Mengapa Performance Drinks Wajib Ada untuk Bulan Puasa


puasa, Puasa Ramadhan, Set Puasa, Shaklee, Suplemen Kanak-kanak

Bismillahirrahmanirrahim. Puasa dah hampir tiba, cuasa panas hujan panas hujan memang boleh buat badan terhidrat dan letih lesu. Yang kerja luar, yang naik motor, anak-anak kita yang sekolah pagi dan petang, memang sangat perlukan makanan tambahan yang dapat jaga bendalir dalam badan, semestinya Performance Drinks! Performance Drink sangat bagus untuk mengekalkan tenaga dan air dalam […]

4 May, 2018

Set Puasa untuk Seisi Keluarga


kanak-kanak, puasa, Puasa Ramadhan, Set Puasa, Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Apa yang best promotion bulan ini? Sangat best untuk Ramadhan yang bakal tiba. MealShake bukan sahaja sesuai untuk anak-anak malah orang dewasa, dan Performance Drinks untuk seisi keluarga. Kalau ayah takmo share dengan anak-anak (almaklum ayah kan sado taknak perisa Vanilla) angkat set Cinch berperisa Coklat/Kopi. Silap haribulan otot-otot pejal naik masa raya ūüí™ūüí™ūüí™ […]

4 May, 2018

Kenapa ESP Shaklee Wajib Ada Semasa Puasa


ESP Shaklee, puasa, Puasa Ramadhan, Set Puasa

Korang tahu tak, ESP Shaklee ialah pure soy protein dan rendah Glycemic Index. Apa maknanya. Ia diproses dalam perut kita dan melepaskan tenaga secara perlahan-lahan, sebab itu kenyang lebih lama, bertenaga lebih panjang hingga ke petang. Since kami dah makan Shaklee hampir 7 tahun, dah alami beberapa siri terlepas sahur. Bila terlepas sahur ESP, memang […]

3 May, 2018

Performance Drinks Shaklee yang Hebat


puasa, Puasa Ramadhan, Set Puasa, Shaklee

Assalamualaikum WBT buat pembaca yang ceria dan hebat. Moga hari ini indah belaka hari pembaca sekalian ūüôā Saya nak kongsikan tentang Performance Drinks Shaklee yang berperisa Oren ini. Kalau bukan bulan puasa, saya kadang pun pandang sebelah mata, hehehe.. ialah bulan biasa kalau haus, kita minum, saya sakit kepala sebab dehydrated, kita minum. Asalkan badan […]

14 June, 2016

ESP Pemberi Tenaga Berpanjangan


puasa, Puasa Ramadhan, Set Puasa, Shaklee

Assalamualaikum WBT buat pembaca blog ini yang hebat lagi kuat ūüôā Almaklumlah musim puasa ini layu lesu ye, kena puji-puji sikit bagi kick balik tenaga yang hilang tu. Okey hari ini saya nak cerita tentang ESP iaitu Energizing Soy Protein yang dah bertahun saya amalkan terutama di bulan puasa.   Kenapa Saya Jatuh Cinta dengan […]

14 June, 2016

Cara Makan Set Puasa Shaklee


puasa, Puasa Ramadhan, Set Kurus, Set Puasa, Shaklee

Assalamualaikum WBT. Buat pembaca budiman, saya doakan kalian serta saya sendiri sentiasa di bawah rahmat Allah Taala yang Maha Esa, Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani. Post kali ini saya ingin kongsikan bagaimana aturan makan buat SET PUASA SHAKLEE. Seperti post sebelum ini, saya juga ada maklumkan bahawa keluarga saya turut menambah Multivitamin VitaLea dalam menu […]

7 June, 2016

4 Petua Turunkan Berat Semasa Puasa


kurus, Set Puasa, Shaklee

Assalamualaikum buat semua pembaca yang budiman, Lama tak mensharing petua bersama pembaca. hari ini saya nak kongsikan beberapa petua untuk turunkan berat badan semasa puasa. Kita maksimumkan ramadhan kali ini dengan ibadah dan juga sekaligus buang lemak.   1) Semasa Sahur Apa makanan terbaik semasa sahur? Protein. Kenapa Protein? Tahukan anda bagaimana cara badan kita […]

7 July, 2015

Tips Elakkan Dehidrasi Semasa Puasa


Set Puasa, Shaklee, Teladan

Assalamualaikum warahmatullah, Semoga anda semua sihat selalu menempuh puasa Ramadhan tahun ini. ¬† Tips Elakkan Dehidrasi Semasa Puasa Di sini saya ingin kongsikan tips kekalkan bendalir dalam badan sepanjang bulan Ramadhan. ¬† ¬† Cuba kekalkan minum air 8 gelas sehari, dengan menjamakkannya pada waktu malam seperti berikut: 2¬†gelas cawan semasa¬†berbuka 1 gelas cawan selepas sembahyang […]

22 June, 2015

Waktu Imsak untuk Putrajaya, KL & Sekitarnya


Set Puasa, Teladan

TAKWIM BERBUKA DAN IMSAK RAMADAN 1436H BAGI ZON¬†PUTRAJAYA¬† DAN KAWASAN YANG SEWAKTU DENGANNYA   Sumber: www.e-solat.gov.my Selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak!   Tarikh Hari Imsak Subuh Syuruk Zohor Asar Maghrib Isyak 1¬†Ramadan¬†/¬†18 Jun¬† Khamis 5:31 5:41 7:05 1:17 4:43 7:26 8:42 2¬†Ramadan¬†/¬†19 Jun¬† Jumaat 5:31 5:41 7:05 1:17 4:43 7:26 8:42 3¬†Ramadan¬†/¬†20 Jun¬† Sabtu 5:32 […]

16 June, 2015

Air Tenaga yang Wajib ketika Ramadhan


Ibu Hamil, Set Puasa, Shaklee

Tinggal lagi beberapa hari sahaja bulan Ramadhan akan menjelma. Ramai yang sedikit was-was semasa bulan puasa ini, untuk kekal bertenaga hingga waktu berbuka, terus ke solat terawih, tahajud, bangun sahur hinggalah 30 hari lamanya. ¬† Air Tenaga¬†yang Wajib ketika Ramadhan Waktu puasa yang paling biasa ialah masalah dehydrate yakni kehilangan air sebab kita kurang minum […]

16 June, 2015

Serangan Gastrik Ketika Puasa


gastrik, puasa, Set Puasa

Semalam terbaca status Dr. Fyda Noh berkenaan ramainya orang ke klinik kesihatan angkara serangan gastrik ketika puasa. Berikut status beliau di wall Facebook: “Hari ni ramai muncul di klinik sebab gastrik sejak start puasa. Tak rugi mencuba ESP dalam bulan puasa untuk yang ada gastrik.¬† Takdelah nak bergaduh dengan doktor untuk MC” Saya sendiri pernah […]

3 July, 2014