Skin Best Friends – Vitamin C dan Kolagen


Collagen Shaklee, Ibu Sihat, kulit cantik, rambut gugur, Shaklee, vitamin c

Assalamualaikum & Selamat Petang, Lain macam sikit bunyinya, tapi itulah realitinya, memang vitamin C dan kolagen merupakan best friend atau BFF untuk kulit kita untuk kulit yang kekal sihat, anjal dan jelita. Vitamin C Penting untuk Wajah Vitamin C atau dikenali jua sebagai ascorbic acid, vitamin C memainkan peranan besar dalam fungsi dan pemeliharaan tubuh, […]

13 February, 2018

YOUTH Look Younger Longer


kulit cantik, Shaklee, vitamin c, YOUTH SHAKLEE

Assalamualaikum dan Selamat Pagi, Lagi tentang YOUTH Shaklee. Satu entri sahaja memang tak cukup nak ceritakan dengan produk YOUTH yang bukan sahaja berkesan, selamat malah 100% semulajadi dan vegan! YOUTH Look Younger Longer Koleksi penjagaan kulit YOUTH® menawarkan produk-produk terbukti secara klinikal yang dihasilkan secara harmoni dengan alam semula jadi. YOUTH menjamin bahawa bukan sahaja […]

6 February, 2018

Vitamin untuk Buah Pinggang


batu karang, buah pinggang, keluarga, Shaklee, vitamin c

Assalamualaikum dan Selamat Petang, Semoga kalian bagus-bagus sahaja di petang ini. Hari ini Kak Mas nak kongsikan kepentingan buah pinggang, mengapa perlu menjaga buah pinggang serta apa makanan tambahan (vitamin) yang boleh anda ambil untuk menyokong kesihatan buah pinggang yang berpanjangan. Perasan tak zaman sekarang ini, banyak nau orang sakit buah pinggang. Pengabaian buah pinggang […]

28 December, 2017

Apa fungsi Kolagen dalam badan?


Collagen Shaklee, kulit cantik, sunburn, vitamin c, vitamin e

​Assalamualaikum! Hari ini nak borak-borak tentang kolagem. Pasti pernah dengarkan. Tahu fungsi kolagen selain untuk kulit? Jom study sikit pasal fungsi kolagen dan akibat kehilangan kolagen dalam tubuh. Selalu kolagen cuma dikaitkan dengan kulit, aset wanita, wajah. Sebenarnya banyak lagi keperluan kolagen untuk tubuh. Tahu tak, sakit tumit dan lutut juga dikaitkan dengan kolagen. Malah […]

24 December, 2016

Promosi December Kembali – Kolagen Shaklee


kulit cantik, lebatkan rambut, Shaklee, vitamin c

Alhamdullillah, promosi December Shaklee kembali iaitu Shaklee Collagen Powder . First time dengar? Takpa, saya terangkan ye..   Kepentingan Kolagen kepada Kulit Manusia Tahukah anda memasuki usia 30-an, tubuh kita tidak lagi mampu menghasilkan kolagen dengan baik, malah terus berkurangan. Sebab itu, kanak-kanak dan remaja, kita dapati kulit mereka gebu, anjal, tiada cela walau pun […]

6 December, 2016

Women You Are Amazing


Ibu Hamil, kulit cantik, SET BERPANTANG, Set Bersalin, Shaklee, Vita-Lea Shaklee, vitamin c, Vivix

Assalamualaikum WBT, Sepanjang bulan Julai hingga September 2016, Shaklee mengadakan kempen “Women, you are amazing! Just the way you are”. Sweet kan? Sempena kempen ini, Shaklee melancarkan SET UNTUK WANITA iaitu terdiri daripada, Gorgeous Set Prenatal Set Postnatal Set Amazing Golden Set Dan setiap pembelian daripada saya, anda akan free Eco-Friendly Jute Bag, of course […]

1 July, 2016

Tips Jarang Jatuh Sakit


B Complex, ESP Shaklee, gastrik, Ibu Hamil, Ibu Sihat, kulit cantik, Multivitamin, Shaklee, Vita-Lea Shaklee, vitamin c, vitamin e

Assalamualaikum WBT Hari ini nak share macam mana saya mengekalkan kesihatan diri, suami dan anak-anak saya dengan konsisten makan suplemen Shaklee. Tapi suplemen yang mana? Setiap kita ada keperluan berbeza.   Tips Kesihatan Saya Sebagai Ibu Bekerja Sebagai ibu yang bekerja, saya memang sangat perlu maintain sihat. Nak layan anak lagi, nak tempuh jam, nak […]

25 June, 2016

Tips Travel Luar Negara


Garlic, Shaklee, Tips Travel, Vita-Lea Shaklee, vitamin c

Assalamualaikum WBT Hari ini saya nak share tentang tips travel ke luar Negara. Sebelum itu saya nak cerita sedikit tentang Master Lyna Noh yang merupakan pengasas iReach Family. Master Lyna Noh Master Lyna Noh Ini salah seorang mentor saya yg saya kagumi. Sukses dalam Shaklee memanglah kan, tapi backpacking dah lama beliau buat. Pada usia […]

23 June, 2016

Korang Tahu Tak – Produk Kosmetik


kulit cantik, Shaklee, Teladan, vitamin c, vitamin cinta, vitamin e

Assalamualaikum buat pembaca budiman sekalian. Hari ini saya nak kongsikan tentang produk kecantikan kat Malaysia yang melambak-lambak dan silih berganti. Sedih. Sebab semua duk promote “Putihkan kulit” dalam masa seminggu. Yelah, jika amalkan suplemen macam Shaklee, mau 2 bulan baru nampak sebab konsep Shaklee, SEMULAJADI, BERKESAN & SELAMAT. Nampak tak poin tu? SEMULAJADI (Natural) BERKESAN […]

6 October, 2015

Kandungan Vita C Shaklee – Wow!


kulit cantik, merokok, Shaklee, vitamin c

Jom kita berkenalan dengan Vitamin C Shaklee Shaklee mempunyai 2 jenis vitamin C iaitu Sustained Release Vita-C Plus (500mg) dan Chewable Vita-C Plus (100mg)   1) Sustained Release Vita-C Plus (500mg) – Mempunyai Vitamin C – 553.00mg – Mempunyai Citrus Bioflavonoids Complex – 120.00mg 2) Chewable Vita-C Plus (100mg) – Mempunyai Vitamin C – 117.90mg – Mempunyai […]

3 June, 2015

Dapatkan Multi Vitamin Vita-Lea Secara Percuma!


Shaklee, vitamin c, vitamin cinta, vitamin e, Vitamin Kanak-Kanak, zinc

Assalamualaikum & Salam ceria buat semua! Ini bukan main-main  ye, Shaklee is giving away Multi Vitamin Vita-Lea secara PERCUMA, dengan setiap keahlian baru dengan pembelian minimum. Pening ke? Cam ni ye 🙂   Dapatkan Multi Vitamin Vita-Lea Secara Percuma! Mari saya terangkan secara ringkas.   Keahlian seumur hidup (termasuk GST) = RM69.00 Pembelian minimum mana-mana […]

14 May, 2015

Testimonial Set Kulit Shaklee – Kulit Lembab Bebas Jerawat


kulit cantik, Shaklee, vitamin c, vitamin e

Bismillahirrahmanirahim, Set Kulit Shaklee atau sesetengah orang memanggilnya SET D, iaitu terdiri daripada Vitamin E, C & B Complex memang dah terbukti mujarabnya. Yang beza, setengah orang cepat, setengah orang lambat sebab ini kan suplemen, bukan ubat. Ada orang lambat sebab suplemen tu mengisi lompong-lompong tubuh yang kurang nutrisi, then barulah repair and finally glow the […]

9 December, 2014

Vitamin Seisi Keluarga


vitamin c

Keluarga yang sihat merupakan idaman semua ibu bapa. Anak yang cergas, bebas sakit, ceria dan gembira merupakan salah satu faktor kebahagiaan ibu bapa. Bagaimana kita boleh bantu anak-anak kita serta ahli keluarga mendapat kesihatan yang baik? Selain mengamalkan cara hidup sihat, diet serta pemakanan yang seimbang serta senaman, amalan pengambilan makanan tambahan juga tidak jauh […]

20 June, 2014

Anda tahu Oksidatif – Pentingnya Vitamin E


vitamin c, vitamin e

Vitamin e adalah vitamin larut lemak yang fungsi utama adalah sebagai antioksidan. Ia disimpan dalam hati dan lemak dalam badan kita. Vitamin e didapati secara semula jadi dalam sesetengah makanan, dan juga diet tambahan seperti kapsul vitamin e. Banyak makanan yang mengandungi vitamin e, tetapi selalunya termusnah akibat proses masakan yang menggunakan haba. Jadi, cara […]

9 June, 2014

Keajaiban Vitamin E – Bantu Berhenti Merokok


Shaklee, vitamin c, vitamin e

Asap rokok terdiri dari pelbagai bahan racun yang boleh membahayakan kesihatan termasuk karbon monoksida, benzene, arsenic dan lain2. Merokok meningkatkan aktiviti radikal bebas yang boleh merosakkan tisu sihat dan DNA. Radikal bebas menyebabkan oksidatif, yakni terlalu banyak radikal bebas dan sangat sedikit anti oksida dalam tubuh. Merokok – Meningkatkan Radikal Bebas dalam Tubuh Radikal bebas […]

9 June, 2014