ESP Pemberi Tenaga Berpanjangan

Sharing is CaringShare on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Assalamualaikum WBT buat pembaca blog ini yang hebat lagi kuat šŸ™‚

Almaklumlah musim puasa ini layu lesu ye, kena puji-puji sikit bagi kick balik tenaga yang hilang tu. Okey hari ini saya nak cerita tentang ESP iaitu Energizing Soy Protein yang dah bertahun saya amalkan terutama di bulan puasa.

 

Kenapa Saya Jatuh Cinta dengan ESP

Mungkin ada yang pernah kenal saya, ada yang tidak. Dulu saya ada gastrik yang teruk. Pil kunyah gastrik tu memang keraplah saya makan zaman univeristi. Kemudian, mula saya bersalin, waktu pantang memang gastrik datang balik. Waktu puasa, lagilah ditaakdirkan saya memang menyusui anak-anak saya waktu puasa, memang gastrik menyerang dengan ganas.

Sejak saya amalkan ESP Shaklee, alhamdullillah rentetan sakit gastrik tu dah hilang, lenyap. Even menyusui anak ketika puasa, saya tiada masalah. Yang pernah kena gastrik sahaja yang tahu peritnya sakit gastrik itu, rasa hanya tidur mampu hilangkan rasa sakit.

 

ESP Memberi Tenaga Berpanjangan

ESP SHAKLEE

Energizing Soy Protein (ESP) ialah protein soya yang tidak diubah suai secara genetic (non-GMO) yang membekalkan tenaga berpanjangan. Ini kerana ESP ialah low-glycemic index, maka ia melepaskanĀ tenaga secara perlahan-lahan.Ā Sebab ituĀ  buat siapa yang amalkan ESP, rasa kenyang lebih lama,Ā bertenaga lebih lama. Amat sesuai buat pekerja, pelajar, warga emas dan orang dewasa.

Seperti gambar di atas juga, ESP jugaĀ :

  • Tiada kolesterol
  • Tiada Laktosa
  • Tiada Saturated Fat
  • Rendah Kalori
  • Tinggi Kalsium dan Iron
  • Low Glycemic Index
  • Non-GMO Soy Protein
  • Membekalkan tenaga berpanjangan
  • Rasa kenyang yang lebih lama
  • Bagus untuk penderita gastrik

Buat ibu-ibu yang menyusui anak seperti saya, juga tak perlu risau kelaparan, keletihan melampau dan seumpamanya. Tipulah kalau dah jam 6 petang langsung tiada sikit pun rasa lapar atau letih, tetapi hanya sedikit sahaja, sangat minimal.

Jadi ESP memang wajib pada saya yang alhamdullillah setiap kali Ramadhan, kalau tak saya mengandung, saya menyusui anak. Alhamdullillah anak saya yang bongsu menghampiri usia 2 tahun.

 

ESP bersama Performance Drinks

Dalam Set Puasa atau Set Sahur, memang didatangkan sekali Performance Drinks. Apa yang saya suka tentang Performance Drinks, ia memelihara badan kita daripada terhidrat sebab campurannya mengandungi lebih elektrolit yang memelihara kandungan air dalam badan. Kalau tak, takkan angkasawan, atlet ramai yang amalkan Performance Drinks kan?

Saya suka sebab elak sakit kepala dan migrain. Bukan saya sahaja, malah kawan saya yang pernah sakit kepala akibat menyusu + puasa, once dia amalkan Performance Drinks, nah tiada lagi migrain atau sakit kepala.

Bancuhan saya dan suami ketika sahur wajib ada ESP dan Performance Drinks

 

Multivitamin Pelengkap Sahur

Salam Set Puasa atau Sahur ada MealShake. Apa yang bagus tentang MealShake ini ialah ia adalah multivitamin dan multimineral dalam bentuk serbuk. Dan, dengannya, dilengkapkan dengan kalsium. Nah, tak perluĀ  risau cukup ke nutrisi badan dan kalsium Ā semasa puasa ini? Dan yang best ia berperasa Vanila.

MealShake

Bagi yang tak dapat nak telan bancuhan spt MealShake ini, boleh ganti dengan multivitamin dan multimineralĀ Vita-Lea. Kami makan Vita-Lea sebab anak saya alah susu lembu, dan saya menyusui anak, maka saya terpaksa skip MealShake. Untuk kalsium, saya amalkan OsteMatrix sebelum tidur untuk rasa cergas keesokan harinya.

VitaLea Iron Formula

 

Buang Lemak dengan Lecithin

Mesti ada yang tertanya-tanya, eh ada buang lemak dalam Set Puasa? You know, Shaklee Malaysia really think out of the box. Sebab orang Malaysia kan nak slim nyelim di pagi raya. Lecithin ialah pengemulsi lemak secara semulajadi, maknanya dia larutkan lemak dalam air supaya boleh dibuang melalui pembuangan nanti. Makan serat banyak2 ye untuk memaksimumkan penyerapan lelemak tersebut untuk proses pembuangan.

Senang, ambil beberapa biji semasa berbuka, dan beberapa biji lagi semasa moreh atau nak tidur.

Set Ramadhan 1

Secara ringkasnya, itulah perkongsian buat anda semua, mengapa saya memang jatuh cinta dengan Set Puasa Shaklee. Jom order Set Puasa sekarang! Nak tahu untuk dapatkan FREE MEMBERSHIP SHAKLEE, jangan lupa WhatsApp saya segera šŸ™‚

Pembelian secara online, klikĀ SINI

 

Sebarang pertanyaan atau tempahan, hubungi saya:

Masitah
ID Shaklee : 869624
WhatsApp : 019-2318050
FB : www.facebook.com/vitaminpilihanibu

Sharing is CaringShare on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply