Mengapa Performance Drinks Wajib Ada untuk Bulan Puasa


puasa, Puasa Ramadhan, Set Puasa, Shaklee, Suplemen Kanak-kanak

Bismillahirrahmanirrahim. Puasa dah hampir tiba, cuasa panas hujan panas hujan memang boleh buat badan terhidrat dan letih lesu. Yang kerja luar, yang naik motor, anak-anak kita yang sekolah pagi dan petang, memang sangat perlukan makanan tambahan yang dapat jaga bendalir dalam badan, semestinya Performance Drinks! Performance Drink sangat bagus untuk mengekalkan tenaga dan air dalam […]

4 May, 2018

Set Puasa untuk Seisi Keluarga


kanak-kanak, puasa, Puasa Ramadhan, Set Puasa, Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Apa yang best promotion bulan ini? Sangat best untuk Ramadhan yang bakal tiba. MealShake bukan sahaja sesuai untuk anak-anak malah orang dewasa, dan Performance Drinks untuk seisi keluarga. Kalau ayah takmo share dengan anak-anak (almaklum ayah kan sado taknak perisa Vanilla) angkat set Cinch berperisa Coklat/Kopi. Silap haribulan otot-otot pejal naik masa raya 💪💪💪 […]

4 May, 2018

YOUTH ACTIVATING SERUM buat Kulit Jadi Gelap?


Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Menarik tak tajuk di atas? Kena faham kulit kita memperbaharui sel dalam lingkungan 50-60 hari, malah jika lebih berusia, boleh jadi lebih lama. Janganlah baru 2-3 minggu pakai YOUTH ACTIVATING SERUM, nampak kulit ala-ala sawo matang sikit, terus nak buang YOUTH ACTIVATING SERUM. Sayang deknon ooii! Ini penjelasannya ye. YOUTH ACTIVATING SERUM buat Kulit […]

25 April, 2018

Vitamin untuk Mata Silau


Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Nak berkongsi vitamin yang Kak Mas amalkan untuk mata. Iaitu CarotoMax. CarotoMax Vitamin untuk Mata I is spectacle girl since form 2. Tak pernah nak turun, walau katanya dah besar nanti akan stop. But when my silau getting worse year by year, yes I know something is not right. Sejak amalkan CarotoMax, silau dah […]

25 April, 2018

SHAKLEE BEYOND ORGANIC


Shaklee, side income, Suplemen Kanak-kanak

Bismillahirrahmanirrahim. Kali ini Kak Mas nak kongsikan pengetahuan tentang organik dan mengapa Shaklee ialah Beyond Organik. Dalam bahasa Melayu, Shaklee jauh lebih ke hadapan mengatasi organik. SHAKLEE BEYOND ORGANIC ORGANIC ialah proses pertanian yang menggunakan input semula jadi yang meningkatkan kesuburan tanah, dan tiada apa yang digunakan yang akan membahayakan udara, air, atau tanah. Antara […]

2 April, 2018

HABIT TO SUCCESS


amalan sihat, Anak Bijak, Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas ingin berkongsi sebahagian habit orang-orang yang berjaya. Dan, kebanyakan mereka hampir mempunyai habit yang sama. Jom kita tengok satu persatu. HABIT TO SUCCESS   To change a habit, it takes minimum 21 days to repeat the same thing until it become habit. Antara habit yang Kak Mas amalkan dan cuba […]

22 March, 2018

4 Faktor Kulit Sihat Berseri


awet muda, B Complex, Ibu Sihat, kulit cantik, Shaklee, Uncategorized, vitamin c

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan bagaimana anda boleh dapatkan kulit sihat yang berseri, awet muda remaja. Disertakan dalam penerangan berikut 4 faktor yang mempengarui kulit sihat dan berseri.   1) Faktor Pemakanan Kurangkan memakan makanan berminyak Kurangkan makanan manis Banyakkan minum air kosong Banyakkan makan buah dan sayuran Kurangkan makan makan ringan dan […]

13 March, 2018

MEMBAHAGIAKAN INSAN TERSAYANG


awet muda, buat bisnes, jadi ahli shaklee, jana duit dengan shaklee, Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Sebagai manusia yang normal, membahagiakan insan tersayang itu adalah fitrah. Kak Mas juga, semestinya ahli keluarga terutama ibu bapa dan anak-anak. MEMBAHAGIAKAN INSAN TERSAYANG Kenapa gigih bekerja? Keluar pagi, balik dah gelap. Tiap bulan gigih membayar setiap komitmen, bukanlah untuk kemewahan, tapi untuk keselesaan, dan tabungan masa hadapan. Jaminan pendidikan anak-anak, untuk kelangsungan masa […]

2 March, 2018

Follow Your Instinct


Shaklee, Teladan

Kadang-kadang just follow your instinct. Follow Your Instinct Bila tiba-tiba rasa nak contact kawan lama, rasa nak tanya: Apa khabar? Apa cerita? Awat senyap sahaja? Tak perlu tangguh ilham yang Allah berikan. Di daerah lain, kawan-kawan kita punya cerita sendiri, yang tengah tunggu baby, jaga anak sakit, jaga mak sakit, masing-masing tengah struggle dengan perjuangan […]

27 February, 2018

Shaklee Business Leader National Conference (BLNC)


Shaklee, Vita-Lea Shaklee, vitamin harian, vitamin jantung

Setiap tahun, Shaklee akan mengadakan BLNC bagi meraikan dan menghargai leader-leader yang berjaya sepanjang tahun tersebut. Leader yang dimaksudkan sama ada berpangkat daripada Supervisor hingga ke Master. Shaklee Business Leader National Conference (BLNC) Apa yang ada di Shaklee Business Leader National Conference (BLNC)? Seperti tahun lepas yang dijemput termasuk tetamu khas Dr. Les Wong, Dr […]

25 February, 2018

Akulah Mentor Shaklee Kamu


Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim.   WHY ME AS YOUR SHAKLEE MENTOR Pertama sila Google 1. Vitamin Rambut Gugur 2. Manfaat B Complex 3. Vitamin Darah Tinggi Nampak tak page akak di page pertama Google search, www.vitaminpilihanibu.com How do I do that? My strength, is blog a.k.a online sales. My worth yearly investment, hosting and domain. Macam mana tu […]

23 February, 2018

Shaklee Membawa Perubahan Positif


Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim Anak ialah asbab pertama akak terjebak dengan Shaklee. Daripada SET ASAS PENYUSUAN, berkembang ke suplemen yang lain. Shaklee Membawa Perubahan Positif Anak kedua, lactose intolerant. Bezanya anak akan bertambah kahak hingga pernah admit hospital asbab sukar bernafas, too much mucus. Stress tak stress, maka berkenalan dengan Omega Guard, alhamdullillah dengan pemilihan makanan yg betul, […]

21 February, 2018

Petua Kekal Sihat dengan VitaLea Iron Formula


Shaklee

Tubuh memerlukan Multivitamin dan Multimineral Untuk kefungsian tubuh yang opimum, selain memakan pemakanan yang sihat mengikut piramid pemakanan yang betul, kebanyakan waktu nutrien dalam makanan telah termusnah akibat cara masakan, haba terlampau panas dan sebagainya. Maka walau kita makan dengan bilangan yang kita kira telah cukup, mengikut portion yang sepatutnya,  tetapi nutrien telah hilang dan […]

21 February, 2018

Degil yang Membawa Kejayaan


Shaklee

DEGIL, KERAS HATI, KREATIF Itu antara ciri kalau nak maju dalam bisnes. Degil tidak mahu berhenti selagi belum berjaya. Keras hati terhadap anggapan orang “dah-dah lah tu” sebab mendapat timbalan baik terhadap usaha keras ialah diri sendiri, serta dapat membahagiakan orang lain juga. Konsisten, rajin dan kreatif menerokai sisi baru dunia marketing dan bisnes, untuk […]

20 February, 2018

ESP Shaklee Sarapan Ringkas Berkhasiat


Shaklee

ESP – Soy Protein Isolate Powder merupakan non-GMO protein soya yang memberikan tenaga berterusan, berasaskan protein tumbuhan. Ia merupakan sarapan ringkas yang berkhasiat dan penuh nutrien, dengan kuasa protein asli untuk membekalkan tenaga dengan lebih lama. Kebanyakan orang tidak dapat mengekalkan tenaga atau stamina mereka sepanjang menjalani kehidupan seharian. Protein soya berasaskan tumbuhan membekalkan tenaga yang […]

20 February, 2018

Suplemen Harian Shaklee


Shaklee, Vita-Lea Shaklee, vitamin c, vitamin harian, vitamin jantung

Untuk kesihatan berpanjangan, inilah suplemen harian yang selalu Kak Mas amalkan. VitaLea with Iron Formula Sustained Release Vita C Complex Ostematrix Tambahan Suplemen Harian Vita E Complex Omega Guard Garlic Complex CarotoMax (untuk kesihatan mata) VitaLea Iron Formula VitaLea dengan Formulasi Zat Besi (iron) dirumus sebagai multivitamin yang tepat sebagai pengganti nutrisi yang hilang dalam […]

19 February, 2018

Struggle Bila Mula Serius Bisnes Shaklee


Shaklee

STRUGGLE DALAM BISNES Semua benda, mana ada goyang kaki dapat hasil, betul? Kena korbankan masa, tenaga, investment, gali ilmu, cari mentor, banyak kena tolerate sana sini. Pada saya, banyak saya belajar, instead of kata struggle. First, blog. Daripada zero, sekarang dah ada domain sendiri, belajar pasal SEO, investment tahunan untuk hosting dan domain. Daripada blog, […]

18 February, 2018

Perubahan Positif Selepas Mengamalkan Suplemen Shaklee


Shaklee

Bila berbisnes dengan Shaklee, apa berubah? Mula-mula makan sendiri, ajak mak, suami makan. Then mak puas hati, maka jadilah pengguna tetap Omega Guard. Suami & anak-anak, bila nak demam batuk, suakan sahaja Omega Guard dengan Nutriferon, Garlic, vitamin C. Kalau dulu suami kalau selsema mesti beberapa hari, la ni telan doublen dose vitamin C dan […]

17 February, 2018