First Aid Shaklee di Rumah

Sharing is CaringShare on Facebook2Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Assalamualaikum..
Salam Ramadhan yg ke20.
Pejam celik dah Ramadhan yg ke 20 ye, cepat betul masa berlalu.

Okey, hari ini saya nak cerita tentang First Aids Shaklee di rumah saya. Tak pastilah ia betul2 first aid or not, tapi pada saya really memudahkan urusan saya dan keluarga.

 

First Aid Shaklee

wpid-wp-1466886113987.jpg

 

Demam, selsema
++++++++++++++

Bila saya rasa tak sedap badan je, terus saya telan dua benda ini iaitu VitaLea dan Vita C. Kalau rasa nak demam tu lagi kuat, saya makan sekali dengan b complex dan zink. Bukan apa, bila rasa nak demam tu, imun badan kita tengah nak berperang dgn kuman2 jahat, so kita bagi badan extra peluru supaya team imun kita yg menang, horey!! Tak jadi demam. Banyakkan minum air, minum Performance Drinks Shaklee pun bagus juga.

 

Migrain, sakit kepala
++++++++++++++++
Ada kala saya kena kerja luar, jumpa clien ke etc. Bila memandu jauh, panas, memang boleh sakit kepala bila balik. Suami pun sama kadang2 balik kena hujan ke, panas sangat ke. So, sebelum tidur atau rehat seketika, kita telan dulu 2 biji Ostematrix dan B Complex. Insyaa Allah lepas tu lega 🙂

 

Kejang kaki
+++++++++
Masa saya hamil, masa nak hujung2 atau trimester ketiga, memang timing nak kena kejang simpul biawak. So janganlah skip makan Ostematrix, memang saja cari nahas. Suami pula, kadang2 bila balik bersenam yg over sikit, hiking ke, cycle ke ada juga kes cramp. Bagi 2 biji Ostematrix, settle.

 

Gatal, ekzema kering
++++++++++++++++
Yang ini sayalah, selalu saya yg kena gatal dulu sebelum anak2 atau suami. Memang sapu Herbal Blend, nyaman terasa, nah gatal pun hilang. Kalau balik kg, pergi bercuti spt ke pantai, Herbal Blend mmg wajib 🙂

 

Anak batuk, selsema
++++++++++++++++
Omega Guard memang anak makan hari2, bila nak batuk atau selsema, bagi extra dos bersama Nutriferon. Kedua suplemen ini naikkan imun sistem, dan Omega meredakan keradangan. Kalau mild sahaja, insyaa Allah boleh baik. Kalau nak p mandi kolam ka, laut ka, bagi siap2  okey 🙂

 

Kembung, badan berangin
+++++++++++++++++++++
Yang ini saya suka. Lepas makan Peppermint dan Garlic, perut rasa ringan sahaja. Kalau lepas makan duk terkentut, abaikan sahaja sebab baguskan dia buang angin drp badan. Kalah tak, mau dia naik ke kepala, tak pasal2 sakit kepala pula. Garlic juga saya suka makan bila rasa nak demam atau selsema sebab dia antibiotik semulajadi, so kita bagi peluru extra pada team imun sistem kita 🙂

 

Korang pula macam mana?
Choose Healthy, Choose Shaklee
Nak order, Choose Me 🙂
WA 019.2318050
Masitah (ID : 869624)
vitaminpilihanibu.com

#tsunamishaklee
#hi5shaklee
#vitaminpilihanibu

Sharing is CaringShare on Facebook2Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply