Set Puasa untuk Seisi Keluarga


kanak-kanak, puasa, Puasa Ramadhan, Set Puasa, Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Apa yang best promotion bulan ini? Sangat best untuk Ramadhan yang bakal tiba. MealShake bukan sahaja sesuai untuk anak-anak malah orang dewasa, dan Performance Drinks untuk seisi keluarga. Kalau ayah takmo share dengan anak-anak (almaklum ayah kan sado taknak perisa Vanilla) angkat set Cinch berperisa Coklat/Kopi. Silap haribulan otot-otot pejal naik masa raya 💪💪💪 […]

4 May, 2018

SUPAYA MENJADI SUMBER INSPIRASI


Anak Bijak, kanak-kanak, keluarga, Teladan

INSPIRASI Saya harap saya mampu mencetus inspirasi kepada anak-anak saya, terutamanya sebagai orang-orang terdekat dengan saya sebagai contoh wanita kuat, berdikari, mengamalkan penjagaan diri yang sihat, termasuk daripada segi pemakanan, gaya hidup sihat, dapat memberi contoh akhlak dan moral yang baik. Juga sebagai breastfeeding mother kerana saya percaya, walau semahal mana susu formula, tetap ada […]

10 February, 2018

4 Kepentingan Utama Asid Lemak Omega-3


darah tinggi, Ibu Hamil, kanak-kanak, kolestrol tinggi, minyak ikan, omega guard, Shaklee

Assalamualaikum & Selamat Pagi. Harapnya kalian semua baik-baik selalu, di bawah rahmat dan perlindungan Allah yang Maha Esa sentiasa. Hari ini Kak Mas nak kongsikan manfaat-manfaat utama mengapa asid lemak omega-3 sangat penting untuk tubuh kita.   Apa itu Asid Lemak Omega-3 Apabila bercakap tentang lemak, lemak yang tidak sepatutnya kita hindari malah sangat diperlukan […]

29 January, 2018

Mengapa Ramai Para Ibu Memilih Shaklee


anemia, banyakkan susu ibu, diet sihat, HB Rendah, Ibu Hamil, Ibu Sihat, kanak-kanak

Asalamualaikum dan Salam Sejahtera. Sihat? Kak Mas doakan anda semua dalam lindungan Allah, sihat, bahagia sentiasa. Hari ini nak celoteh sikit mengapa ramai ibu diluar sana memilih Shaklee sebagai suplemen tambahan buat mereka. Tak kiralah yang menyusu atau tidak, yang tengah mengandung atau sudah bersalin, yang sudah lanjut usia atau muda remaja, mostly sebabnya hampir […]

15 January, 2018

Reaksi Alahan Pada Anak Kecil


Anak Bijak, asma, ekzema, kanak-kanak, omega guard

Assalamualaikum, Hari ini Kak Mas nak share sedikit luahan hati sebahagian ibu – ibu yang mempunyai anak-anak yang punya ragam intolerant. Reaksi Alahan pada Anak Kecil Kredit : Facebook Ibu FatihahSakinah Anak pun sebelum-sebelum ini bila EBM dah tak cukup, memang topup dengan susu kambing. Of course bukan yang perah fresh daripada kambing tu. Yang […]

15 August, 2017

5 Punca Bayi Kembung Perut


Anak Bijak, kanak-kanak, kembung perut

Assalamualaikum & Selamat Pagi! Semoga kalian baik-baik sahaja dihujung minggu ini. Apa plan hujung minggu? Bawa keluarga berlibur atau menziarah kedua ibu bapa tersayang? Kak Mas duduk di rumah sahaja memandangkan suami Kak Mas ada hal pula pepagi ini. Bertemankan anak-anak Kak Mas, sekejap elok, sekejap bergaduh. Suara Kak Mas pun sekali sekala melantang bagai […]

1 August, 2017

4 Punca Bayi Kembung Perut & Menangis


Berpantang, kanak-kanak, keluarga, SET BERPANTANG, Set Bersalin, Shaklee, Tips dapat anak

Assalamualaikum & Selamat Pagi! Semoga kalian baik-baik sahaja minggu ini dan seterusnya. Hujung minggu ini dah ada plan ke mana-mana? Almaklum dah masuk bulan baru, sekejap sahaja sudah Mac 2017. Tak terasa masa bergerak dengan pantas. Rasanya hujung minggu ini, Kak Mas duduk di rumah sahaja memandangkan suami Kak Mas ada hal nanti. Bertemankan anak-anak […]

1 March, 2017

5 Cara Banyakkan Susu Ibu


Anak Bijak, bangkak susu, Berpantang, Ibu Hamil, Ibu Sihat, kanak-kanak, keluarga, SET BERPANTANG, Set Bersalin, Shaklee, Vita-Lea Shaklee

​Assalamualaikum & Selamat Pagi! Sudah bersarapan? Pagi ini sarapan apa? Walau apapun sarapan anda, pastikan ia penuh khasiat & sarapan sihat. Ini kerana, sarapan amat penting untuk permulaan hari yang cemerlang! Hari ini Kak Mas nak kongsikan tentang petua banyakkan susu ibu. Ada sesetengah ibu, sangat beruntung apabila secara semulajadi, susunya banyak. Bagi sesetengah yang […]

22 February, 2017

Sosej Ayam Homemade


kanak-kanak, keluarga, minyak ikan, omega guard

Assalamualaikum! Pagi ini nak share resepi yang Kak Mas rasa sangat berkhasiat, bebas bahan perasa tambahan, dan anak-anak pun pasti suka. Sosej Ayam Home Made Berikut ialah bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat sosej ayam home made. Bahan A: Isi ayam bahagian dada (2 keping) Bawang Telur Lobak Merak Kisar semua bahan  A Bahan B 3 […]

13 February, 2017

Herbal Blend Bantu Bayi Ekzema


ekzema, First Aid, Herbal Blend, kanak-kanak

Hari ini saya nak share pula tentang pengalaman bayi yang ada masalah ekzema. Memang sedih hati tengok, alhamdullillah dengan ikhtiar Herbal Blend Shaklee, ekzema semakinnpulih bila diamalkan setiap hari. Alhamdullillah, masuk minggu kedua, lebih baik keadaan bayi daripada yang sebelumnya. Herbal Blend Bantu Pulihkan Ekzema Bayi Biar gambar berbicara…. Ni baby yang sama…masa memula mama […]

20 December, 2016

Promosi Nov Buy 3 Free 1


alfalfa, bangkak susu, clogged duct, gemuk, kanak-kanak, kurus, selsema, Set Kurus, Sistem Imun, tsunamishaklee, Vitamin Kanak-Kanak

Assalammualaikum! Bulan Nov bulan inch loss, bulan detoks badan, bulan kecilkan pinggang. Mengapa saya kata demikian? Sebab bulan ini, promosi Buy 3 Free 1 Lecithin & Alfalfa. Horey!! Dua suplemen ini memang sangat berkesan untuk nyahkan lelemak badan, kecilkan pinggang dan perut yg kian membesar. Bak kata orang, mengandung tapi tak bersalin-salin uols! Selain itu, […]

14 November, 2016

Immune Booster Terbaik untuk Anak-anak


amalan sihat, First Aid, kanak-kanak, keluarga, minyak ikan, omega guard, selsema, Shaklee, Sistem Imun, Vitamin Kanak-Kanak

Assalamualaikum.  Saya nak kongsikan tentang Nutriferon ini. Apa dia? Sebelum saya pergi perkara fakta, mehlah saya kongsikan tentang anak-anak saya. Anak-anak saya ada yang sekolah, ada yg duduk nursery. Yang duduk nursery, suplemen harian untuk boost immune system & menghubungkan sel-sel otak pastinya Omega Guard. Tetapi untuk kes-kes selain selsema dan batuk, dan dada sejuk, […]

2 November, 2016

Omega Guard Shaklee bagus untuk Kanak-Kanak Nurseri


Anak Bijak, asma, kanak-kanak, keluarga, minyak ikan, omega guard, selsema, Shaklee, Sistem Imun, Vitamin Kanak-Kanak

​Pernah sekali bawa Jannah pergi klinik sebab demam panas. Masa tu, satu rumah berjangkit termasuk Jannah yg jarang sangat jatuh sakit. Almaklum, sehari atleast 2 biji Omega dia makan macam gula-gula. Kena sorok botol Omega Guard drp pandangan mata dia. Doc : Sakit apa ya? 2 tahun kan? Saya : Demam, tapi dia jenis jarang […]

28 October, 2016