Kaki kejang semasa Mengandung


Ibu Hamil, Shaklee / Monday, April 7th, 2014
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Simptom kaki kejang atau cramp semasa mengandung agak biasa di kalangan ibu-ibu yang hamil. Seringkali para ibu perlu diserang kaki kejang ditengah malam terutama waktu sejuk.

kaki kejang

Kaki kejang semasa Mengandung

Biasanya para ibu dipesan supaya meninggikan bantal pada kaki supaya aliran darah mengalir lancar. Keadaan fizikal ibu yang sudah berubah mungkin mengundang perjalanan darah yang terbantut.

Ada juga yang mencadangkan supaya memakai stokin tebal semasa tidur. Tidak lupa juga yang menyarankan menyapu minyak panas pada telapak kaki sebelum tidur dan memakai stokin.

Kaki kejang kerana kurang Kalsium

Tahukah anda bahawa kekurangan kalsium juga menjadi penyebab kaki kejang semasa mengandung? Lebih2 lagi para ibu yang sememangnya kekurangan kalsium dalam tubuh, atau tidak suka minum susu atau mengandungkan anak kembar yang mana keperluan kalsium untuk badan ibu dan bayi bertambah secara drastik.

Bukan semua orang mampu minum susu, malah ada yang berasa amat loya, tak kira susu asli, susu perasa coklat.

Dan amalan para ibu yang mengandung yang suka minum teh, kopi atau nescafe juga menyebabkan kalsium disedut keluar atau drain out by these caffeine.

Ostematrix, bukan sekadar Kalsium!

Shaklee menawarkan sumber kalsium asli dalam bentuk pil yang amat sesuai untuk ibu-ibu yang kekurangan kalsium. Pil nya kecil dengan dos yang rendah (250mg) setiap satu membolehkan para ibu menyesuaikan dengan dos yang sesuai dengan tubuh ibu.

Ibu yang mengandung, hamil, menyusu bayi memerlukan keperluan kalsium harian 1200-1500mg sehari.

Kalsium Shaklee - Ostematrix

Choose a Healthy & Happy Pregnancy!

To order,

  • SMS WhatsApp 0192318050
  • Email me.masitah@gmail.com
  • PM FB ibu.fatihahsakinah
  • Like fanpage¬†VitaminPilihanIbu

I am happy to serve you all!

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *