Lecithin untuk Turunkan Berat Badan


kurus, Set Kurus, Shaklee / Thursday, June 16th, 2016
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Assalamualaikum WBT buat pembaca sekalian.

Hari ini masuk hari ke 11 kita berpuasa di bulan Ramadhan 1437H. Untuk hari ini saya kongsikan petua menggunakan Lecithin Shaklee dalam membantu inch-loss (kecikkan pinggang, peha, buang lelemak degil) untuk tubuh badan anda.

 

Jom Kenali Lecithin

Lecithin adalah lipid yang terdiri daripada choline, inositol, fosforus dan asid linoleik. Ia dipercayai melindungi daripada penyakit kardiovaskular, menggalakkan fungsi otak, melindungi hati dan buah pinggang; malah ia juga dikatakan membantu dalam penurunan berat badan.

weigth loss

Lecithin adalah pengemulsi (pelarut) lemak (termasuk minyak), dan membantu badan untuk memproses lemak dengan lebih berkesan. Ia juga membantu hati dalam pemprosesan lemak, di mana membantu memetabolismakan lemak dengan lebih berkesan.

Betul, lecithin tidak memiliki apa-apa keupayaan memetabolismekan lemak dengan sendiri untuk pembakaran. Tetapi, perlu diingat Lecithin melarutkan lemak dalam saluran usus dan saluran darah (mengelakkannya melekat pada tempat yang tidak sepatutnya) dan dengan memakan makanan yang tinggi serat bersama Lecithin, ini akan memerangkap lelemak tersebut daripada masuk ke tubuh, seterusnya serat ini akan dibuang melalui perkumuhan.

cholesterol

Omega-6 (Good Cholesterol) di dalam Lecithin membantu melarutkan lemak, mengelakkan lelemak melekat di dinding arteri, punca utama penyumbatan arteri dan serangan strok.

Ringkasnya, amalkan makan Lecithin + Serat untuk pembuangan lemak, pengawalan & penurunan berat badan.

Lecithin secara semula jadi boleh didapati dalam banyak makanan, termasuk telur, kubis dan kacang merah. Untuk mengambil Lecithin dengan niat menurunkan berat badan, ia juga boleh diambil dalam bentuk kapsul lembut atau serbuk yang ditambah dalam makanan.

 

Lecithin Shaklee

Akademi Sains Kebangsaan menetapkan bahawa Lecithin amat penting dalam pemakanan kerana ia merupakan sumber fosfolipid yang terdiri daripada kolina dan inositol, iaitu komponen utama membran sel dalam setiap organisma hidup yang berfungsi untuk mengawal aliran nutrien ke dalam dan keluar dari sel.

Lesitin juga akan ditukarkan kepada asetilkolina yang diperlukan untuk memelihara kesihatan tubuh.

  • Setiap sajian membekalkan 3.1g lesitin, yang mengandungi 468mg fosfatidilkolina dan 282mg fosfatidilinositol
  • Dirumus daripada sumber semula jadi iaitu kacang soya

Sebotol Lecithin Shaklee mengandungi 180 kapsul lembut lecithin yang diekstrak secara semulajadi daripada soya. Lecithin ialah agen pengemulsi secara semulajadi.

lechithin

 

Nak tips seterusnya untuk Inch-Loss bersama Shaklee, hubungi saya, insyaa Allah saya bantu anda sebaiknya.

Untuk pertanyaan dan tempahan:

Masitah
ID Shaklee : 869624
WhatsApp : 019-2318050
FB : www.facebook.com/vitaminpilihanibu
SID Kawasan Shah Alam
GDEX ke Seluruh Malaysia

 

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *