ESP Shaklee Sarapan Ringkas Berkhasiat


Shaklee / Tuesday, February 20th, 2018
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

ESP – Soy Protein Isolate Powder merupakan non-GMO protein soya yang memberikan tenaga berterusan, berasaskan protein tumbuhan. Ia merupakan sarapan ringkas yang berkhasiat dan penuh nutrien, dengan kuasa protein asli untuk membekalkan tenaga dengan lebih lama.

Malah, ESP juga amat sesuai sebagai food replacement, bagi yg tengah diet juga. Kalau nak berpuasa, sebagai sahur pun nyaman sekali, rasa “full” akan bertahan lebih lama, penat pun kurang.

ESP Shaklee Sarapan Ringkas Berkhasiat

Diperbuat daripada non-GMO soy protein, ia mengandungi kesemua 9 asid amino yang perlu dan tidak perlu, bagus sebagai sarapan atau kudapan ringkas yang penuh khasiat. Bahkan, bagi yang kaki bersukan, digalakkan ambil ESP bersama Performance Drink untuk pemulihan tenaga selepas bersenam.

Selepas bersenam atau melakukan aktiviti lasak, otot kita mengalami kecederaan dan memerlukan makanan yang tepat untuk memulih semula. ESP Shaklee yang merupakan sumber protein asli merupakan makanan yang tepat untuk pemulihan tenaga dan otot. Sel dipulihara dan diperbaharui dengan protein, bahkan protein asli seperti ESP Shaklee.

Performance Drink dengan Optylite memelihara tubuh daripada kehilangan air atau terhidrat yang menjadi punca letih selepas bersenam atau bersukan. Mengambil Performance Drink semasa bersukan dan selepas bersukan mengelakkan tubuh “flat” dan kehilangan air daripada badan.

Kedua-dua makanan tambahan ini juga sangat bagus diambil untuk mereka yang hendak berpuasa atau menggantikan puasa terutama buat mereka yang selalu kerja luar atau ibu-ibu yang sedang hamil atau menyusui bayi.

KEISTIMEWAAN ESP Shaklee

  • Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).
  • Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol*.
  • Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.
  • Membekalkan 9 asid amino.
  • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi yang kuat.

Nota: Jumlah protein soya yang disyorkan untuk memberikan kesan penurunan terhadap kolesterol darah adalah 25g sehari.

 

Sebarang pertanyaan dan pembelian, boleh hubungi Kak Mas, seperti berikut:

 

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *