ramai ibu diluar sana memilih Shaklee sebagai suplemen tambahan buat mereka. Tak kiralah yang menyusu atau tidak, yang tengah mengandung atau sudah bersalin, yang sudah lanjut usia atau muda remaja, mostly sebabnya hampir […]

15 January, 2018

Zat Besi (Iron) dan Gastrik


Berpantang, HB Rendah, Ibu Hamil, Ibu Sihat

Assalammualaikum & Salam Sejahtera. Hari ini Kak Mas nak kongsikan sedikit info tentang zat besi atau lebih popular dengan nama Iron. Apa itu Zat Besi Zat besi atau iron, ialah mineral yang penting untuk tubuh kita. Tubuh tidak boleh menghasilkan zat besi, maka kita perlu makan sayur hijau dan daging merah sebab zat besi kaya […]

15 December, 2017

‚Äč10 Tahun Penantian Kini Isteri Hamil Semula


Ibu Hamil, keluarga, Shaklee, Tips dapat anak

Assalamualaikum & Selamat Pagi. Hari ini Kak Mas nak kongsikan kisah inspirasi pengguna Vivix. Saudara Daud & isteri, menunggu hampir 10 tahun, alhamdullillah akhirnya dengan ikhtiar Vivix & izin Allah alhamdullillah selepas 10 tahun, dan dengan penggunaan Vivix dengan konsisten, penantian berakhir jua. — ‚Äč10 Tahun Penantian, Kini Isteri Hamil Semula Assalamualaikum. Saya Daud Mohamad. […]

14 March, 2017

5 Cara Banyakkan Susu Ibu


Anak Bijak, bangkak susu, Berpantang, Ibu Hamil, Ibu Sihat, kanak-kanak, keluarga, SET BERPANTANG, Set Bersalin, Shaklee, Vita-Lea Shaklee

‚ÄčAssalamualaikum & Selamat Pagi! Sudah bersarapan? Pagi ini sarapan apa? Walau apapun sarapan anda, pastikan ia penuh khasiat & sarapan sihat. Ini kerana, sarapan amat penting untuk permulaan hari yang cemerlang! Hari ini Kak Mas nak kongsikan tentang petua banyakkan susu ibu. Ada sesetengah ibu, sangat beruntung apabila secara semulajadi, susunya banyak. Bagi sesetengah yang […]

22 February, 2017

5 Petua Bersalin Tidak Koyak


Berpantang, Ibu Hamil, Ibu Sihat, keluarga, petua mudah bersalin, SET BERPANTANG, Set Bersalin, Shaklee

Assalamualaikum & Selamat Petang! Petang-petang redup begini, Kak Mas nak kongsikan tip & petua yang Kak Mas amalkan supaya proses bersalin tidak menyebabkan koyakan di vaiginal. Alhamdullillah untuk 2 orang anak yang terakhir ini, dengan petua yang Kak Mas amalkan, tiada koyakan vaginal yang berlaku. Anak-anak Kak Mas semasa kelahiran, berat mereka hampir sama, tetapi […]

8 February, 2017

Hamil – Fahamkan GDM & Bahaya GDM


GDM, Ibu Hamil, Ibu Sihat

‚ÄčAssalamualaikum! Hari ini nak share penulisan bidan Nor Azniza yang bertugas di DEMC Shah Alam tentang GDM. Mengapa perlunya checkup berkala dan tak lebih date. Fahamkan GDM  Kenapa kena minum air gula? Gdm ni bukan la mcm penyakit diabetic biasa. Ia lebih kpd tindak balas hormon hamil. Hormon hamil akan tindas hormone insulin, menyebabkan level […]

24 December, 2016

ESP Menghilangkan Gastrik 


ESP Shaklee, gastrik, Ibu Hamil, keluarga, kulit cantik, puasa, Puasa Ramadhan, tsunamishaklee

‚ÄčSaya juga begitu. Saya ialah penghidap gastrik yang agak teruk. Gara-gara unbalance diet zaman universiti. Makan tak jaga, then suka berjaga malam. Maka, gastrik pun menghinggap. Dapat gastrik yg teruk masa tahun 2 zaman universiti. Tuhan je yg tahu bila dia datang menyerang. Masa tu, pil gastrik yg sedap dikunyah mmg sentiasa ada dalam beg. […]

7 September, 2016

Set Prenatal Shaklee


Berpantang, Ibu Hamil, Ibu Sihat, mudah bersalin, Multivitamin, SET BERPANTANG, Shaklee, tsunamishaklee

‚ÄčDoc : Awak disahkan mengandung! Happy ke tak happy? Next what? Jaga diri, jaga kesihatan, jaga emosi, jaga amalan rohani. Sebab semua akan mempengaruhi perkembangan bayi yang sedang dikandung. Bab lain, saya taknak sentuh tapi bab sihat, ye. Ada orang loya, letih, pening, tak larat, mual, hai semualah.. belum masuk yg HB rendah, BP rendah/tinggi, […]

24 August, 2016

Tubuh Kita Perlukan Kalsium Sepanjang Hayat


Ibu Hamil, Ibu Sihat, kalsium, sakit lutut, sakit sendi, sakit tumit, Sendi & Tulang, Shaklee

Assalamualaikum WBT, Tahukan anda bahawa tubuh kita memerlukan kalsium sepanjang proses pembesaran hinggalah penuaan? Terutama buat golongan wanita. Ini kerana, wanita yang telah berkahwin dan mempunyai anak, seumur hidupnya mungkin sahaja dia pernah hamil, melalui proses bersalin, menyusui bayinya yang mana keperluan kalsium adalah sangat tinggi ketika ini. Dan mana, setelah wanita itu menopos, tanpa […]

8 August, 2016

Women You Are Amazing


Ibu Hamil, kulit cantik, SET BERPANTANG, Set Bersalin, Shaklee, Vita-Lea Shaklee, vitamin c, Vivix

Assalamualaikum WBT, Sepanjang bulan Julai hingga September 2016, Shaklee mengadakan kempen “Women, you are amazing! Just the way you are”. Sweet kan? Sempena kempen ini, Shaklee melancarkan SET UNTUK WANITA iaitu terdiri daripada, Gorgeous Set Prenatal Set Postnatal Set Amazing Golden Set Dan setiap pembelian daripada saya, anda akan free Eco-Friendly Jute Bag, of course […]

1 July, 2016

Tips Jarang Jatuh Sakit


B Complex, ESP Shaklee, gastrik, Ibu Hamil, Ibu Sihat, kulit cantik, Multivitamin, Shaklee, Vita-Lea Shaklee, vitamin c, vitamin e

Assalamualaikum WBT Hari ini nak share macam mana saya mengekalkan kesihatan diri, suami dan anak-anak saya dengan konsisten makan suplemen Shaklee. Tapi suplemen yang mana? Setiap kita ada keperluan berbeza.   Tips Kesihatan Saya Sebagai Ibu Bekerja Sebagai ibu yang bekerja, saya memang sangat perlu maintain sihat. Nak layan anak lagi, nak tempuh jam, nak […]

25 June, 2016

Kisah Saya dan Shaklee


HB, HB Rendah, Ibu Hamil, Shaklee, Vita-Lea Shaklee

Ini kisah dahulu. Masa saya preggy anak ketiga. Sejarah saya mmg ada tekanan darah rendah, tapi tak pernah seteruk preggy anak ketiga. Taklah teruk bebenor sampai masuk hospital, tapi anak sebelumnya tak sampai begitu. Masa itu, bacaan tekanan darah saya hanya 95/65 sahaja manakala bacaan normal ialah sekitar 130/85 (betulkan saya jika saya silap). Keadaan […]

23 June, 2016

Multivitamin Vita-Lea untuk Masalah HB Rendah


HB, HB Rendah, Ibu Hamil, Shaklee, Vita-Lea Shaklee

Assalamualaikum WBT, Semoga anda semua sihat selalu hendaknya. Hari ini saya ingin kongsikan tentang Multivitamin Vita-Lea dan bagaimana ia dapat membantu mereka yang mempunyai masalah HB rendah, anemia dan yang berkaitan.   Kenali Multivitamin Vita-Lea   Vita-Lea¬ģ, salah satu suplemen paling seimbang dengan khasiat yang lengkap, dirumus khas untuk membekalkan 28 vitamin dan mineral penting […]

17 June, 2016

GLA Complex bukan hanya untuk Wanita


Ibu Hamil, kulit cantik, Shaklee

¬†GLA Complex bukan hanya untuk Wanita   Biasanya GLA ini dikaitkan dengan orang perempuan, untuk kesuburan terutama bagi yang merancang hendak anak atau wanita yang hampir atau telah menopaus. Tapi sebenarnya ia sangat perlu kepada lelaki dan wanita juga ye..   Apa Kepentingan GLA kepada Wanita? GLA mengandungi Omega-6 yang diperlukan oleh ovari dan sistem […]

1 February, 2016

Protein ESP – Mengapa Ada Yang Benci


ESP Shaklee, Ibu Hamil, kulit cantik, Shaklee

Assalamualaikum.. Tajuk di atas macam marah sahaja bunyinya, tetapi memang ada yang tak suke, sebab katanya rasa yang tawar, ada juga kata sebab menyerupai hormon wanita. Orang memang pandai bercakap benda tanpa fakta asas, itu biasa. Orang seperti sayalah yang kena terangkan dengan JELAS kebaikan Protein ESP, sesuai dengan namanya Enegizing Soy Protein, pemberi tenaga. […]

17 September, 2015

Hamil – Kenapa HB Rendah


HB Rendah, Ibu Hamil, SET BERPANTANG, Set Bersalin, Shaklee

Assalamualaikum semua, Hari ini saya kongsikan fakta kenapa dan mengapa HB boleh rendah semasa hamil. Sebelum itu saya nak refresh semula bahawa¬†sepanjang tempoh kehamilan 9 bulan oleh seorang wanita: Tubuh anda¬†menghasilkan¬†50% lebih darah. Metabolisme¬†tubuh anda¬†membakar lebih banyak untuk pembahagian sel yang pesat, pembangunan organ. Anda menggunakan¬†lebih banyak nutrien dan air. Badan anda¬†masih dalam¬†proses pembuatan plasenta¬†bayi […]

9 September, 2015