Mengapa pilih untuk terus berasa Letih?


Ibu Hamil, Set Bersalin, Shaklee / Wednesday, January 14th, 2015
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Ada orang tanya, apa rahsia kekal cergas sepanjang hari? Susah saya nak jawab sebab memang amalkan pengambilan makanan tambahan atau suplemen. Tapi ada satu yang saya tak tinggal dari dulu, sebab saya rasa perbezaannya, iaitu multi vitamin dan multi mineral Vita-Lea with Iron Formula.

 

Keletihan

kaki kejang

Masalah saya serta ramai wanita yang berkerjaya ialah keletihan. Untuk kekal cergas dari pagi sampai ke malam, kemudian rutin itu berterusan lagi hingga Jumaat, tak masuk anak tak tidur malam, maka saya alami keletihan yang teruk.

Sejak amalkan Vita-Lea, keletihan saya amat berkurangan. Saya percaya salah satu faktornya sebab Vita-Lea dilengkapi dengan Iron (besi). Tahukah anda bahawa, tubuh menggunakan Iron (besi) untuk membuat hemoglobin, bahan dalam sel darah merah yang membawa oksigen ke seluruh tubuh. Apabila anda tidak mempunyai cukup sel-sel darah yang sihat (kekurangan hemoglobin akibat kekurangan Iron), anda akan mudah berasa letih.

 

B12 merangsang pembentukan sel-sel darah merah

Vita-Lea juga mengandungi B12 yang merangsang pembentukan sel darah merah. Sekali lagi di sini, tanpa sel darah merah yang sihat atau cukup, susah oksigen nak sampai ke seluruh badan, maka kita akan alami keletihan.

 

28 Vitamin dan Mineral Penting untuk Orang Dewasa

Yang best lagi tentang Vita-Lea ini, ia memenuhi keperluan terhadap 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. Maka, dengan keperluan tubuh yang lengkap, ia membantu mengekalkan kesihatan yang sempurna.

Malahan, ia juga mengandungi beta karotena yang bermanfaat untuk menggalakkan pertumbuhan, memelihara penglihatan dan menjanakan semula tisu. Tidak lupa, Vita-Lea turut membekalkan kalsium, fosforus serta vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi

 

Telan dua biji Vita-Lea

Kalau saya rasa kepenatan sangat, saya akan ambil dua biji Vita-Lea, insyaa Allah tak lama lepas tu saya akan revive semula energy saya.

Kakak saya pula, jika rasa nak demam atau sakit badan, dia pun akan telan dua biji Vita-Lea. Insyaa Allah beberapa ketika, rasa demam tu akan kebah sendiri.

Seorang sahabat Shaklee juga pernah berkata, walau makan Vivix atau suplemen lain sekalipun, yang asas iaitu Vita-Lea, vitamin C dan B Complex takkan dia tinggal sebab those are the basic thing for your body.

Jadi, anda bagaimana?

 

 

Vita-Lea with Iron Formula

vita-lea shaklee

Multivitamin & Multimineral Vita-Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan terhadap 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Apabila Diambil Setiap Hari, Vita-Lea:

 • Membantu mengekalkan kesihatan yang sempurna
 • Mengandungi beta karotena yang bermanfaat untuk menggalakkan pertumbuhan, memelihara penglihatan dan menjanakan semula tisu.
 • Membekalkan kalsium, fosforus serta vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi
 • Biotin dan asid pantotenik menyokong metabolisme lemak dan karbohidrat
 • Vitamin B12 merangsang pembentukan sel-sel darah merah
 • Tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.

Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang berisiko menghidap lupus eritematosussistemik hendaklah berbincang dengan doktor mereka sebelum mengambil produk ini.

Beli Vita-Lea atau SET SIHAT ASAS di sini (klik imej):

buynow

 

*Boleh unchecked pada item yang telah ada.

 

 

Atau boleh hubungi saya:

 • Masitah (SID: 869624)
 • SMS WhatsApp 019-2318050
 • Email me.masitah@gmail.com
 • PM FB ibu.fatihahsakinah
 • Like fanpage VitaminPilihanIbu

Saya bantu anda sebaiknya, insyaa Allah!

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *