Gaya Hidup Sihat dengan Shaklee


Shaklee

GAYA HIDUP SIHAT Semua tahu gaya hidup sihat terangkum dalam diet sihat, makanan sihat, senaman dan rehat yang cukup. Masa Shaklee lancarkan Set Detoks, masa tu akak join satu grup detoks. Banyak penerangan dan pencerahan tentang bagusnya detoksifikasi, dengan cara semulajadi dan juga dengan Shaklee. Bermula daripada situ, banyak juga perubahan dalam life style. Umpamanya […]

10 February, 2018

Don’t Be Judgemental


Shaklee

Don’t be judgemental. Alkisah akak sedikit gerun dengan lelaki yang berkulit gelap, botak, bawa kereta kelam kabut dan follow rapat, brek mengejut. Can’t help, banyak sangat tengok movie merepek gamaknya. Satu hari, muncul seorang driver as above. Sebab tak suka, dan akak selalu drive solo, rasa dah bagi dah encek tersebut potong akak. Suddenly, masa […]

10 February, 2018

Target Jelas Penentu Kejayaan


Shaklee

Setiap benda nak buat kenan ada target. Kalau tak kemana. Macam dalam pelajaran, pekerjaan dan kehidupan. Awal cebur diri dalam Shaklee, sebab nak bf anak. Alhamdullillah setakat ini semua menyusu sampai 2 tahun++. Sambil tu nak jana duit sampingan. Betul ada pasang surut. Pernah merasa bonus xx dan xxx ringgit. Tapi orang lain ada dapat […]

10 February, 2018

Hobi Mengisi Masa Lapang


Shaklee

Hobi mengisi masa lapang sgt penting utk memberi diri kita ‘state of enjoyment’ & menguruskan stress. Zaman sekolah, bila ada free time, akak suka membaca. Masa van kedai datang sekolah pun, mesti ada buku yg dibeli. Masa tunggu result spm atau semester break universiti, khatam lah banyak buku omputeh sciences fiction. Agaknya masa tulah skill […]

10 February, 2018

Berkat doa tanpa prejudis.


Shaklee

Berkat doa tanpa prejudis. Menarik tak topik tersebut? Lintasan hati yang tanpa syak wasangka dengan Tuhan, mungkin itulah yang Allah makbulkan. Betul tak? Masa sekolah rendah, cikgu sokmo tanya dalam kelas, apa hobi anda. Jujur jawapan masa tu ‘melancong’ sebab best rasa bila arwah bapak bawa jalan-jalan, dekat je pun masa tu, Penang, Pangkor, Pantai […]

10 February, 2018

Recharge Tenaga di Hujung Minggu


Shaklee

Hujung minggu ialah waktu recharge tenaga, setuju? Setelah seminggu menjalankan rutin harian termasuk kerja dan uruskan keluarga, so hujung minggu masa untuk relax sekejap, away sebentar daripada rutin yang busy tersebut. Uols buat apa? Akak simple ja, jalan-jalan dengan suami dan anak-anak. Kadang-kadang windows shopping je pun. Ikutlah mana yg dan kan. Kalau di rumah […]

10 February, 2018

Jualan Nyawa Bisnes


Shaklee

Sales adalah nyawa bisnes. Tiada sales,tiada bisnes. Setuju? Memang tepat sekali, kalau tiada jualan, bukan namanya bisnes itu. Kalau tiada untung pun, bukan namanya bisnes itu. Nak ada sales, kena ada marketing. Supaya orang tahu produk atau servis kita. Kalau tak, takkanlah ada billboard “Nak Kurus Gebu” yang dipampang terbalik, iklan sengaja “Terlajak laris”, belilah […]

10 February, 2018

Vision Board


Shaklee

Vision Board, pernah dengar? Masa zaman sekolah dulu, ada tak board besar, UPSR 4A ~ zaman akak dulu 4A sahaja 😅 So kita duk tengok hari-hari, tanpa sedar merangsang fikiran kita untuk bekerja ke arah itu. Vision board boleh jadi dalam diari, planner, tampal kat dinding, zaman sekarang, mobile apps pun banyak. Sebaiknya, ada vision […]

10 February, 2018

Turning Point of Life


Shaklee

Turning point in life? Pernah tak ia ada dalam kamus hidup anda? Rasanya mesti pernah sekurang2nya sekali kan. Seperti perkahwinan, berhijrah ke tempat baru, dan sebagainya. Ia memerlukan keberanian dan kesungguhan untuk menjayakan proses tersebut. Kak Mas? Salah satunya memang perkahwinan mengubah hidup. Walau pada masa tersebut masih ada ragu, tapi tawakal salah satu faktor, […]

10 February, 2018

Coaching and Mentoring


Shaklee, Teladan

Coaching is a form of development in which a person called a coach supports a learner or client in achieving a specific personal or professional goal by providing training and guidance. The learner is sometimes called a coachee. Occasionally, coaching may mean an informal relationship between two people, of whom one has more experience and […]

10 February, 2018

Vivix Kaya Polyphenols – Melawan Penyakit Degenerative


Shaklee

Assalamualaikum & Selamat Petang, Kak Mas nak kongsikan hari ini tentang penyakit Degenerative.   Apa itu Degenerative Disease? Penyakit degeneratif adalah sejenis keadaan perubatan yang menyebabkan tisu atau organ merosot dari masa ke masa. Terdapat beberapa penyakit degeneratif dan kebanyakan daripada mereka dikaitkan dengan penuaan, atau semakin buruk semasa proses penuaan. Gaya hidup seperti bersukan […]

9 February, 2018

YOUTH® Radiance C+E


kulit cantik, Shaklee, YOUTH SHAKLEE

Assalamualaikum & Selamat Pagi, Hari ini Kak Mas nak share pula tentang YOUTH RADIANCE C+E.   YOUTH® Radiance C+E YOUTH® Radiance C+E menawarkan gabungan yang dipatenkan yang terdiri daripada 20% vitamin C tulen dan vitamin E serta ekstrak sel raspberry untuk menganjalkan, mencerahkan dan mengurangkan penampilan garis dan kedutan. Radiance C + E mengurangkan tanda-tanda […]

9 February, 2018

YOUTH Look Younger Longer


kulit cantik, Shaklee, vitamin c, YOUTH SHAKLEE

Assalamualaikum dan Selamat Pagi, Lagi tentang YOUTH Shaklee. Satu entri sahaja memang tak cukup nak ceritakan dengan produk YOUTH yang bukan sahaja berkesan, selamat malah 100% semulajadi dan vegan! YOUTH Look Younger Longer Koleksi penjagaan kulit YOUTH® menawarkan produk-produk terbukti secara klinikal yang dihasilkan secara harmoni dengan alam semula jadi. YOUTH menjamin bahawa bukan sahaja […]

6 February, 2018

YOUTH Revolusi Terkini Penjagaan Kulit


kulit cantik, penjagaan wajah, Shaklee, YOUTH SHAKLEE

Assalamualaikum dan Selamat Pagi. Hari ini Kak Mas nak sharekan tentang produk revolusi terbaru daripada Shaklee iaitu YOUTH.   YOUTH Dibangunkan oleh Saintis Bertauliah Chris Kyrou adalah Naib Presiden Penyelidikan dan Pembangunan Penjagaan Kulit di Shaklee Corporation dan merupakan ketua saintis di sebalik barisan penjagaan kulit baru YOUTH®. Sebelum menyertai Shaklee, Chris mengetuai program pembangunan […]

6 February, 2018

Kolesterol Tinggi dan Bahaya Kolesterol Tinggi


jantung, jantung sihat, kolestrol tinggi, minyak ikan, omega guard, Phytocol-ST Shaklee, Shaklee

Assalamualaikum & Selamat Petang, Petang ini Kak Mas nak bercerita sikit tentang kolesterol dan bahaya tinggi kolesterol pada tubuh kita.   Apakah itu kolesterol? Kolesterol adalah sejenis lemak (lipid) dalam darah. Sel badan memerlukan kolesterol, dan tubuh badan kita juga menghasilkan kolesterol yang tubuh kita perlukan. Tetapi kita juga mendapat kolesterol daripada makanan yang kita […]

5 February, 2018

Semoga Kita Dijauhi Daripada Istidraj


Shaklee

Assalamualaikum dan selamat petang. Kak Mas kongsikan di sini pesanan yang Kak Mas terima daripada grup WhatsApp tentang Istidraj. Semoga kita semua dijauhkan daripada bala istidraj ini, insyaa Allah. Apa itu Istidraj ? Melakukan perkara yg mungkar tapi Allah berikan kemewahan. Kemewahan dalam banyak hal seperti rezeki yang banyak, anak-anak yang bijak pandai, kemewahan padahal […]

29 January, 2018

4 Kepentingan Utama Asid Lemak Omega-3


darah tinggi, Ibu Hamil, kanak-kanak, kolestrol tinggi, minyak ikan, omega guard, Shaklee

