Manfaat Set Bersalin Shaklee


Berpantang, SET BERPANTANG, Set Bersalin, Shaklee / Friday, November 7th, 2014
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Salam sejahtera buat pembaca sekalian, Hari ini saya ingin berkongsi tentang manfaat SET BERSALIN SHAKLEE. Mungkin ramai yang sudah pernah mendengar SET BERSALIN SHAKLEE, tapi sedarkan anda tentang khasiat yang terkandung dalam set ini?

Manfaat Set Bersalin Shaklee

 

 • Multivitamin Vitalea – membantu memberi semua nutrisi yang ibu perlukan termasuk membantu ibu untuk pemulihan selepas bersalin serta mambantu memberi tenaga dan lekas pulih
 • B Complex – membantu pembentukan sel darah merah yang sempurna bagi menggantikan dengan segera darah yang hilang ketika bersalin
 • Vitamin C membantu proses pemulihan akibat luka, tingkatkan imun sistem dan melawan jangkitan kuman. Pengambilan bersama Vitalea membantu mereka yang ada masalah darah cair.
 • Garlic antibiotik semulajadi bagi mengelakkan rahim dan vagina dijangkiti kuman dan meningkatkan imun sistem, memanaskan badan serta membuang angin dalam badan. Ibu yang sedang berpantang mudah kedinginan dan masuk angin.
 • Zink membantu penyembuhan luka dalaman dan luaran seperti jahitan dan koyakan, penyembuhan lebih pantas. Tahap zink yang rendah di dalam badan juga boleh menyebabkan meroyan iaitu post-natal depression.

set bersalin shaklee Tambahan kepada set asas di atas termasuk Ostematrix (kalsium), ESP dan Alfalfa:

 • Ostematrix – sebagai sumber kalsium kepada ibu yang menyusui bayi dan menggantikan kehilangan kalsium dan magnesium yang hilang semasa proses kelahiran.
 • ESP – merupakan susu soya berkualiti tinggi yang membantu membekalkan tenaga secara berterusan serta membantu proses pemulihan. Teruatama buat yang ada gastrik, ESP membantu mengurangkan simptom gastrik semasa pantang.
 • Alfalfa – sebagai milk booster yang membantu penghasilan susu ibu yang lebih banyak (kantung susu ibu lebih cepat penuh).

Oleh yang demikian, saya sangat menyarankan buat ibu yang bakal berpantang, mengambil SET BERSALIN SHAKLEE   sebagaimana yang saya amalkan selepas bersalin. Yang best, berdasarkan pengalaman sendiri, badan memang lebih bertenaga berbanding semasa melahirkan anak pertama (saya belum kenal Shaklee) yang saya amat letih dan lesu.

 

Dan lagi, saya yang mengalami cebisan uri yang tertinggal dalam rahim, langsung tidak terkena jangkitan kuman atau demam. Saya percaya ini adalah sebab saya konsisten amalkan Garlic, Vitamin C serta Zink Complex yang terdapat dalam set tersebut. Kalau tidak, awal2 lagi saya sudah demam dan terkena jangkitan kuman, malah lebih parah apabila Dr. Siti yang merawat saya kata “kebiasaan kes awak ini, seminggu selepas bersalin akan tumpah darah”.

 

Alhamdullillah, dengan izin Allah, saya sihat sahaja walaupun ada cebisan uri tertinggal dalam rahim akibat melekat kuat pada dinding atas rahim saya.

 

Perkongsian pengalaman pengguna yang mengamalkan SET SHAKLEE dengan bayi pramatangnya , berusia 32 minggu

Set Shaklee – Bayi Pramatang

 

Click here to buy SET BERSALIN/BERPANTANG via online shop

 buynow 

*Untick kolum kiri untuk membuang senarai produk yang telah ada

 

Sebarang pertanyaan, hubungi saya:

 • Masitah (SID: 869624)
 • SMS WhatsApp 019.231.8050
 • Email me.masitah@gmail.com
 • PM FB ibu.fatihahsakinah
 • Like fanpage VitaminPilihanIbu

Insyaa Allah saya membantu anda sebaiknya.

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *