​10 Tahun Penantian Kini Isteri Hamil Semula


Ibu Hamil, keluarga, Shaklee, Tips dapat anak

Assalamualaikum & Selamat Pagi. Hari ini Kak Mas nak kongsikan kisah inspirasi pengguna Vivix. Saudara Daud & isteri, menunggu hampir 10 tahun, alhamdullillah akhirnya dengan ikhtiar Vivix & izin Allah alhamdullillah selepas 10 tahun, dan dengan penggunaan Vivix dengan konsisten, penantian berakhir jua. — ​10 Tahun Penantian, Kini Isteri Hamil Semula Assalamualaikum. Saya Daud Mohamad. […]

14 March, 2017

4 Punca Bayi Kembung Perut & Menangis


Berpantang, kanak-kanak, keluarga, SET BERPANTANG, Set Bersalin, Shaklee, Tips dapat anak

Assalamualaikum & Selamat Pagi! Semoga kalian baik-baik sahaja minggu ini dan seterusnya. Hujung minggu ini dah ada plan ke mana-mana? Almaklum dah masuk bulan baru, sekejap sahaja sudah Mac 2017. Tak terasa masa bergerak dengan pantas. Rasanya hujung minggu ini, Kak Mas duduk di rumah sahaja memandangkan suami Kak Mas ada hal nanti. Bertemankan anak-anak […]

1 March, 2017

SYURGA SEORANG ISTERI


keluarga, Teladan

Assalamualaikum! Pagi ini Kak Mas nak kongsikan satu titipan daripada perkongsian WhatsApp. Semoga memberi sedikit peringatan dan tauladan buat kita, para isteri penghuni syurga insyaa Allah. SYURGA SEORANG ISTERI Dugaan paling besar adalah bersabar. Jadi seorang isteri, hal yang amat kritikal bagi kita ialah suami. Kita, wanita – makhluk Allah yang sarat dengan emosi dan […]

27 February, 2017

5 Cara Banyakkan Susu Ibu


Anak Bijak, bangkak susu, Berpantang, Ibu Hamil, Ibu Sihat, kanak-kanak, keluarga, SET BERPANTANG, Set Bersalin, Shaklee, Vita-Lea Shaklee

​Assalamualaikum & Selamat Pagi! Sudah bersarapan? Pagi ini sarapan apa? Walau apapun sarapan anda, pastikan ia penuh khasiat & sarapan sihat. Ini kerana, sarapan amat penting untuk permulaan hari yang cemerlang! Hari ini Kak Mas nak kongsikan tentang petua banyakkan susu ibu. Ada sesetengah ibu, sangat beruntung apabila secara semulajadi, susunya banyak. Bagi sesetengah yang […]

22 February, 2017

Sosej Ayam Homemade


kanak-kanak, keluarga, minyak ikan, omega guard

Assalamualaikum! Pagi ini nak share resepi yang Kak Mas rasa sangat berkhasiat, bebas bahan perasa tambahan, dan anak-anak pun pasti suka. Sosej Ayam Home Made Berikut ialah bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat sosej ayam home made. Bahan A: Isi ayam bahagian dada (2 keping) Bawang Telur Lobak Merak Kisar semua bahan  A Bahan B 3 […]

13 February, 2017

5 Petua Bersalin Tidak Koyak


Berpantang, Ibu Hamil, Ibu Sihat, keluarga, petua mudah bersalin, SET BERPANTANG, Set Bersalin, Shaklee

Assalamualaikum & Selamat Petang! Petang-petang redup begini, Kak Mas nak kongsikan tip & petua yang Kak Mas amalkan supaya proses bersalin tidak menyebabkan koyakan di vaiginal. Alhamdullillah untuk 2 orang anak yang terakhir ini, dengan petua yang Kak Mas amalkan, tiada koyakan vaginal yang berlaku. Anak-anak Kak Mas semasa kelahiran, berat mereka hampir sama, tetapi […]

8 February, 2017

Percutian Idaman Tahun 2017 – Kundasang, Sabah


keluarga, kulit cantik, Shaklee, travel

Assalamualaikum & Selamat Petang! Petang-petang ini nak cerita santai-santai sahaja tentang percutian idaman tahun 2017. Awak semua plan nak pergi mana tahun ini? Kami berhajat nak pergi Kundasang Sabah. Katanya tempatnya sejuk, boleh  tengok lembu ragut rumput umpama di New Zealand sana 🙂 Menarik kan? Jom kita tinjau apa best di Kundasang Sabah.   10 Tempat Menarik Mesti […]

2 February, 2017

Pintu-Pintu Rezeki


keluarga, Shaklee, Teladan

Assalamualakum.. hari ini nak share pasal pintu-pintu rezeki. ​PINTU – PINTU REZEKI 1.Rezeki Yang Telah dijamin. “Tidak ada satu mahluk melatapun yang bergerak di atas bumi ini yang tidak dijamin Allah rezekinya”_(Q.S.11:6) 2.Rezeki Karena Usaha. “Tidaklah manusia mendapatkan apa-apa kecuali apa yang dikerjakannya”_ (Q.S.53:39) 3.Rezeki Karena Bersyukur. “Sesungguhnya jika kamu bersyukur pasti Kami akan menambah […]

26 December, 2016

Wahai Ayah, Dengarlah..


keluarga, Shaklee, Teladan, Vitamin Kanak-Kanak

MOTIVASI PAGI…. 👊👊👊 duss kena sebiji.. Tak caya baca smpai habis… UNTUK RENUNGAN AYAH-AYAH 1. Sebenarnya apabila kita mempunyai anak, ramai yang sudah mengaku menjadi AYAH, sebenarnya belum lagi, ibarat orang yang baru memiliki bola, dah mengaku jadi footballer.. Kena belajar bagaimana nak imbang bola itu.. 2. AYAH itu sebenarnya gelaran untuk lelaki yang mahu […]

20 November, 2016

Immune Booster Terbaik untuk Anak-anak


amalan sihat, First Aid, kanak-kanak, keluarga, minyak ikan, omega guard, selsema, Shaklee, Sistem Imun, Vitamin Kanak-Kanak

Assalamualaikum.  Saya nak kongsikan tentang Nutriferon ini. Apa dia? Sebelum saya pergi perkara fakta, mehlah saya kongsikan tentang anak-anak saya. Anak-anak saya ada yang sekolah, ada yg duduk nursery. Yang duduk nursery, suplemen harian untuk boost immune system & menghubungkan sel-sel otak pastinya Omega Guard. Tetapi untuk kes-kes selain selsema dan batuk, dan dada sejuk, […]

2 November, 2016

Omega Guard Shaklee bagus untuk Kanak-Kanak Nurseri


Anak Bijak, asma, kanak-kanak, keluarga, minyak ikan, omega guard, selsema, Shaklee, Sistem Imun, Vitamin Kanak-Kanak

​Pernah sekali bawa Jannah pergi klinik sebab demam panas. Masa tu, satu rumah berjangkit termasuk Jannah yg jarang sangat jatuh sakit. Almaklum, sehari atleast 2 biji Omega dia makan macam gula-gula. Kena sorok botol Omega Guard drp pandangan mata dia. Doc : Sakit apa ya? 2 tahun kan? Saya : Demam, tapi dia jenis jarang […]

28 October, 2016

Essential Health Set Shaklee


diet sihat, Ibu Sihat, keluarga, kulit cantik, rambut gugur, rambut sihat, Shaklee, tsunamishaklee

Assalamualaikum warahmatullah. Semoga sihat selalu hendaknya. Hari ini saya nak kenalkan dengan set terbaru ini iaitu, Essential Health Set Shaklee. Terdiri daripada Omega Guard, Multi vitamin dan multi mineral Vita-Lea dan Energizing Soy Protein (ESP). Kelebihan Essential Health Set Shaklee: .menyokong tulang yg sihat dan kuat .menyokong sistem imun tubuh .menyokong kesihatan jantung & tekanan […]

17 September, 2016

Manfaat Tidur Malam Awal


keluarga, Teladan

Assalamualaikum.. Hari ini nak share satu artikel bertulisan bahasa Inggeris, semoga semua mendapat manfaatnya, insyaa Allah. Tidur awal di waktu malam Plz make it a point to sleep early.Thats how Allah has made us. Sleep at night and work during the day. Today I learnt something new: A natural cancer vaccine   Allah says: (We […]

29 August, 2016

Promosi Ostematrix Ogos Bakal Berakhir


kalsium, keluarga, Osteoporosis

Diam tak diam hampir sampai hujung bulan Ogos iaitu bulan kemerdekaan kita. Kita perlu bersyukur dgn kebebasan yang telah kita kecapi, walau banyak lagi cabaran yang kita lalui. Okey, itu tentang hari kemerdekaan. Sekarang nak cerita tentang promosi Ostematrix Shaklee yang bakal berakhir beberapa hari sahaja lagi. Ostematrix bagus buat mereka yang hamil, menyusui bayi, […]

28 August, 2016