Assalamualaikum & Selamat Pagi. Harapnya kalian semua baik-baik selalu, di bawah rahmat dan perlindungan Allah yang Maha Esa sentiasa. Hari ini Kak Mas nak kongsikan manfaat-manfaat utama mengapa asid lemak omega-3 sangat penting untuk tubuh kita.   Apa itu Asid Lemak Omega-3 Apabila bercakap tentang lemak, lemak yang tidak sepatutnya kita hindari malah sangat diperlukan […]

29 January, 2018

CLOSING DAY


Shaklee

CLOSING DAY Term yang biasa buat semua bahagian jualan, dalam bidang apa pun, termasuk Shaklee Independant Distributor seperti akak. Apa dibuek maso closing day? Teruskan promot, selagi belum 12 malam, yelah ada ramai ja customer last minute ni kan. Cek UV dan GUV sendiri, downline, mana yang sipi-sipi, remind dan encourage mereka untuk cukupkan ke […]

28 January, 2018

Vitamin untuk Kolesterol Tinggi


Shaklee

Assalammualaikum dan Selamat pagi. Hari ini Kak Mas nak berkongsi tentang Kolesterol Tinggi. Apa itu kolesterol? Kolesterol ialah sebatian jenis sterol yang terdapat di kebanyakan tisu badan. Kolesterol dan derivatifnya adalah unsur penting dalam membran sel dan prekursor sebatian steroid lain, tetapi perkadaran yang tinggi dalam darah lipoprotein berkepekatan rendah iaitu LDL (yang mengangkut kolesterol […]

28 January, 2018

Vitamin untuk Bantu Pulihkan Tendon Koyak


Shaklee, tendon koyak

Assalamualaikum & Salam Sejahtera buat semua. Biasanya kita dengar, apabila kita bersukan atau melakukan aktiviti lasak, boleh menyebabkan otot cedera. Walaubagaimanapun, ada lagi satu kecederaan yang sering juga berlaku iaitu kecederaan tendon atau tendon koyak (tendon tear). Kenali Tendon Tendon ialah tisu berangkai yang menghubungkan otot ke tulang dalam badan anda. Secara semulajadi, tendon adalah […]

25 January, 2018

Mak Murabbi Pertama


Shaklee

Assalammualaikum dan selamat petang, Hari ini nak berkongsi sedikit tentang mak, role model dan murabbi Kak Mas yang pertama. ROLE MODEL Mungkin tipikal, tapi pada Kak Mas ialah mak. Mak seorang yang sabar, dalam banyak hal. Tak cepat melatah atau panas baran, bijak dalam bertindak. Walau mak cuma suri rumah, jasanya sangat banyak. Maklah murabbi […]

22 January, 2018

Shakleebaby – Set Terbaik untuk Bayi Anda


Anak Bijak, Shaklee

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,   Sekarang ramai ibu bapa memilih untuk memilih produk yang semula jadi dan selamat untuk bayi mereka. Ini kerana banyak gejala penyakit seperti ekzema dan alahan yang dialami oleh anak-anak disebabkan bahan-bahan kimia yang terdapat dalam barangan bayi.   Ekzema Menurut portal myhealth.gov.my ekzema biasanya ia terjadi pada bayi atau kanak […]

17 January, 2018

Sijil Halal Shaklee 2018


Shaklee, sijil halal shaklee

Assalamualaikum & Salam Sejahtera, Seperti amalan setiap tahun Shaklee, dilampirkan ialah Sijil Halal Shaklee 2018. Jadi tidak perlu ada keraguan dengan produk Shaklee yang berada di Malaysia, ditanggung halal gitu ya 🙂   Sijil Halal Shaklee 2018 Disertakan di sini ialah sijil halal Shaklee yang diiktiraf oleh ISA untuk tahun 2018. Sijil ini akan sah […]

16 January, 2018

Suplemen Jantung Coenzyme Q10 CoQ10


buah pinggang, darah tinggi, diabetes, jantung, Shaklee

Assalamualaikum & Selamat Petang, Petang ini Kak Mas nak share sedikit tentang kepentingan Coenzyme Q10 untuk kesihatan jantung khususnya, dan kesihatan tubuh umumnya. Kenali Coenzyme Q10 (CoQ10) Coenzyme Q10 (CoQ10) adalah antioksidan semulajadi yang disintesis oleh badan, yang ada dalam banyak makanan malah boleh didapati dalam bentuk suplemen. Ia datang dalam dua bentuk: ubiquinol (bentuk […]

11 January, 2018