Resepi Kuih Getas

Assalamualaikum & Selamat Petang! Petang-petang ini kome semua sarapan apa? Petang ini Kak Mas nak kongsikan resepi kegemaran anak-anak Kak Mas iaitu Kuih Getas. Selalunya mak Kak Mas yang handal masak kuih getas ini, Kak Mas adalah sekali sekala sebab...

Selimut & 100 Riyal

Assalamualaikum & Salam Rejab. Hari ini Kak Mas ingin berkongsi sedikit cerita tauladan buat anda semua. Semoga ia mampu mengetuk pintu hati kita untuk menjadi insan yang lebih empati kepada orang lain. Selimut & 100 Riyal Sebuah cerita yg sangat...

Kelebihan Bulan Rejab

Assalamualaikum & Selamat Pagi! Tak lama lagi nak masuk bulan Rejab kan? Banyak kelebihan membuat amal di bulan Rejab ini. Hari ini Kak Mas nak kongsikan dengan anda semua kelebihan bulan Rejab. 🌙REJAB Rejab dikenali sebagai BULAN ALLAH. 🌟Puasa 1...

Tip Atasi Anak Sukar Tidur Malam

Assalamualaikum & Good Day semua! Hari ini Kak Mas nak kongsikan tip dan petua untuk atasi masalah anak-anak yang sukar tidur malam. Sebab, anak-anak Kak Mas pun bukan jenis tidur awal. Daripada yang besar sampailah yang kecil. Melainkan kakak yang...

SYURGA SEORANG ISTERI

Assalamualaikum! Pagi ini Kak Mas nak kongsikan satu titipan daripada perkongsian WhatsApp. Semoga memberi sedikit peringatan dan tauladan buat kita, para isteri penghuni syurga insyaa Allah. SYURGA SEORANG ISTERI Dugaan paling besar adalah bersabar. Jadi seorang isteri, hal yang amat...

5 Cara Banyakkan Susu Ibu

​Assalamualaikum & Selamat Pagi! Sudah bersarapan? Pagi ini sarapan apa? Walau apapun sarapan anda, pastikan ia penuh khasiat & sarapan sihat. Ini kerana, sarapan amat penting untuk permulaan hari yang cemerlang! Hari ini Kak Mas nak kongsikan tentang petua banyakkan...

Sosej Ayam Homemade

Assalamualaikum! Pagi ini nak share resepi yang Kak Mas rasa sangat berkhasiat, bebas bahan perasa tambahan, dan anak-anak pun pasti suka. Sosej Ayam Home Made Berikut ialah bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat sosej ayam home made. Bahan A: Isi ayam...

5 Petua Bersalin Tidak Koyak

Assalamualaikum & Selamat Petang! Petang-petang redup begini, Kak Mas nak kongsikan tip & petua yang Kak Mas amalkan supaya proses bersalin tidak menyebabkan koyakan di vaiginal. Alhamdullillah untuk 2 orang anak yang terakhir ini, dengan petua yang Kak Mas amalkan,...

Percutian Idaman Tahun 2017 – Kundasang, Sabah

Assalamualaikum & Selamat Petang! Petang-petang ini nak cerita santai-santai sahaja tentang percutian idaman tahun 2017. Awak semua plan nak pergi mana tahun ini? Kami berhajat nak pergi Kundasang Sabah. Katanya tempatnya sejuk, boleh  tengok lembu ragut rumput umpama di New Zealand sana 🙂...

Pintu-Pintu Rezeki

Assalamualakum.. hari ini nak share pasal pintu-pintu rezeki. ​PINTU – PINTU REZEKI 1.Rezeki Yang Telah dijamin. “Tidak ada satu mahluk melatapun yang bergerak di atas bumi ini yang tidak dijamin Allah rezekinya”_(Q.S.11:6) 2.Rezeki Karena Usaha. “Tidaklah manusia mendapatkan apa-apa kecuali...

Wahai Ayah, Dengarlah..

MOTIVASI PAGI…. đź‘Šđź‘Šđź‘Š duss kena sebiji.. Tak caya baca smpai habis… UNTUK RENUNGAN AYAH-AYAH 1. Sebenarnya apabila kita mempunyai anak, ramai yang sudah mengaku menjadi AYAH, sebenarnya belum lagi, ibarat orang yang baru memiliki bola, dah mengaku jadi footballer.. Kena...

Immune Booster Terbaik untuk Anak-anak

Assalamualaikum.  Saya nak kongsikan tentang Nutriferon ini. Apa dia? Sebelum saya pergi perkara fakta, mehlah saya kongsikan tentang anak-anak saya. Anak-anak saya ada yang sekolah, ada yg duduk nursery. Yang duduk nursery, suplemen harian untuk boost immune system & menghubungkan...

Essential Health Set Shaklee

Assalamualaikum warahmatullah. Semoga sihat selalu hendaknya. Hari ini saya nak kenalkan dengan set terbaru ini iaitu, Essential Health Set Shaklee. Terdiri daripada Omega Guard, Multi vitamin dan multi mineral Vita-Lea dan Energizing Soy Protein (ESP). Kelebihan Essential Health Set Shaklee:...

ESP Menghilangkan Gastrik 

​Saya juga begitu. Saya ialah penghidap gastrik yang agak teruk. Gara-gara unbalance diet zaman universiti. Makan tak jaga, then suka berjaga malam. Maka, gastrik pun menghinggap. Dapat gastrik yg teruk masa tahun 2 zaman universiti. Tuhan je yg tahu bila...

Manfaat Tidur Malam Awal

Assalamualaikum.. Hari ini nak share satu artikel bertulisan bahasa Inggeris, semoga semua mendapat manfaatnya, insyaa Allah. Tidur awal di waktu malam Plz make it a point to sleep early.Thats how Allah has made us. Sleep at night and work during...