FAQ

Ramai yang tertanya-tanya apakah kelebihan menjadi ahli Shaklee, iaitu hanya mendaftar RM65 sahaja utk seumur hidup? Menjadi ahli Shaklee sebenarnya tak adalah susah pun. Cuma daftar dan gunakan produknya, kumpul points jika yang nak kumpul.

Well, here the answer ūüôā

 

FAQ – Bagaimana Menjadi Ahli Shaklee

1) Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli/pengedar Shaklee

Anda boleh mendaftar dengan membayar registration fee iaitu RM65 sahaja seumur hidup

atau

Terdapat juga pilihan free membership dengan membeli

  • 3 kotak Collagen
  • atau 2 botol Vivix
  • atau dengan¬†pembelian melebihi 200 points (dalam lingkungan RM650 bergantung kepada produk yang dipilih) untuk mendapat keahlian percuma.

Anda cuma perlu menghubungi saya (daftar online sahaja, 10 minit siap) atau pergi sendiri ke branch Shaklee dan mendaftar menggunakan ID saya 869624 sebagai sponsor.

 2) Yuran keahlian Shaklee

Pendaftaran ialah RM65 (jika pergi sendiri ke branch untuk ambil member kit) atau tambah RM10 Semenanjung & RM20 Sabah/Sarawak untuk pos member kit jika mahu kit tersebut dipos kepada anda, atau dihantar melalui saya.

 3) Maintain point dan keahlian

Sekiranya cuma nak makan sendiri, tak perlu maintain points, melainkan anda mahu memulakan perniagaan dengan Shaklee, anda perlu dapatkan points tertentu dan maintain points tertentu. Jika hanya makan sendiri, share dengan saudara-mara, tak perlu risau nak maintain2 atau minimum purchase.

3) Wajib membuat pembelian setiap bulan untuk maintain keahlian?

Tak wajib. Beli setahun sekalipun tiada masalah.

4) Apa yang diperlukan sekiranya saya nak daftar sendiri di branch?

Anda perlukan sponsor iaitu ahli berdaftar dengan Shaklee. Sila gunakan ID saya 869624 sekiranya anda berhasrat untuk mendapat nasihat dan bimbingan saya sepanjang perjalanan bersama Shaklee.

5) Apa nak buat jika saya dah daftar dengan orang lain tapi nak join bisnes Shaklee dengan kumpulan saya?

Anda boleh tukar upline dengan register semula. Tapi perlu tunggu setahun utk deactivate ID lama anda. Anda perlu membuat pembayaran untuk menjadi ahli seperti mula2 mendaftar (step paling atas tadi). Anda boleh menggunakan ID saya sebagai sponsor anda, 869624.

6) Apa kelebihan jadi ahli Shaklee

Pertama, semestinya anda dapat membuat pembelian dengah harga ahli. Harga ahli lebih rendah 5% ke 20% daripada harga runcit.

Kedua, setiap pembelian, anda akan diberi points yang boleh ditukar kepada cash setiap bulan bila mencapai minimum points 150uv.

Contoh, jika anda membeli SET PENYUSUAN PREMIUM + OMEGA GUARD (Omega penting untuk pertumbuhan otak dan saraf bayi), maka point terkumpul melebihi 150uv. Bulan berikutnya, Shaklee akan pulangkan dalam bentuk cash back. Betul, duit cash bukan voucer!

Dengan menjadi ahli di bawah saya (menggunakan ID saya 869624 sebagai sponsor), anda boleh mendapat khidmat nasihat dari saya atas kemusykilan anda terhadap produk Shaklee, dan juga boleh memulakan perniagaan Shaklee anda sendiri di bawah bimbingan kumpulan kami yang hebat dan awesome!

Sekiranya anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee bersama kumpulan yang hebat, boleh terus hubungi saya untuk maklumat lanjut. Saya akan kongsikan lagi tentang pengalaman saya menjadi ahli seterusnya membina jaringan perniagaan bersama Shaklee.

 

Jom Kekal Sihat bersama Shaklee, Selamat, Semulajadi dan Berkesan!

 

  • Masitah (SID: 869624)
  • SMS WhatsApp 0192318050
  • Email me.masitah@gmail.com
  • PM FB ibu.fatihahsakinah
  • Like fanpage VitaminPilihanIbu

I am happy to serve you all!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *