Omega Guard untuk Darah Tinggi dan Kolesterol Jahat


darah tinggi, kolestrol tinggi, minyak ikan, omega guard

Bismillahirrahmanirrahim. 2-3 hari lepas COD Omega Guard untuk mengawal darah tinggi dan kolesterol. Kolesterol jahat tinggi antara punca darah tinggi, so makan Omega Guard untuk kawtim 2 sekali. Nak best makan sekali dengan Garlic Complex. Suplemen semulajadi, insyaallah berbaloi. Manfaat Omega Guard untuk Darah Tinggi Bagaimana Omega Guard dapat membantu? Jawapannya terletak pada kandungan asid […]

19 April, 2018

Omega Guard untuk Darah Tinggi dan Kolesterol Jahat


darah tinggi, kolestrol tinggi, minyak ikan, omega guard

Bismillahirrahmanirrahim. 2-3 hari lepas COD Omega Guard untuk mengawal darah tinggi dan kolesterol. Kolesterol jahat tinggi antara punca darah tinggi, so makan Omega Guard untuk kawtim 2 sekali. Nak best makan sekali dengan Garlic Complex. Suplemen semulajadi, insyaallah berbaloi. Manfaat Omega Guard untuk Darah Tinggi Bagaimana Omega Guard dapat membantu? Jawapannya terletak pada kandungan asid […]

19 April, 2018

Omega Guard Shaklee Bahaya?


minyak ikan, omega guard

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini akak nak share perkongsian tentang Omega Guard Shaklee oleh Master Lyna Noh. Omega Guard Bahaya? Kecoh bila ada demonstrasi minyak ikan, ada minyak ikan yg tidak beri kesan pada cawan styrofoam (polisterin) dan ada minyak ikan yg ‘makan’ cawan-cawan ini. Yg paling mengejutkan, Omega Guard Shaklee adalah antara minyak ikan yg melubangkan […]

8 March, 2018

Kolesterol Tinggi dan Bahaya Kolesterol Tinggi


jantung, jantung sihat, kolestrol tinggi, minyak ikan, omega guard, Phytocol-ST Shaklee, Shaklee

Assalamualaikum & Selamat Petang, Petang ini Kak Mas nak bercerita sikit tentang kolesterol dan bahaya tinggi kolesterol pada tubuh kita.   Apakah itu kolesterol? Kolesterol adalah sejenis lemak (lipid) dalam darah. Sel badan memerlukan kolesterol, dan tubuh badan kita juga menghasilkan kolesterol yang tubuh kita perlukan. Tetapi kita juga mendapat kolesterol daripada makanan yang kita […]

5 February, 2018

4 Kepentingan Utama Asid Lemak Omega-3


darah tinggi, Ibu Hamil, kanak-kanak, kolestrol tinggi, minyak ikan, omega guard, Shaklee

Assalamualaikum & Selamat Pagi. Harapnya kalian semua baik-baik selalu, di bawah rahmat dan perlindungan Allah yang Maha Esa sentiasa. Hari ini Kak Mas nak kongsikan manfaat-manfaat utama mengapa asid lemak omega-3 sangat penting untuk tubuh kita.   Apa itu Asid Lemak Omega-3 Apabila bercakap tentang lemak, lemak yang tidak sepatutnya kita hindari malah sangat diperlukan […]

29 January, 2018

Sosej Ayam Homemade


kanak-kanak, keluarga, minyak ikan, omega guard

Assalamualaikum! Pagi ini nak share resepi yang Kak Mas rasa sangat berkhasiat, bebas bahan perasa tambahan, dan anak-anak pun pasti suka. Sosej Ayam Home Made Berikut ialah bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat sosej ayam home made. Bahan A: Isi ayam bahagian dada (2 keping) Bawang Telur Lobak Merak Kisar semua bahan  A Bahan B 3 […]

13 February, 2017

Cara Atasi Serangan Jantung dan Strok


darah tinggi, jantung sihat, kolestrol tinggi, minyak ikan, omega guard, sakit jantung, Shaklee, stroke, tekanan darah tinggi

Assalamualaikum & Selamat Petang! Hari ini Kak Mas bersiaran agak petang. Sibuk pula pagi-pagi tadi. Topik hari ini agak berat, iaitu berkenaan serangan jantung dan strok. Kenapa Kak Mas pilih tajuk ini? Semalam ada seorang hamba Allah bertanya-tanya tentang suplemen buat bapa mertua beliau yang baru sahaja terkena strok, terpaksa buat pembedahan terus untuk keluarkan darah beku […]

3 February, 2017

Lecithin vs Omega – Mana lagi Penting untuk Kurus


gemuk, kurus, minyak ikan, omega guard, Set Kurus, tsunamishaklee

​Assalamualaikum & Salam Petang semua! Tengah minum petang sebelum vroooommm balik rumah? Sementara tunggu kopi/teh sejuk, jom baca apa beza Lecithin & Omega Guard. Perbezaan Lecithin & Omega Guard ++++++++++++++++++++++++++++ LECITHIN Lecithin bertindak sebagai ‘pengemulsi‘ lemak. Apa itu pengemulsi lemak? Pengemulsi lemak, memecahkan molekul lemak kepada molekul-molekul kecil. Apabila molekul lemak kecil-kecil, ia memastikan lemak […]

14 December, 2016

Immune Booster Terbaik untuk Anak-anak


amalan sihat, First Aid, kanak-kanak, keluarga, minyak ikan, omega guard, selsema, Shaklee, Sistem Imun, Vitamin Kanak-Kanak

Assalamualaikum.  Saya nak kongsikan tentang Nutriferon ini. Apa dia? Sebelum saya pergi perkara fakta, mehlah saya kongsikan tentang anak-anak saya. Anak-anak saya ada yang sekolah, ada yg duduk nursery. Yang duduk nursery, suplemen harian untuk boost immune system & menghubungkan sel-sel otak pastinya Omega Guard. Tetapi untuk kes-kes selain selsema dan batuk, dan dada sejuk, […]

2 November, 2016

Omega Guard Shaklee bagus untuk Kanak-Kanak Nurseri


Anak Bijak, asma, kanak-kanak, keluarga, minyak ikan, omega guard, selsema, Shaklee, Sistem Imun, Vitamin Kanak-Kanak

​Pernah sekali bawa Jannah pergi klinik sebab demam panas. Masa tu, satu rumah berjangkit termasuk Jannah yg jarang sangat jatuh sakit. Almaklum, sehari atleast 2 biji Omega dia makan macam gula-gula. Kena sorok botol Omega Guard drp pandangan mata dia. Doc : Sakit apa ya? 2 tahun kan? Saya : Demam, tapi dia jenis jarang […]

28 October, 2016

Hari Ahad yang Indah


Anak Bijak, kanak-kanak, minyak ikan, omega guard, selsema, Sistem Imun, tsunamishaklee, Vitamin Kanak-Kanak

Sekadar cerita kosong.  Hari Ahad seperti biasa, basuh baju, jemur baju, bising-bising sikit dengan anak minta buat homework. Kakak pula dah study Bahasa Arab untuk exam Selasa ini, Bahasa Arab dan Jawi. Pagi tadi sebab kemalasan melanda, anak-anak sarapan susu Dutch Lady dengan roti. Manakala ibu dan ayah, maknanya saya dan suami, shake kan susu […]

9 October, 2016

Live Better and Longer with Fish Oil (Minyak Ikan)


Anak Bijak, asma, darah tinggi, minyak ikan, Rheumatoid Arthritis

  Live Better and Longer with Fish Oil Apabila kita bercakap tentang lemak, ada sejenis lemak yang sangat kita perlukan: asid lemak Omega-3 yang mempunyai dua komponen penting iaitu EPA dan DHA yang terdapat dalam ikan tertentu. ALA, satu lagi jenis asid lemak omega-3 ditemui dalam sumber tumbuh-tumbuhan seperti kacang-kacangan dan biji-bijian. Bukan sahaja badan […]

11 November, 2014

Sakit Jantung – Pembunuh Senyap yang Menakutkan


darah tinggi, jantung sihat, kolestrol tinggi, minyak ikan, sakit jantung, Shaklee, stroke, tekanan darah tinggi

  Apa itu Sakit Jantung Setiap tahun, ada sahaja kes kematian akibat sakit jantung. Ia merupakan gangguan secara tiba-tiba dalam bekalan darah/oksigen ke jantung. Hal ini terjadi apabila ada penyumbatan pada arteri koronari, salur darah utama yang membawa darah ke otot jantung. Apabila aliran darah tersumbat, otot jantung boleh rosak dengan cepat dan mati. Rawatan […]

10 November, 2014

Minyak Ikan Turunkan Darah Tinggi


darah tinggi, jantung sihat, kolestrol tinggi, minyak ikan, tekanan darah tinggi

Apa itu Minyak Ikan Suplemen minyak ikan adalah kapsul yang mengandungi omega-3 asid lemak yang disebut DHA (asid docosahexaenoic) dan EPA (asid eicosapentaenoic). Ini adalah sama dengan asid lemak yang ditemui dalam ikan seperti ikan trout, ikan kembung, sardin dan salmon. Asid lemak omega-3 juga dikenali sebagai asid lemak n-3.   Pengambilan Minyak Ikan Mengambil […]

10 November, 2014

Hari Raya – Jom Turunkan Kolesterol


jantung sihat, kolestrol tinggi, minyak ikan, Phytocol-ST Shaklee, sakit jantung, stroke, tekanan darah tinggi, Uncategorized

Hari Raya hari yang paling dinanti oleh umat Islam di Malaysia. Setelah sebulan berpuasa, hari raya hari meraikan persaudaraan, sahabat handai dan mendekatkan yang jauh dan merapatkan yang dekat. Dan, dengan pelbagai juadah dan acara rumah terbuka, silap haribulan bacaan kolesterol mencanak naik, lagi2 mereka yang sememangnya ada sejarah kolesterol tinggi.   Kolesterol Punca Serangan […]

17 August, 2014

Manfaat Ajaib Omega-3 terhadap Kolestrol Tinggi


minyak ikan, sakit jantung

Bukti klinikal yang kuat menyokong asid lemak Omega-3 memberi manfaat untuk penyakit jantung dan masalah yang menyumbang kepada penyakit jantung, tetapi asid lemak Omega-3 juga membantu untuk masalah kolestrol tinggi.   Manfaat Ajaib Omega-3 terhadap Kolestrol Tinggi Orang yang mengikuti diet gaya Mediterranean cenderung mempunyai kolesterol HDL atau ‘kolestrol baik’ yang lebih tinggi yang membantu […]

4 June, 2014

5 Tips Menurunkan Kolestrol Tinggi


minyak ikan, sakit jantung

Bukti klinikal yang kuat menyokong asid lemak Omega-3 memberi manfaat untuk penyakit jantung dan masalah yang menyumbang kepada penyakit jantung, tetapi asid lemak Omega-3 juga membantu untuk masalah kolestrol tinggi. 5 Tips Menurunkan Kolestrol Tinggi Berikut merupakan 5 tips untuk menurunkan kolestrol tinggi.   1) Kurangkan Makan Lemak Tepu (Saturated Fat) Bukti klinikal terkini menunjukkan […]

4 June, 2014