Gaya Hidup Sihat dengan Shaklee


Shaklee / Saturday, February 10th, 2018
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

GAYA HIDUP SIHAT

Semua tahu gaya hidup sihat terangkum dalam diet sihat, makanan sihat, senaman dan rehat yang cukup.

Masa Shaklee lancarkan Set Detoks, masa tu akak join satu grup detoks. Banyak penerangan dan pencerahan tentang bagusnya detoksifikasi, dengan cara semulajadi dan juga dengan Shaklee.

Bermula daripada situ, banyak juga perubahan dalam life style. Umpamanya kami start bertukar kepada non-bleach flour, gula perang, garam bukit, lebihkan real food. Ini semua bagi meringankan badan kita daripada memproses “processed food” yg mana badan kita dah tak lagi kenal DNA makanan tersebut. Semua bahan perasa memang famili akak lama dah tak guna.

Suplemen pula, akak berkenalan dengan Garlic Complex dan DTX Complex, juga Vivix dan Vita E Complex.

Garlic untuk detoks usus, Vivix detox the whole body, DTX untuk detoks hati, Vita E untuk buah pinggang.

Org lain mungkin tak nampak perubahan, tapi akak rasa, terutama DTX & vitamin E. Sejak amalkan Vita E, bibir akak yang sejak dulu kering menggelupas dan amat sensitif dengan sebarang produk, dah ok dah. Kalau dulu setiap hari mesti kopek bibir, la ni dah tak ada.

Sebenarnya once dah give up dengan masalah bibir, tak sangka akhirnya jumpa solution. Ini juga merangkap ulser mulut yg dulu setiap bulan memang tak miss ulser, silap makan mesti kena. Nak baik pula susah, 2 minggu tu kira cepatlah. Pernah juga sampai sebulan tak baik, sampai terfikir, kanser ke?

At first makan Vita E Complex memang untuk buah pinggang, sebab akak notice “berbuih” semasa membuah air. Buat ujian, ada lebihan protein, so you know your kidney is not well. Alhamdullillah, dengan DTX dan Vita E Complex masalah lain-lain juga settle. Akak juga pengguna tetap Vita C Plus.

Bila usia dah menginjak 30an, your body need support. Kolagen dah mula kurang dihasilkan, termasuk hormon-hormon lain. Lifestyle stress dengan kerja, uruskan keluarga, anak, makanan pula all processed food, kesian tubuh kita.

Bab senaman memang akak kurang sempat, tapi akak amalkan turun tangga masa di pejabat. Ofis di tingkat 2, kalau dari car park at basement, 3 level juga lah. Lebihkan berjalan. Suami akak pula jenis ada target steps harian dia, dia lebih win lah daripada akak 😅

Semuanya tentang balance. Makanan, senaman, juga rohani. Suplemen sebagai tambahan untuk kekalkan kesihatan diri, insyaallah.

Jom berShaklee bersama akak,
Be Healthy, Be Yourself.

Akak,
Shaklee Independant Distributor
WhatsApp 019.2318050

~ dalam gambar antara suplemen harian VitaLea, Vitamin C Plus, Lecithin, Garlic dan CarotoMax

Hubungi Kak Mas untuk tempahan,

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *