Petua dan Cara Atasi Lesu Badan

Assalamualaikum & Selamat Petang! Petang-petang ini awak-awak buat apa? Tidur? Kepenatan sangat ke? Atau memang awak senang lesu dan letih walau dah tidur dan berehat lama? Punca Lesu & Letih Adakah awak tahu punca anda letih?  Tidur malam yang tak...

Tips dan Persediaan Bersalin

Assalamualaikum & Selamat Tengah Hari! Awak semua dah makan tengah hari? Makan apa ye hari ini? Makan dengan berhemah, pilih makanan yang berkhasiat untuk kesihatan.  Hari ini Kak Mas nak kongsikan sedikit beberapa tip dan persediaan sebelum bersalin. Persediaan Sebelum...

Tip dan Cara Kawal Gula Dalam Darah

Assalamualaikum & Selamat Malam! Dah nak tidur ke? Kak Mas baru sudah selesaikan kerja-kerja menggosok baju anak-anak, almaklumlah esok Isnin, anak-anak bersekolah. Tadi sempatlah COD Vivix & VitaLea Shaklee ke customer di Sri Kembangan. Ayah mertua pelanggan ini, baru sahaja...

Sarapan Pagi yang Berkhasiat

‚Äč‚ÄčAssalamualaikum & Selamat Pagi! Dah bangun? Dah solat? Dah bersarapan? Sementara tunggu anak-anak nak bangun, meh Kak Mas cerita sedikit tentang sarapan dan kepentingan bersarapan. Mulakan dengan Sarapan Pagi Kenapa kita perlu bersarapan? Sarapan umpama start enjin tubuh kita untuk...

Cara Tambah Platlet Darah

Assalamualaikum & Selamat Petang! Petang ini ada jalan-jalan ke mana-mana? al maklumlah hujung minggu biasa bawa anak-anak keluar bersiar-siar bukan? Petang ini Kak Mas nak cerita sikit tentang masalah platelet darah. Bagaimana cara tambah platelet darah bagi mereka yang masalah...

Cara Berhenti Merokok Selamanya

Assalamualaikum & Good Morning! Dah sarapan? Yang belum, cepat-cepatlah isi perut. Sarapan pagi bagus untuk boost metabolisme. Apabila metabolisme pagi dan tinggi, insyaa Allah akan kekal hingga ke petang. Kalau pagi dah lemau, menuju ke petang nanti apatah lagi. Hari...

Cara Menghilangkan Letih Badan

Assalamualaikum & Selamat Pagi! Bagaimana dengan hari awak pagi ini? Elok-elok sahaja atau lemah lesu akibat tidak cukup tidur? Ataupun awak dah pun tidur selama lebih 7-8 jam tetapi masih juga berasa lesu? Mengapa ya? Atasi Letih Badan Sebelum Kak...

Turunkan Bacaan Kencing Manis

Assalamualaikum & Selamat Malam! Sebelum mata lelap, jom kita baca sikit tips dan cara-cara untuk turunkan bacaan kencing manis. 1) Jauhkan gula dan makanan manis Bagi yang ada masalah kencing manis, peraturan nombor satu pastinya kena jauhkan makanan yang bergula...

Petua Mudah Bersalin

Assalamualaikum! Tengah buat apa tu? Kak Mas sambil melayan anak-anak, sambil itu nak share sedikit petua mudah bersalin. Al maklumlah sudah beberapa kali bersalin. Dah tua Kak Mas ni ye ūüėé 1) Amalan Senaman Sebelum Bersalin Kalau rujuk balik blog...

Cara Atasi Serangan Jantung dan Strok

Assalamualaikum & Selamat Petang! Hari ini Kak Mas bersiaran agak petang. Sibuk pula pagi-pagi tadi. Topik hari ini agak berat, iaitu berkenaan serangan jantung dan strok. Kenapa Kak Mas pilih tajuk ini? Semalam ada seorang hamba Allah bertanya-tanya tentang suplemen buat bapa...

Percutian Idaman Tahun 2017 – Kundasang, Sabah

Assalamualaikum & Selamat Petang! Petang-petang¬†ini nak¬†cerita santai-santai sahaja tentang percutian¬†idaman tahun 2017. Awak semua plan nak pergi mana tahun ini? Kami berhajat nak pergi Kundasang Sabah. Katanya tempatnya sejuk, boleh ¬†tengok lembu ragut rumput umpama di New Zealand sana ūüôā...

Side Income dengan Shaklee

Assalamualaikum wbt & Selamat Pagi! Semoga hari anda ceria selalu. Hari ini nak cerita sikit pasal side income. Side income.. Perlu ke? Tapi drp pemerhatian saya, mmg ramai yg masih bekerja pun buat side income. Nape tu? Sesaje ke? Sebab...

Alhamdullillah atas Dugaan & Rezeki

Assalamualaikum & Selamat Pagi Semoga hari kalian baik-baik sahaja. Beberapa hari yang lalu, vitaminpilihanibu.com tidak dapat bersiaran memandangkan terdapat beberapa masalah teknikal dengan renew & domain transfer. Setelah berlarutan untuk beberapa hari, alhamdullillah berjaya juga pegawai sokongan teknikal yang membantu...

Telomeres dan Awet Muda

‚ÄčAssalamulaikum & Selamat Pagi. Hari ini nak share tentang kaitan Telomeres, awet muda dan Vivix. Anda tahu atau tak tahu seperti saya masa mula-mula dengar tentang Telomeres ini? Jom baca.   Telomeres Tak pernah dengar Telomeres? Dulu saya pun saya,...

Persiapan Persekolahan 2017

Assalamualaikum! Selamat pagi semua!! Saja share persiapan anak2 nak buka sekolah. Ada baju lama, ada yang baru sebab lusuh bebenor. Campur2 lah mana boleh pakai, pakai lagi kan.. beg sumo pakai lama sbb elok lagi. Tudung pun belum jahit lencana...

Pintu-Pintu Rezeki

Assalamualakum.. hari ini nak share pasal pintu-pintu rezeki. ‚ÄčPINTU – PINTU REZEKI 1.Rezeki Yang Telah dijamin. “Tidak ada satu mahluk melatapun yang bergerak di atas bumi ini yang tidak dijamin Allah rezekinya”_(Q.S.11:6) 2.Rezeki Karena Usaha. “Tidaklah manusia mendapatkan apa-apa kecuali...

Vivix Bantu Pesakit Diabetes

Assalamualaikum & Selamat Pagi, Hari ini nak share #shakleeeffect pada salah seorang pengguna Vivix. Alhamdullillah, dengan ikhtiar Vivix, bacaan suaminya kembali normal. Vivix merupakan anti oksida yang tinggi dengan falsafah : Membaiki sel Memberi tenaga sel Membantu hasil sel baru...

Penting ke Kolagen pada Tubuh?

‚ÄčAssalamualaikum & Selamat Petang! Petang-petang ni, buat apa? Hujan mendung, sejuk2 macam ni, pekena kopi dgn goreng pisang panas, sodap! Eh, ke ada yg pekena minuman kolagen petang-petang ni? Tak salah pun, bagus! Sebab usia meningkat, badan kita tak mampu...