Korang Tahu Tak – Produk Kosmetik

Sharing is CaringShare on Facebook2Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Assalamualaikum buat pembaca budiman sekalian. Hari ini saya nak kongsikan tentang produk kecantikan kat Malaysia yang melambak-lambak dan silih berganti.

Sedih. Sebab semua duk promote “Putihkan kulit” dalam masa seminggu. Yelah, jika amalkan suplemen macam Shaklee, mau 2 bulan baru nampak sebab konsep Shaklee, SEMULAJADI, BERKESAN & SELAMAT.

Nampak tak poin tu?

  1. SEMULAJADI (Natural)
  2. BERKESAN (work naturally, yet effective)
  3. SELAMAT (no chemical beb..)

Okey, kembali kepada topik asal.

Image result for whitening solution skin

Korang tahu tak ada banyakkkkkkk produk kosmetik dan kecantikan kat Malaysia ni, nampak sahaja popular, glamor, sebenarnya datang dari kilang yang sama?

 

Produk Kosmetik Dari Kilang Sama

Contoh:

Syarikat NONO nak jual “Vitamin Susu Kambing Madu” sebab susu kambing & madu kan sunnah, sure ramai orang beli sebab nak amalkan sunnah. NONO p kilang PAKMAT suruh hasilkan bahan tersebut.

Lepas tu buat-buat apply KKM.

Sambil tunggu kelulusan KKM yang mengambil masa beberapa bulan ke tahun, NONO dengan sepantas kilat promo dan market secara besaran. Orang kampung pulun beli sebab SUNNAH, untung juta-juta..

Dan, apabila surat KKM keluar sebab kandungan formula tersebut ada PARABEN, anda rasa apa NONO buat?

NONO bungkus aja syarikat tersebut. Dah untung juta-juta, apa kesah. Buat pula jenama lain, buka syarikat lain dengan modus operasi yang sama, tukar sikit sahaja “Vitamin Susu Kambing Habbatus Sauda”. Dan episod baru bermula seperti cerita atas.

Buat produk sunnah > konon apply KKM > Promo Hebat & Jual > KKM tak lulus sebab ada PARABEN > TUTUP Syarikat > Buat Jenama Baru & Syarikat Baru

Hati Kering

Saya tak kata semua, tapi memang ada kes macam ini. Dan banyak pula. Yang buat seperti ini, memang hati dah kering, tak kesah tentang orang lain, selamat ke, ada kesan sampingan ke,  asal poket sendiri tebal sudah.

Lagi best, 10-20 syarikat kosmetik pelbagai jenama, dari kilang yang sama. Takda saintis, takda piawai, takda orang datang cek, bersih ke, selamat ke, semua TIADA!

Sampai yang empunya produk pun tak pakai untuk diri sendiri, sebab depa tau produk depa tak selamat, ada PARABEN. Sebab tu KKM asyik tak lulus sahaja.

 

Obses Nak Putih

Ada ramai orang obses nak putih? Shaklee memang ada, amalkan Vita-C 500mg, Vita-E Complex, dan B Complex, insyaa Allah dalam 2 bulan kulit akan nampak lebih CLEAR dari yang sebelumnya. Set pencuci muka pun ada, NutriWhite namanya.

Kenapa saya kata CLEAR? Sebab bukan setakat putih (agak-agak lah kan, kalau sawo matang nak putih lagu mana kan), lebih halus, lebih sekata, jerawat hilang, parut memudar. Kalau hitam sebab sunburn, insyaa Allah boleh kembali ke tona asal. Kalau tangan hitam, muka sahaja putih melepak, tak ke pelik bebenor tu.

Obses putih ni, ada yang kata seminggu boleh putih. Pergh, bleech apa dia letak. Yang hebat lagi, dalam masa 24jam, mak aiii. 

Korang tahu tak, yang memutih sepantas kilat ni biasanya mereka letak bahan kimia yang menghentikan saluran darah. Bila darah dah tersekat, putih pucat ala-ala putih melepak gitu. Letak blusher pinkish, nampak cun katanya.

Shaklee work slowly dan naturally. Katalah korang start menghitam dah beberapa tahun sejak remaja sebab join kadetlah, lari 100m, tak masuk aktiviti ke pantai lah selama berbelas tahun sebab terdedah sinaran UV, takkan dalam seminggu dah putih melepak.

Nutrisi dan vitamin semulajadi perlahan-lahan memperbaiki dari dalam. Dan that’s why mengambil masa. Give and take 1-2 bulan ikut orang. Yang penting, SELAMAT TANPA KESAN SAMPINGAN yang merbahayakan.

 

Shaklee Di Hati Saya

Mengapa Shaklee? Mengapa saya berbangga dengan Shaklee?

Sebab Shaklee,

… terbukti BERKESAN

… terbukti SELAMAT

… terbukti MESRA ALAM

 

That’s all I wanna say for today. Stay healthy everyone, stay happy!

 

Masitah

SID: 869624

WhatsApp : 019.231 8050

 

Sharing is CaringShare on Facebook2Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply