Petua Kekal Cantik Luar dan Dalam


awet muda, B Complex, kulit cantik, kulit kusam, Sendi & Tulang, Shaklee, vitamin c, vitamin kulit, vitamin mata

Assalamualaikum, hari ini Kak Mas nak kongsikan petua kekal cantik luar dalaman. Cantik Dalaman Nutrisi asas yang lengkap dan cukup membantu menyerlahkan kecantikan dalaman. Ini kerana nutrisi yang cukup, akan membantu daripada aspek: Memperbaiki sel kulit Membantu menghasilkan sel kulit yang lebih baik dan sihat Mempertahankan sel daripada serangan radikal bebas Sintesis kolagen dan menyimpan […]

17 July, 2018

Vitamin untuk Kulit Sunburn


anti oksida, awet muda, Ibu Sihat, kulit cantik, kulit kusam, vitamin c, vitamin kulit

Bismillahirrahmanirrahim. Biasa kita senang terkena sunburn atau kulit terbakar akibat matahari. Ini boleh terjadi akibat terdedah kepada cahaya matahari terlalu lama sama ada sebab sukan, bermain di swimming pool, bermain di pantai atau sebagainya. Sunburns boleh terjadi dengan sedikit atau banyak, kulit menjadi merah hingga lepuh yang menyakitkan. Sunburn diketahui menyumbang kepada penuaan dan kanser […]

20 April, 2018

2 Petua Ringkas Kulit Kembali Cerah


awet muda, kulit cantik, kulit kusam, vitamin c

Bismillahirrahmanirrahim. Petua yang Kak Mas nak kongsikan hari ini, simple sahaja. Yang penting, sabar dan konsisten. At least amalkan selama 2 bulan, insyaallah dapat hasil yang positif dan menggembirakan hati anda. 2 Petua Ringkas Kulit Kembali Cerah Hanya konsisten ESP Shaklee dan Vita C Plus sahaja boleh Revive balik kulit yang mulai gelap dan kusam […]

14 April, 2018

Skincare Terbaik untuk Masalah Kulit Kusam


awet muda, kulit cantik, kulit kusam

Bismillahirrahmanirrahim. Salam Ahad! Moga hari kalian baik-baik sahaja. Alkisah, sebelum ini akak pengguna tegar NutriWhite Shaklee, iaitu Nutriwhite Ultimate Protection Whitening Lotion. Juga pencuci muka NutriWhite. Terputus bekalan NutriWhite Shaklee Beberapa bulan akak terputus bekalan sebab NutriWhite dah discontinue, YOUTH pula belum masuk. Ada juga akak cuba jaya produk lain daripada farmasi, but agak mengecewakan. […]

14 April, 2018

Testimonial Kulit Kusam


awet muda, B Complex, kulit cantik, ulser mulut, vitamin c, vitamin kulit

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan testimonial pengamal Shaklee , yang asalnya makan Shaklee untuk tujuan berpantang, akhirnya menjadi pengamal suplemen Shaklee selepas mendapat kesan yang amat positif. Jom baca penulisan ikhlas daripada Puan Umi Kalsom Awang Hat.   Kulit Kusam Assalamualaikum…. Umie nak share testimoni sendiri perbezaan sebelum dan selepas consume Shaklee. Untuk […]

3 April, 2018

Rahsia Wajah Cantik Berseri dengan Radiant


awet muda, B Complex, kulit cantik, penjagaan wajah, sunburn

Bismillahirrahmanirrahim. Ramai yang bertanya, apa rahsia kulit wajah cantik berseri. Semua bermula dengan kombinasi inner glow (daripada dalam) dan outer glow (daripada luaran). Outer glow sememangnya berkait rapat dengan pemakaian skin care yang sesuai, termasuk pencuci wajah, toner, pelembab, pelindung UVA dan UVB termasuk juga regim memperbaiki dan memperbaharui sel kulit seperti serum, night cream, […]

28 March, 2018

FUNGSI KOLAGEN UNTUK KESIHATAN TUBUH


awet muda, kulit cantik, sakit lutut, sakit sendi, sakit tumit

Bismillahirrahmanirrahim. Semua orang pernah dengan tentang kolagen, tetapi kebanyakan orang hanya tahu kolagen untuk kulit cantik sahaja. Betul? Salah tu, banyak fungsi kolagen untuk seluruh tubuh kita. Kadangkala, tak sangka pun asbab sesuatu sakit tu sebab kurangnya kolagen dalam tubuh. FUNGSI KOLAGEN UNTUK KESIHATAN TUBUH Kolagen sinonim dengan kecantikan kulit terutamanya pada wajah. Bagi masyarakat […]

27 March, 2018

Rahsia Kulit Cantik


awet muda, kulit cantik

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan rahsia kulit cantik berseri, tak kira usia. Sebenarnya, tak susah pun cuma kena konsisten, insyaa Allah hasilnya tidak mengecewakan 😊 Rahsia Kulit Cantik Berseri Rasanya bukan rahsia, kalau meng-Google pasti banyak cadangan yang akan ditemui. Sama ada daripada tips pemakanan, pemakaian skin care yang sesuai, termasuk pemakanan makanan […]

27 March, 2018

KELEBIHAN YOUTH ACTIVATING SERUM dengan Lotus Japonicus


awet muda, kulit cantik, Pencuci Organic, penjagaan wajah, YOUTH SHAKLEE

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan tentang Lotus Japonicus yang ada dalam Youth Activating Serum.   Lotus Japonicus Lotus Japonicus salah satu bahan terpenting dalam proses menghasilkan bahan aktif Youth Complex. Fungsinya untuk mengaktifkan penjanaan sel-sel. Supaya lebih banyak kolagen, elastin & fiblirin terhasil. Kolagen, elastin & fiblirin penting untuk kulit muka kekal muda. […]

19 March, 2018

4 Faktor Kulit Sihat Berseri


awet muda, B Complex, Ibu Sihat, kulit cantik, Shaklee, Uncategorized, vitamin c

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan bagaimana anda boleh dapatkan kulit sihat yang berseri, awet muda remaja. Disertakan dalam penerangan berikut 4 faktor yang mempengarui kulit sihat dan berseri.   1) Faktor Pemakanan Kurangkan memakan makanan berminyak Kurangkan makanan manis Banyakkan minum air kosong Banyakkan makan buah dan sayuran Kurangkan makan makan ringan dan […]

13 March, 2018

Vitamin E Untuk Kulit Kering dan Kasar


awet muda, kulit cantik, ulser mulut, vitamin c, vitamin e, vitamin kulit

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsi tentang vitamin E dan kepentingan vitamin E. Vitamin E Antioksida Vitamin E adalah antioksida yang penting untuk tubuh. Ia melindungi tisu badan daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas, yang boleh membahayakan sel, tisu, dan organ. Vitamin E memainkan peranan penting dalam keremajaan sel. Serangan radikal bebas menyebabkan […]

2 March, 2018

Rahsia Kulit Wajah Muda Remaja


kulit cantik, vitamin c, vitamin e

Bismillahirrahmanirrahim. Semua orang mengimpikan kulit wajah yang muda remaja. Adakah mustahil? Dengan penjagaan luar dan dalaman yang betul, insyaallah hasil yang bagus pun dapat diperoleh. Penjagaan Luaran Untuk wajah dan kulit yang muda remaja, penjagaan luaran sangat penting. Ini kerana wajah kita dirosakkan oleh sinaran UVA dan UVB yang merosakkan sel kulit. Maka penjagaan wajah […]

28 February, 2018

Promosi Hebat YOUTH Mac 2018


awet muda, kulit cantik, YOUTH SHAKLEE

Rata-rata orang dah tahu YOUTH bakal dilancarkan secara rasmi pada Mac 2018. Tinggal beberapa hari sahaja lagi kan? Yang bestnya nya, untuk pengenalan ini, YOUTH bukan sahaja dijual dalam bentuk set yang lengkap untuk penjagaan siang dan malam, malah datang dengan free gift yang sangat hebat. Sangat teruja nak tunggu kedatangan bulan Mac 2018 tau! […]

22 February, 2018

Skin Best Friends – Vitamin C dan Kolagen


Collagen Shaklee, Ibu Sihat, kulit cantik, rambut gugur, Shaklee, vitamin c

Assalamualaikum & Selamat Petang, Lain macam sikit bunyinya, tapi itulah realitinya, memang vitamin C dan kolagen merupakan best friend atau BFF untuk kulit kita untuk kulit yang kekal sihat, anjal dan jelita. Vitamin C Penting untuk Wajah Vitamin C atau dikenali jua sebagai ascorbic acid, vitamin C memainkan peranan besar dalam fungsi dan pemeliharaan tubuh, […]

13 February, 2018

Rahsia Penjagaan Wajah Muda


kulit cantik, Pencuci Organic, penjagaan wajah, tsunamishaklee, YOUTH SHAKLEE

Rahsia awet muda jelita. Tahukah anda bahawa, 20% penuaan disebabkan faktor dalaman. 80% disebabkan oleh faktor luaran seperti pancaran UVA/UVB, pencemaran, kekeringan sebab penghawa dingin dan cuaca, maka penjagaan luar sangat penting. Jika anda jenis malas sangat nak pakai banyak barang penjagaan wajah, paling kurang tetapi sangat penting ialah pelindung matahari. Pelindung matahari melindungi kulit […]

9 February, 2018

YOUTH® Radiance C+E


kulit cantik, Shaklee, YOUTH SHAKLEE

Assalamualaikum & Selamat Pagi, Hari ini Kak Mas nak share pula tentang YOUTH RADIANCE C+E.   YOUTH® Radiance C+E YOUTH® Radiance C+E menawarkan gabungan yang dipatenkan yang terdiri daripada 20% vitamin C tulen dan vitamin E serta ekstrak sel raspberry untuk menganjalkan, mencerahkan dan mengurangkan penampilan garis dan kedutan. Radiance C + E mengurangkan tanda-tanda […]

9 February, 2018

YOUTH AGE Defence Mineral Moisturizer


awet muda, kulit cantik, YOUTH SHAKLEE

Rahsia awet muda jelita. Tahukah and bahawa 20% penuaan disebabkan faktor dalaman. 80% disebabkan oleh faktor luaran seperti pancaran UVA/UVB, pencemaran, kekeringan sebab penghawa dingin, maka penjagaan luar sangat penting. Jika anda terpaksa memilih hanya satu produk penjagaan wajah, paling penting ialah pelindung matahari. Kerana sinaran UVA/UVB ialah salah satu faktor utama penuaan. YOUTH AGE […]

8 February, 2018