Lecithin vs Omega – Mana lagi Penting untuk Kurus


gemuk, kurus, minyak ikan, omega guard, Set Kurus, tsunamishaklee / Wednesday, December 14th, 2016
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

​Assalamualaikum & Salam Petang semua!
Tengah minum petang sebelum vroooommm balik rumah?

Sementara tunggu kopi/teh sejuk, jom baca apa beza Lecithin & Omega Guard.


Perbezaan Lecithin & Omega Guard

++++++++++++++++++++++++++++

LECITHIN
Lecithin bertindak sebagai ‘pengemulsi‘ lemak. Apa itu pengemulsi lemak?

Pengemulsi lemak, memecahkan molekul lemak kepada molekul-molekul kecil. Apabila molekul lemak kecil-kecil, ia memastikan lemak tidak termendap di dinding membran.

Apabila lemak-lemak menjadi molekul yang lebih kecil, apabila ia bergerak ke sistem pencernaan, ia lebih mudah disingkir keluar dari badan. Untuk kesan yg lebih, makan makanan tinggi serat seperti oat, buah, sayur atau Alfalfa membantu menyerap molekul lemak yg kecil-kecil ini untuk dibuang melalui sistem pembuangan badan.

Maka, LECITHIN sangat membantu membasmi lemak-lemak “baru” yang bakal menginap dalam badan. Ia bertindak serta merta menyingkirkan lemak-lemak drp makanan berlemak yang kita makan. Sebab itu digalakkan makan Lecithin selepas makan seperti dinner & lunch.

Dan LECITHIN sama sekali BUKAN MEMBAKAR LEMAK sepertimana yang difahami oleh sesetangah orang.

OMEGA GUARD


Omega Guard
berfungsi sebagai agen pembakar lemak dalam badan. Ia meningkatkan kadar metabolisma badan –> maka sangat bagus untuk membantu membakar lemak- lemak yang dah lama tersimpan dalam badan, ringkasnya lemak tepu yang degil, termendap dan sukar disingkirkan. 

Uniknya Omega Guard drp Shaklee, bukan sekadar membantu pembakaran lemak tetapi juga bertindak balas lebih baik terhadap hormon dipanggil Leptin. Leptin memberi signal kepada otak, bahawa tubuh tidak lapar, sekaligus mengelakkan rasa nak makan.

Fungsi lain Omega Guard boleh rujuk gambar ye. Kalau yg nak inch loss, mmg sangat disarankan ambil Lecithin & Omega Guard bersama.

Best lagi, makan Lecithin bersama Alfalfa, juga Herblax untuk cuci usus yang penuh bendasing tu. Barulah nutrisi makanan & suplemen boleh sampai ke tubuh dgn optimum!

Kesimpulannya, bukan mana satu yang lebih penting, tapi kedua-duanya saling melengkapi satu sama lain untuk kurus atau inch loss.

Maklumat lanjut, boleh hubungi saya. Elok2 bawa kenderaan, drive safe!

I am Masitah

Shaklee Ind. Distribuitor Since 2012

WhatsApp 019.2318050

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *