Perubahan Positif Selepas Mengamalkan Suplemen Shaklee


Shaklee

Bila berbisnes dengan Shaklee, apa berubah? Mula-mula makan sendiri, ajak mak, suami makan. Then mak puas hati, maka jadilah pengguna tetap Omega Guard. Suami & anak-anak, bila nak demam batuk, suakan sahaja Omega Guard dengan Nutriferon, Garlic, vitamin C. Kalau dulu suami kalau selsema mesti beberapa hari, la ni telan doublen dose vitamin C dan […]

17 February, 2018

Bangkit daripada Kegagalan


Shaklee

Kegagalan bukan penghalang tapi permulaan suatu yang baharu. Pernah awak gagal? Pernah akak gagal? Susah juga nak cakap, tapi menghampiri kegagalan mungkin pernah. Ingat lagi masa tahun akhir uni, semester akhir buat tesis, tak tahulah orang lain, tapi akak rasa sangat pressure sebab nak dapat keputusan baik, sebab nak maintain pointer, sebab akak ada target […]

16 February, 2018

Shaklee Effect is Awesome!


amalan sihat, jadi ahli shaklee, jana duit dengan shaklee, keluarga, Shaklee, Teladan

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan tentang #shakleeeffect dalam hidup Kak Mas. Ada banyak sebenarnya. Ringkasnya ia tersebar dalam impak positif dalam 4 perkara: Kesihatan Gaya Hidup Pemikiran & Kematangan Duit Poket SHAKLEE EFFECT Ada ke Shaklee effect? Kalau tak ada, tak adalah Kak Mas konsisten makan dan amalkan sampai sekarang. Sejak 2012 sampai […]

15 February, 2018

Always Green, Always Safe, Always Work


Shaklee

Always Green, Always Safe, Always Work. Pernah tak tengah jalan-jalan window shopping, tiba-tiba promoter datang, “kak meh cuba produk baru ni” sapu-sapu sikit kat tangan. Eh, sukahati dia ja, selamat ke idak ni. Memutihkan? Ada merkuri ka? Atau, “wow kat Laxada ada offer, produk Korea, bedak compact dengan serum” macam best, tapi ada halal tak […]

14 February, 2018

Menjana Side Income dengan Shaklee


Shaklee

Side income dengan Shaklee. How it work? Shaklee menawarkan 3C Cash, Car, Convention 1. Cash Untung runcit jualan, yang mana harga ahli semestinya lebih rendah sedikit daripada harga retail. Margin antara 5-25% mengikut produk. Bonus bulanan mengikut GUV terkumpul, inilah yang Shaklee-an duk kata, harimau dah mengaum tengah bulan. Kalau bonus masuk 3-5 angka, manalah […]

14 February, 2018

Home Office Shaklee Malaysia


Shaklee

Pernah pergi ke Shaklee Home Office? Dekat Subang sahaja, tempat baru di Sunway Geo Tower. Seperti biasa, tentulah pergi sana untuk dapatkan suplemen Shaklee, untuk diri sendiri serta tempahan keluarga serta rakan kenalan. Sekali sekala buat test kesihatan seperti ujian kesihatan tulang iaitu osteoporosis, serta ujian yang lain juga. Tak sabar nak pergi talk 4hb […]

13 February, 2018

Skin Best Friends – Vitamin C dan Kolagen


Collagen Shaklee, Ibu Sihat, kulit cantik, rambut gugur, Shaklee, vitamin c

Assalamualaikum & Selamat Petang, Lain macam sikit bunyinya, tapi itulah realitinya, memang vitamin C dan kolagen merupakan best friend atau BFF untuk kulit kita untuk kulit yang kekal sihat, anjal dan jelita. Vitamin C Penting untuk Wajah Vitamin C atau dikenali jua sebagai ascorbic acid, vitamin C memainkan peranan besar dalam fungsi dan pemeliharaan tubuh, […]

13 February, 2018

Sumber Inspirasi dan Semangat Juang


Shaklee

Sumber inspirasi dan semangat. Seorang kawan. Bermula dengan ikhtiar ingin mendapatkan zuriat setelah beberapa ketika tidak direzekikan anak, daftar jadi ahli Shaklee. Amalkan Vivix, ESP, B Complex dan lain-lain, alhamdullillah, mengandung. Tak lama kemudian, whatsapp katanya kandungannya tidak membesar. Tiada degupan jantung. Akan gugur sendiri. Sedangkan akak yang mendengar pun macam nak luruh jantung, menyusun […]

12 February, 2018

Role Model Dalam Hidup


keluarga, motivasi, Shaklee

Siapah role model anda? ROLE MODEL Mungkin tipikal, tapi pada saya ialah mak. Mak seorang yang sabar, dalam banyak hal. Tak cepat melatah atau panas baran, bijak dalam bertindak. Walau mak cuma suri rumah, jasanya sangat banyak. Maklah murabbi pertama kami. Mak konsisten dalam apa yang dia buat, terutama bab ibadah. Dialah yang mengajar kami […]

11 February, 2018

Gaya Hidup Sihat dengan Shaklee


Shaklee

GAYA HIDUP SIHAT Semua tahu gaya hidup sihat terangkum dalam diet sihat, makanan sihat, senaman dan rehat yang cukup. Masa Shaklee lancarkan Set Detoks, masa tu akak join satu grup detoks. Banyak penerangan dan pencerahan tentang bagusnya detoksifikasi, dengan cara semulajadi dan juga dengan Shaklee. Bermula daripada situ, banyak juga perubahan dalam life style. Umpamanya […]

10 February, 2018

Don’t Be Judgemental


Shaklee

Don’t be judgemental. Alkisah akak sedikit gerun dengan lelaki yang berkulit gelap, botak, bawa kereta kelam kabut dan follow rapat, brek mengejut. Can’t help, banyak sangat tengok movie merepek gamaknya. Satu hari, muncul seorang driver as above. Sebab tak suka, dan akak selalu drive solo, rasa dah bagi dah encek tersebut potong akak. Suddenly, masa […]

10 February, 2018

Target Jelas Penentu Kejayaan


Shaklee

Setiap benda nak buat kenan ada target. Kalau tak kemana. Macam dalam pelajaran, pekerjaan dan kehidupan. Awal cebur diri dalam Shaklee, sebab nak bf anak. Alhamdullillah setakat ini semua menyusu sampai 2 tahun++. Sambil tu nak jana duit sampingan. Betul ada pasang surut. Pernah merasa bonus xx dan xxx ringgit. Tapi orang lain ada dapat […]

10 February, 2018

Hobi Mengisi Masa Lapang


Shaklee

Hobi mengisi masa lapang sgt penting utk memberi diri kita ‘state of enjoyment’ & menguruskan stress. Zaman sekolah, bila ada free time, akak suka membaca. Masa van kedai datang sekolah pun, mesti ada buku yg dibeli. Masa tunggu result spm atau semester break universiti, khatam lah banyak buku omputeh sciences fiction. Agaknya masa tulah skill […]

10 February, 2018

Berkat doa tanpa prejudis.


Shaklee

Berkat doa tanpa prejudis. Menarik tak topik tersebut? Lintasan hati yang tanpa syak wasangka dengan Tuhan, mungkin itulah yang Allah makbulkan. Betul tak? Masa sekolah rendah, cikgu sokmo tanya dalam kelas, apa hobi anda. Jujur jawapan masa tu ‘melancong’ sebab best rasa bila arwah bapak bawa jalan-jalan, dekat je pun masa tu, Penang, Pangkor, Pantai […]

10 February, 2018

Recharge Tenaga di Hujung Minggu


Shaklee

Hujung minggu ialah waktu recharge tenaga, setuju? Setelah seminggu menjalankan rutin harian termasuk kerja dan uruskan keluarga, so hujung minggu masa untuk relax sekejap, away sebentar daripada rutin yang busy tersebut. Uols buat apa? Akak simple ja, jalan-jalan dengan suami dan anak-anak. Kadang-kadang windows shopping je pun. Ikutlah mana yg dan kan. Kalau di rumah […]

10 February, 2018

Jualan Nyawa Bisnes


Shaklee

Sales adalah nyawa bisnes. Tiada sales,tiada bisnes. Setuju? Memang tepat sekali, kalau tiada jualan, bukan namanya bisnes itu. Kalau tiada untung pun, bukan namanya bisnes itu. Nak ada sales, kena ada marketing. Supaya orang tahu produk atau servis kita. Kalau tak, takkanlah ada billboard “Nak Kurus Gebu” yang dipampang terbalik, iklan sengaja “Terlajak laris”, belilah […]

10 February, 2018

Vision Board


Shaklee

Vision Board, pernah dengar? Masa zaman sekolah dulu, ada tak board besar, UPSR 4A ~ zaman akak dulu 4A sahaja 😅 So kita duk tengok hari-hari, tanpa sedar merangsang fikiran kita untuk bekerja ke arah itu. Vision board boleh jadi dalam diari, planner, tampal kat dinding, zaman sekarang, mobile apps pun banyak. Sebaiknya, ada vision […]

10 February, 2018

Turning Point of Life


Shaklee

Turning point in life? Pernah tak ia ada dalam kamus hidup anda? Rasanya mesti pernah sekurang2nya sekali kan. Seperti perkahwinan, berhijrah ke tempat baru, dan sebagainya. Ia memerlukan keberanian dan kesungguhan untuk menjayakan proses tersebut. Kak Mas? Salah satunya memang perkahwinan mengubah hidup. Walau pada masa tersebut masih ada ragu, tapi tawakal salah satu faktor, […]

10 February, 2018

Coaching and Mentoring


Shaklee, Teladan

Coaching is a form of development in which a person called a coach supports a learner or client in achieving a specific personal or professional goal by providing training and guidance. The learner is sometimes called a coachee. Occasionally, coaching may mean an informal relationship between two people, of whom one has more experience and […]

10 February, 2018