Apa fungsi Kolagen dalam badan?

​Assalamualaikum! Hari ini nak borak-borak tentang kolagem. Pasti pernah dengarkan. Tahu fungsi kolagen selain untuk kulit? Jom study sikit pasal fungsi kolagen dan akibat kehilangan kolagen dalam tubuh. Selalu kolagen cuma dikaitkan dengan kulit, aset wanita, wajah. Sebenarnya banyak lagi...

Tips Jarang Jatuh Sakit

Assalamualaikum WBT Hari ini nak share macam mana saya mengekalkan kesihatan diri, suami dan anak-anak saya dengan konsisten makan suplemen Shaklee. Tapi suplemen yang mana? Setiap kita ada keperluan berbeza.   Tips Kesihatan Saya Sebagai Ibu Bekerja Sebagai ibu yang...

Tips Memilih Vitamin E

Assalamualaikum WBT. Semoga anda semua sihat bahagia selalu hendaknya. Di sini saya ingin kongsikan tips memilih vitamin E, semestinya yang semulajadi dan yang terbaik buat kita semua.   Tips Memilih Vitamin E Pilih Vitamin E yang bersumber semulajadi. Jika ada...

Mengapa Vitamin E Shaklee Berkesan

 Assalamualaikum buat anda, semua sihat gembira selalu hendaknya. Hari ini saya ingin kongsikan beberapa perkara yang orang tak tahu, mengapa Vitamin E Shaklee selalu berkesan dan lebih baik daripada yang lain dalam fungsinya sebagai anti-oksida. Ia terletak kepada 3 perkara...

Korang Tahu Tak – Produk Kosmetik

Assalamualaikum buat pembaca budiman sekalian. Hari ini saya nak kongsikan tentang produk kecantikan kat Malaysia yang melambak-lambak dan silih berganti. Sedih. Sebab semua duk promote “Putihkan kulit” dalam masa seminggu. Yelah, jika amalkan suplemen macam Shaklee, mau 2 bulan baru...

Magika Vitamin E

Pernah dengar vitamin E? Pernah amalkan vitamin E? Nak tahu kenapa ramai yang berebut-rebut nak beli serta amalkan vitamin E?   Magika Vitamin E Sebab vitamin E memang magik! Membantu pulihkan banyak masalah kesiahatan serta kecantikan. Semua orang kan nak...

Vitamin E Bantu Cegah Strok

Vitamin E adalah antioksidan yang kuat yang penting untuk beberapa fungsi asas badan. Vitamin E sebagai antioksidan membantu melindungi badan daripada strok, katarak, kanser, penyakit jantung, dan juga tanda-tanda penuaan.   Bagaimanan Vitamin E Bantu Cegah Strok Vitamin E sebenarnya...