Gemuk – Mengapa Program DIET Anda Gagal


diet sihat, gemuk, Shaklee / Thursday, November 13th, 2014
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Gemuk – Mengapa Program DIET Anda Gagal

 

Bagi kebanyakan orang yang mempunyai berat badan berlebihan, kebiasaannya bukan mereka tidak pernah berdiet, malah mungkin telah mencuba pelbagai teknik dan cara tetapi tidak berjaya. Akhirnya mereka memilih, inilah takdir saya.

 

Mengapa diet sebelum ini GAGAL?

Pada satu ketika, kebanyakan orang gagal dalam program diet mereka atas beberapa faktor:

 1. Merasakan cara diet yang tidak sihat, pemakanan yang tidak mencukupi
 2. Terlalu sukar untuk diikuti, jadi program diet tersebut mengganggu gaya hidup biasa
 3. Lambat untuk menghasilkan keputusan penurunan berat badan, jadi rasa kecewa
 4. Bergantung kepada bahan-bahan yang tidak selamat (seperti ephedra atau perangsang berbahaya yang lain) yang menyebabkan kesan-kesan sampingan yang negatif

Kehilangan berat badan melalui cara diet yang tidak selamat, atau berulang kali kehilangan dan penambahan berat badan (gaining & losing weight repeatedly), boleh menyebabkan masalah kesihatan yang serius.

Satu kajian yang disiarkan dalam Journal of the American Dietetic Association menyimpulkan bahawa “yo-yo dieting” boleh melemahkan sistem imun tubuh dan meningkatkan risiko mendapat tekanan darah tinggi dan batu karang.

 

Tidak Memahami FAMINE RESPONSE

Apabila berdiet, biasanya kita terpaksa mengurangkan jumlah kalori yang kita ambil sehari secara perlahan-lahan. Selepas pengurangan kalori, badan anda akan mengalami apa yang dikenali sebagai Famine response.

Famine response dicirikan oleh kehilangan kedua-dua lemak dan otot. Perkara yang penting di sini adalah apabila anda kehilangan otot, ini mengurangkan keupayaan badan anda untuk membakar kalori, yang dikenali sebagai kadar metabolisme.

Ini sangat merugikan apabila kadar metabolism menjadi rendah. Pembakaran lemak pun berkurang. Yang kita mahu ialah membuang lemak dan mengekalkan otot tanpa lemak (lean muscle).

Jadi, disebabkan oleh rendah kadar metabolism, apa-apa kalori yang terlebih ambil akan ditukarkan kepada lemak. Diet menjadi gagal apabila badan kembali menyimpan lemak sebab kadar metabolism rendah.

Kemudian, keinginan fisiologi untuk makan makanan yang anda telah tinggalkan semasa diet, dan anda mula makan secara berlebihan dan memperoleh kembali berat badan yang hilang dulu, keadaan ini dikenali sebagai Feast response.

Hilang otot >> rendah metabolisme >> rendah bakar kalori >> kalori berlebihan disimpan jadi lemak

Sebab itu, proses diet yang biasa, akan hilang berat badan segera pada awalnya, kemudian berat menjadi statik, kemudian berat badan bertambah semula. Semua gara-gara >> hilang otot pada awal diet

Dan bertambah malang apabila berat badan bertambah kembali, anda tidak mendapat semula semua otot yang telah hilang, sebaliknya lemak.

fail diet cycle

 

Kata kunci di sini:

 • Jangan hilang otot >> otot diperlukan untuk bakar kalori
 • Pelihara otot sedia ada
 • Hilang otot >> pembakaran kalori (metabolisme) menurun >> maka badan simpan lemak

 

CINCH SHAKLEE

 

CINCH SHAKLEE memberi tumpuan kepada cara untuk mengekalkan jisim otot tanpa lemak semasa anda mengurangkan berat badan. Dengan otot yang sempurna, metabolisme anda lebih tinggi, jadi keupayaan anda untuk membakar kalori—terutama kalori yang disimpan sebagai lemak

Rahsianya: jika anda merangka pelan berat badan yang menghalang kehilangan otot, ia melindungi metabolisme anda. Lebih banyak otot bermakna metabolisme yang lebih tinggi jadi anda boleh membakar lemak tersimpan.

Formula CINCH diformulakan dengan asas berikut:

1. Protein meningkatkan THERMOGENESIS, proses di mana badan menjana haba dengan meningkatkan kadar metabolisme melebihi normal
2. Protein menggalakkan rasa kenyang
3. Protein membekalkan asid amino perlu untuk memacu sintesis protein

 

Rahsia CINCH – Leucine

Penerangan tentang Leucine

 

Cadangan DIET PROGRAM CINCH

Cadangan DIET CINCH

 

cinch shaklee

 

 

 

Hubungi saya:

 • Masitah (SID: 869624)
 • SMS WhatsApp 019.231.8050
 • Email me.masitah@gmail.com
 • PM FB ibu.fatihahsakinah
 • Like fanpage VitaminPilihanIbu

Insyaa Allah saya membantu anda sebaiknya.

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *