Petua Kekal Cantik Luar dan Dalam


awet muda, B Complex, kulit cantik, kulit kusam, Sendi & Tulang, Shaklee, vitamin c, vitamin kulit, vitamin mata

Assalamualaikum, hari ini Kak Mas nak kongsikan petua kekal cantik luar dalaman. Cantik Dalaman Nutrisi asas yang lengkap dan cukup membantu menyerlahkan kecantikan dalaman. Ini kerana nutrisi yang cukup, akan membantu daripada aspek: Memperbaiki sel kulit Membantu menghasilkan sel kulit yang lebih baik dan sihat Mempertahankan sel daripada serangan radikal bebas Sintesis kolagen dan menyimpan […]

17 July, 2018

Vitamin untuk Kulit Sunburn


anti oksida, awet muda, Ibu Sihat, kulit cantik, kulit kusam, vitamin c, vitamin kulit

Bismillahirrahmanirrahim. Biasa kita senang terkena sunburn atau kulit terbakar akibat matahari. Ini boleh terjadi akibat terdedah kepada cahaya matahari terlalu lama sama ada sebab sukan, bermain di swimming pool, bermain di pantai atau sebagainya. Sunburns boleh terjadi dengan sedikit atau banyak, kulit menjadi merah hingga lepuh yang menyakitkan. Sunburn diketahui menyumbang kepada penuaan dan kanser […]

20 April, 2018

2 Petua Ringkas Kulit Kembali Cerah


awet muda, kulit cantik, kulit kusam, vitamin c

Bismillahirrahmanirrahim. Petua yang Kak Mas nak kongsikan hari ini, simple sahaja. Yang penting, sabar dan konsisten. At least amalkan selama 2 bulan, insyaallah dapat hasil yang positif dan menggembirakan hati anda. 2 Petua Ringkas Kulit Kembali Cerah Hanya konsisten ESP Shaklee dan Vita C Plus sahaja boleh Revive balik kulit yang mulai gelap dan kusam […]

14 April, 2018

Testimonial Kulit Kusam


awet muda, B Complex, kulit cantik, ulser mulut, vitamin c, vitamin kulit

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan testimonial pengamal Shaklee , yang asalnya makan Shaklee untuk tujuan berpantang, akhirnya menjadi pengamal suplemen Shaklee selepas mendapat kesan yang amat positif. Jom baca penulisan ikhlas daripada Puan Umi Kalsom Awang Hat.   Kulit Kusam Assalamualaikum…. Umie nak share testimoni sendiri perbezaan sebelum dan selepas consume Shaklee. Untuk […]

3 April, 2018

4 Faktor Kulit Sihat Berseri


awet muda, B Complex, Ibu Sihat, kulit cantik, Shaklee, Uncategorized, vitamin c

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan bagaimana anda boleh dapatkan kulit sihat yang berseri, awet muda remaja. Disertakan dalam penerangan berikut 4 faktor yang mempengarui kulit sihat dan berseri.   1) Faktor Pemakanan Kurangkan memakan makanan berminyak Kurangkan makanan manis Banyakkan minum air kosong Banyakkan makan buah dan sayuran Kurangkan makan makan ringan dan […]

13 March, 2018

Side Income Dengan Shaklee


jadi ahli shaklee, jana duit dengan shaklee, vitamin c, vitamin harian, Vivix, YOUTH SHAKLEE

Pengurusan Kewangan. Secara jujurnya, akak orang yang lurus sahaja. Dapat gaji, settle semua komitmen, duit baki barulah untuk keperluan bulanan. Rasanya tak pernah tunda komitmen bulanan, sebab nanti nak cover balik payah. Dan, akak tak suka berhutang. Sebab rasa berat je kepala, ada menda tersangkut kat otak😅 Kalau dapat duit imbuhan, biasanya sama ada bayar […]

4 March, 2018

Vitamin E Untuk Kulit Kering dan Kasar


awet muda, kulit cantik, ulser mulut, vitamin c, vitamin e, vitamin kulit

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsi tentang vitamin E dan kepentingan vitamin E. Vitamin E Antioksida Vitamin E adalah antioksida yang penting untuk tubuh. Ia melindungi tisu badan daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas, yang boleh membahayakan sel, tisu, dan organ. Vitamin E memainkan peranan penting dalam keremajaan sel. Serangan radikal bebas menyebabkan […]

2 March, 2018

Rahsia Kulit Wajah Muda Remaja


kulit cantik, vitamin c, vitamin e

Bismillahirrahmanirrahim. Semua orang mengimpikan kulit wajah yang muda remaja. Adakah mustahil? Dengan penjagaan luar dan dalaman yang betul, insyaallah hasil yang bagus pun dapat diperoleh. Penjagaan Luaran Untuk wajah dan kulit yang muda remaja, penjagaan luaran sangat penting. Ini kerana wajah kita dirosakkan oleh sinaran UVA dan UVB yang merosakkan sel kulit. Maka penjagaan wajah […]

28 February, 2018

Suplemen Harian Shaklee


Shaklee, Vita-Lea Shaklee, vitamin c, vitamin harian, vitamin jantung

Untuk kesihatan berpanjangan, inilah suplemen harian yang selalu Kak Mas amalkan. VitaLea with Iron Formula Sustained Release Vita C Complex Ostematrix Tambahan Suplemen Harian Vita E Complex Omega Guard Garlic Complex CarotoMax (untuk kesihatan mata) VitaLea Iron Formula VitaLea dengan Formulasi Zat Besi (iron) dirumus sebagai multivitamin yang tepat sebagai pengganti nutrisi yang hilang dalam […]

19 February, 2018

Skin Best Friends – Vitamin C dan Kolagen


Collagen Shaklee, Ibu Sihat, kulit cantik, rambut gugur, Shaklee, vitamin c

Assalamualaikum & Selamat Petang, Lain macam sikit bunyinya, tapi itulah realitinya, memang vitamin C dan kolagen merupakan best friend atau BFF untuk kulit kita untuk kulit yang kekal sihat, anjal dan jelita. Vitamin C Penting untuk Wajah Vitamin C atau dikenali jua sebagai ascorbic acid, vitamin C memainkan peranan besar dalam fungsi dan pemeliharaan tubuh, […]

13 February, 2018

YOUTH Look Younger Longer


kulit cantik, Shaklee, vitamin c, YOUTH SHAKLEE

Assalamualaikum dan Selamat Pagi, Lagi tentang YOUTH Shaklee. Satu entri sahaja memang tak cukup nak ceritakan dengan produk YOUTH yang bukan sahaja berkesan, selamat malah 100% semulajadi dan vegan! YOUTH Look Younger Longer Koleksi penjagaan kulit YOUTH® menawarkan produk-produk terbukti secara klinikal yang dihasilkan secara harmoni dengan alam semula jadi. YOUTH menjamin bahawa bukan sahaja […]

6 February, 2018

Vitamin untuk Buah Pinggang


batu karang, buah pinggang, keluarga, Shaklee, vitamin c

Assalamualaikum dan Selamat Petang, Semoga kalian bagus-bagus sahaja di petang ini. Hari ini Kak Mas nak kongsikan kepentingan buah pinggang, mengapa perlu menjaga buah pinggang serta apa makanan tambahan (vitamin) yang boleh anda ambil untuk menyokong kesihatan buah pinggang yang berpanjangan. Perasan tak zaman sekarang ini, banyak nau orang sakit buah pinggang. Pengabaian buah pinggang […]

28 December, 2017

Apa fungsi Kolagen dalam badan?


Collagen Shaklee, kulit cantik, sunburn, vitamin c, vitamin e

​Assalamualaikum! Hari ini nak borak-borak tentang kolagem. Pasti pernah dengarkan. Tahu fungsi kolagen selain untuk kulit? Jom study sikit pasal fungsi kolagen dan akibat kehilangan kolagen dalam tubuh. Selalu kolagen cuma dikaitkan dengan kulit, aset wanita, wajah. Sebenarnya banyak lagi keperluan kolagen untuk tubuh. Tahu tak, sakit tumit dan lutut juga dikaitkan dengan kolagen. Malah […]

24 December, 2016

Promosi December Kembali – Kolagen Shaklee


kulit cantik, lebatkan rambut, Shaklee, vitamin c

Alhamdullillah, promosi December Shaklee kembali iaitu Shaklee Collagen Powder . First time dengar? Takpa, saya terangkan ye..   Kepentingan Kolagen kepada Kulit Manusia Tahukah anda memasuki usia 30-an, tubuh kita tidak lagi mampu menghasilkan kolagen dengan baik, malah terus berkurangan. Sebab itu, kanak-kanak dan remaja, kita dapati kulit mereka gebu, anjal, tiada cela walau pun […]

6 December, 2016