Keajaiban Vitamin E – Bantu Berhenti Merokok


Shaklee, vitamin c, vitamin e / Monday, June 9th, 2014
Sharing is CaringShare on Facebook7Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Asap rokok terdiri dari pelbagai bahan racun yang boleh membahayakan kesihatan termasuk karbon monoksida, benzene, arsenic dan lain2.

Merokok meningkatkan aktiviti radikal bebas yang boleh merosakkan tisu sihat dan DNA. Radikal bebas menyebabkan oksidatif, yakni terlalu banyak radikal bebas dan sangat sedikit anti oksida dalam tubuh.

Quit-smoking

Merokok – Meningkatkan Radikal Bebas dalam Tubuh

Radikal bebas adalah atom/molekul yang tidak stabil dan akan membentuk reaksi berantai untuk menstabilkan atom/molekul tersebut tetapi proses berantai ini dapat menimbulkan kerosakan pada sel tubuh termasuk membran sel dan DNA. Ini menyebabkan kerosakan atau kematian sel sihat.

Anti oksida pula ialah atom/molekul stabil yang akan berinteraksi dengan radikal bebas bagi menghentikan reaksi berantai tadi sebelum ia merosak lebih banyak sel tubuh.

Vitamin E dan vitamin C adalah anti oksida yang kuat yang melawan radikal bebas, termasuklah radikal bebas yang disebabkan oleh nikotin.

 

Merokok – Memusnah Nutrien dan Vitamin dalam Tubuh

Malah merokok juga memusnahkan vitamin dalam tubuh yang mana memburukkan kebolehan tubuh untuk melawan toksin, termasuk toksin yang dihasilkan drp aktiviti merokok. Ini memdedahkan tubuh kepada penyakit yang disebabkan oleh pengambilan tembakau atau radikal bebas.

Kajian juga menunjukkan kekurangan vitamin C menyebabkan kemusnahan vitamin E yang lebih cepat dalam tubuh. Bermakna, lebih rendahlah kandungan anti oksida dalam tubuh yang boleh melawan radikal bebas.

 • Merokok memusnah vitamin termasuk vitamin C
 • Rendah vitamin C menyebabkan cepatnya vitamin E termusnah dalam tubuh
 • Rendah vitamin E maka rendahlah anti oksida dlm tubuh yang boleh melawan radikal bebas
 • Maka, tubuh mengalami stress oksidatif.
 • Maka, mudahlah tubuh terdedah dengan penyakit yang berkaitan radikal bebas termasuk kanser, jantung, pengerasan arteri, keracunan nikotin dsb

 

Keajaiban Vitamin E – Bantu Berhenti Merokok

Pengguna ini mengambil Vitamin E secara konsisten akibat disuruh oleh isterinya, hasilnya sangat menakjubkan yang mana beliau akhirnya berjaya berhenti merokok setelah menjadi perokok tegar selama 20 tahun.

 

testi 0 testi 1 testi 2 testi 3

testi 4

Sumber

 

Sedangkan perokok tegar selama 20 tahun mampu berhenti merokok, maknanya sesiapa sahaja yang berhajat nak berhenti merokok dan mendapat cara yang betul termasuk ambil suplemen Vitamin E untuk berhenti merokok, maka anda juga boleh merokok!

Jangan biarkan poket anda terus bocor sebab rokok dan kesihatan anda terus melayang akibat rokok.

Berhenti demi diri sendiri, serta insan2 tersayang yang mendambakan anda menjadi seorang yang bebas rokok!

 

Amalkan gaya hidup sihat, amalkanĀ  Vitamin E untuk Berhenti Merokok!

 • Terdapat 120 kapsul dalam setiap botol
 • Hanya ambil sebiji sehari sebelum tidur
 • Tahan 4 bulan!

vitamin e shaklee

 

Hubungi saya,

 • Masitah (SID: 869624)
 • SMS WhatsApp 0192318050
 • Email me.masitah@gmail.com
 • PM FB ibu.fatihahsakinah
 • Like fanpage VitaminPilihanIbu

I am happy to serve you all!

 

 

Sharing is CaringShare on Facebook7Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *