Kisah Saya dan Shaklee

Sharing is CaringShare on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Ini kisah dahulu.

Masa saya preggy anak ketiga.
Sejarah saya mmg ada tekanan darah rendah, tapi tak pernah seteruk preggy anak ketiga.
Taklah teruk bebenor sampai masuk hospital, tapi anak sebelumnya tak sampai begitu.
Masa itu, bacaan tekanan darah saya hanya 95/65 sahaja manakala bacaan normal ialah sekitar 130/85 (betulkan saya jika saya silap).

Keadaan lagi teruk masa nak trimester kedua masuk ketiga, almaklum perut makin besar, tekanan dalam badan juga semakin bertambah. Kalau jantung tak cukup kuat nak pum oksigen atau bawa oksigen ke seluruh anggota badan, akibatnya mungkin teruk.

Apa yang saya rasa masa itu?
. Rasa nak pitam semasa bangun dari duduk, lebih teruk baring
. Keletihan melampau
. Dada berdegup kencang rasa nak meletup
. Rasa sesak nafas (macam orang lelah) tak cukup oksigen
. Saya terpaksa bernafas dengan mulut sebab rasa tak boleh nafas dengan hidung

Paling teruk pasal tak dapat nafas, kena tarik nafas dgn mulut tarik dalam-dalam. Kalau tak rasa memang tak boleh nafas. Saya terfikir, takkan saya dapat lelah masa preggy. Ok, saya p cek doktor ambil ujian darah.

Ok, resultnya hampir ke anemia, then platlet darah saya tak cantik (lebih kurang tak sempurna) jadi oksigen yg dibawa oleh platlet tu lebih rendah dari yg sepatutnya.

Ok, saya fikir, saya konsisten makan Vita-Lea, tapi mengapa ye platlet darah saya tak cantik. Saya whatsapp upline saya Fara Saiful then, tada!!

Dia ajarkan saya cara makan yg betul dengan gabungan Vita-C, apa dos dia, bila terbaik makan,  bukan makan semberono. Orang yg takda masalah kesihatan mmg ok ja nak makan bila2 kan..

Alhamdullillah, rasa dalam 2 minggu saya dah ok balik, takda simptom sesak nafas macam nak meletup dada.

Yang saya risau, jika sakit dada yg tak dapat nafas tu datang masa saya turun tangga ke, memandu ke (hari2 memandu sejam pergi dan sejam balik) tak ke naya kalau tetiba saya black out. Huhu..

Alhamdullillah, kesihatan kita, amanah kita untuk jaga.

Tanya2 lah org kesayangan anda lagi-lagilah yg tgh preggy, kalau ada simptom mcm saya, jgn biarkan mereka terus begitu. Jika saya boleh mendapat manfaat yg baik drp Shaklee, mengapa mereka tidak?

P/s: dalam gambar itu adalah suplemen Shaklee iaitu Multivitamin VitaLea, Vita C dan B Complex. Amalan saya semasa preggy. Yang tertinggal dalam gambar, Ostematrix, suplemen kejang simpul biawak orang kata 🙂

image

#tsunamishaklee
#hi5shaklee
#vitaminpilihanibu

Yang benar,
Masitah
ID : 869626
WA 019.2318050
www.vitaminpilihanibu.com

#tsunamishaklee
#hi5shaklee
#vitaminpilihanibu

Sharing is CaringShare on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply