Vitamin E Untuk Kulit Kering dan Kasar


awet muda, kulit cantik, ulser mulut, vitamin c, vitamin e, vitamin kulit

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsi tentang vitamin E dan kepentingan vitamin E. Vitamin E Antioksida Vitamin E adalah antioksida yang penting untuk tubuh. Ia melindungi tisu badan daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas, yang boleh membahayakan sel, tisu, dan organ. Vitamin E memainkan peranan penting dalam keremajaan sel. Serangan radikal bebas menyebabkan […]

2 March, 2018

Rahsia Kulit Wajah Muda Remaja


kulit cantik, vitamin c, vitamin e

Bismillahirrahmanirrahim. Semua orang mengimpikan kulit wajah yang muda remaja. Adakah mustahil? Dengan penjagaan luar dan dalaman yang betul, insyaallah hasil yang bagus pun dapat diperoleh. Penjagaan Luaran Untuk wajah dan kulit yang muda remaja, penjagaan luaran sangat penting. Ini kerana wajah kita dirosakkan oleh sinaran UVA dan UVB yang merosakkan sel kulit. Maka penjagaan wajah […]

28 February, 2018

Apa fungsi Kolagen dalam badan?


Collagen Shaklee, kulit cantik, sunburn, vitamin c, vitamin e

​Assalamualaikum! Hari ini nak borak-borak tentang kolagem. Pasti pernah dengarkan. Tahu fungsi kolagen selain untuk kulit? Jom study sikit pasal fungsi kolagen dan akibat kehilangan kolagen dalam tubuh. Selalu kolagen cuma dikaitkan dengan kulit, aset wanita, wajah. Sebenarnya banyak lagi keperluan kolagen untuk tubuh. Tahu tak, sakit tumit dan lutut juga dikaitkan dengan kolagen. Malah […]

24 December, 2016

Tips Jarang Jatuh Sakit


B Complex, ESP Shaklee, gastrik, Ibu Hamil, Ibu Sihat, kulit cantik, Multivitamin, Shaklee, Vita-Lea Shaklee, vitamin c, vitamin e

Assalamualaikum WBT Hari ini nak share macam mana saya mengekalkan kesihatan diri, suami dan anak-anak saya dengan konsisten makan suplemen Shaklee. Tapi suplemen yang mana? Setiap kita ada keperluan berbeza.   Tips Kesihatan Saya Sebagai Ibu Bekerja Sebagai ibu yang bekerja, saya memang sangat perlu maintain sihat. Nak layan anak lagi, nak tempuh jam, nak […]

25 June, 2016

Tips Memilih Vitamin E


kulit cantik, Shaklee, vitamin e

Assalamualaikum WBT. Semoga anda semua sihat bahagia selalu hendaknya. Di sini saya ingin kongsikan tips memilih vitamin E, semestinya yang semulajadi dan yang terbaik buat kita semua.   Tips Memilih Vitamin E Pilih Vitamin E yang bersumber semulajadi. Jika ada huruf d kecil (d-alfa tocoferol) menunjukkan ia sumber semulajadi manakala jika ada satu huruf ‘l’ […]

9 March, 2016

Mengapa Vitamin E Shaklee Berkesan


kulit cantik, Shaklee, vitamin e

 Assalamualaikum buat anda, semua sihat gembira selalu hendaknya. Hari ini saya ingin kongsikan beberapa perkara yang orang tak tahu, mengapa Vitamin E Shaklee selalu berkesan dan lebih baik daripada yang lain dalam fungsinya sebagai anti-oksida. Ia terletak kepada 3 perkara utama: D-alfa tokoferol  Selenium Grape Seed   Vitamin E adalah vitamin larut lemak dan antioksidan. […]

9 March, 2016

Korang Tahu Tak – Produk Kosmetik


kulit cantik, Shaklee, Teladan, vitamin c, vitamin cinta, vitamin e

Assalamualaikum buat pembaca budiman sekalian. Hari ini saya nak kongsikan tentang produk kecantikan kat Malaysia yang melambak-lambak dan silih berganti. Sedih. Sebab semua duk promote “Putihkan kulit” dalam masa seminggu. Yelah, jika amalkan suplemen macam Shaklee, mau 2 bulan baru nampak sebab konsep Shaklee, SEMULAJADI, BERKESAN & SELAMAT. Nampak tak poin tu? SEMULAJADI (Natural) BERKESAN […]

6 October, 2015

Dapatkan Multi Vitamin Vita-Lea Secara Percuma!


Shaklee, vitamin c, vitamin cinta, vitamin e, Vitamin Kanak-Kanak, zinc

Assalamualaikum & Salam ceria buat semua! Ini bukan main-main  ye, Shaklee is giving away Multi Vitamin Vita-Lea secara PERCUMA, dengan setiap keahlian baru dengan pembelian minimum. Pening ke? Cam ni ye 🙂   Dapatkan Multi Vitamin Vita-Lea Secara Percuma! Mari saya terangkan secara ringkas.   Keahlian seumur hidup (termasuk GST) = RM69.00 Pembelian minimum mana-mana […]

14 May, 2015

Testimonial Set Kulit Shaklee – Kulit Lembab Bebas Jerawat


kulit cantik, Shaklee, vitamin c, vitamin e

Bismillahirrahmanirahim, Set Kulit Shaklee atau sesetengah orang memanggilnya SET D, iaitu terdiri daripada Vitamin E, C & B Complex memang dah terbukti mujarabnya. Yang beza, setengah orang cepat, setengah orang lambat sebab ini kan suplemen, bukan ubat. Ada orang lambat sebab suplemen tu mengisi lompong-lompong tubuh yang kurang nutrisi, then barulah repair and finally glow the […]

9 December, 2014

Disfungsi Eraksi (ED) – Ketakutan Para Lelaki


vitamin e, vitamin seks

Disfungsi ereksi (ED) merupakan salah satu isu lelaki tidak kira umur yang menjadi ketakutan rata-rata lelaki. Adalah penting untuk sentiasa berbincang tentang masalah mati pucuk atau ED dengan doktor anda kerana ia boleh menjadi tanda-tanda penyakit yang serius yang perlu perhatian yang lebih serius.   Punca biasa untuk Disfungsi Ereksi (Erectile Dysfunction –ED) 1) Arteriosclerosis: […]

13 June, 2014

Vitamin E – Vitamin Cinta Suami Isteri


vitamin e

Ha!! Memang ada yang menggelarkan vitamin E sebagai vitamin cinta buat suami isteri yang menambahkan rasa ghairah di atas ranjang. Ada juga yang menggelarkannya vitamin sex. Bagaimana ini berlaku? Apakah faktanya? Saya akan kupaskan satu persatu.   Vitamin E – Vitamin Cinta Suami Isteri Pertama sekali, vitamin E membantu penghasilan hormon seks yang mana ada […]

13 June, 2014

Anda tahu Oksidatif – Pentingnya Vitamin E


vitamin c, vitamin e

Vitamin e adalah vitamin larut lemak yang fungsi utama adalah sebagai antioksidan. Ia disimpan dalam hati dan lemak dalam badan kita. Vitamin e didapati secara semula jadi dalam sesetengah makanan, dan juga diet tambahan seperti kapsul vitamin e. Banyak makanan yang mengandungi vitamin e, tetapi selalunya termusnah akibat proses masakan yang menggunakan haba. Jadi, cara […]

9 June, 2014

Keajaiban Vitamin E – Bantu Berhenti Merokok


Shaklee, vitamin c, vitamin e

Asap rokok terdiri dari pelbagai bahan racun yang boleh membahayakan kesihatan termasuk karbon monoksida, benzene, arsenic dan lain2. Merokok meningkatkan aktiviti radikal bebas yang boleh merosakkan tisu sihat dan DNA. Radikal bebas menyebabkan oksidatif, yakni terlalu banyak radikal bebas dan sangat sedikit anti oksida dalam tubuh. Merokok – Meningkatkan Radikal Bebas dalam Tubuh Radikal bebas […]

9 June, 2014

Vitamin E Bantu Cegah Strok


jantung sihat, kolestrol tinggi, sakit jantung, stroke, tekanan darah tinggi, vitamin e

Vitamin E adalah antioksidan yang kuat yang penting untuk beberapa fungsi asas badan. Vitamin E sebagai antioksidan membantu melindungi badan daripada strok, katarak, kanser, penyakit jantung, dan juga tanda-tanda penuaan.   Bagaimanan Vitamin E Bantu Cegah Strok Vitamin E sebenarnya melindungi dinding arteri. Ia menghalang kolesterol tidak baik (LDL) daripada dioksidakan, seterusnya mencegah arteri tersumbat. […]

3 June, 2014