Nyahkan Bibir Kering Anda


kulit cantik, Shaklee / Wednesday, January 14th, 2015
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Rata-rata wanita, ada yang mengalami masalah kulit kering. Ada yang kering di siku, di tumit dan ada yang punya masa bibir kering.

 

Bibir Kering

Saya punya masalah bibir kering yang terkopek-kopek lama sudah. Sangat lama hingga saya pun telah lupa bila bermula. Malah ada kalanya bibir kering saya akan berdarah tanpa sebab. Rasanya dulu setiap hari saya akan kopek bibir saya yang kering tu. Jeles dengan orang lain yang tiada masalah bibir kering.

Malah suami saya juga, walaupun rasanya suami saya tak jaga sangat bab cantik ini, tapi bibirnya lembab dan tiada masalah.

Banyak sangat lip balm, lip gloss, apa lagi oil telah saya sapu tapi tiada perubahan jua.

 

Tumit kering

Masalah bibir kering saya memang sangat lama sudah, tapi masalah tumit kering saya hanya bermula selepas melahirkan anak ketiga. Al-maklumlah usia pun semakin meningkat. Banyak kekurangan tubuh badan saya ini. hehe..

Walaupun saya tahu lama dah bahawa vitamin E bagus untuk kelembapan kulit, tak pernah pulak terfikir untuk cuba sendiri bagi mengatasi masalah bibir kering dan tumit kering saya. Hinggalah saya mengalami masalah gugur rambut selepas bersalin.

 

Vitamin E untuk Bibir dan Tumit Kering

Orang tua kata, bila baby dah pandai sembur-sembur air liurnya, nanti emaknya mulalah gugur rambut. Tak pastilah betul atau tidak, tapi saya mula mengalami gugur rambut yang teruk kira-kira bayi saya sekitar empat bulan. Saya tahu vitamin E dan Zink bagus untuk masalah gugur rambut dan pertumbuhan semula rambut.

Saya pun amalkan sehari sebiji untuk kedua-dua vitamin E dan Zink. Masalah rambut saya ada berkurangan, ditambah dengan pemakaian syampoo yang sesuai.

Tapi yg saya sangat gembira, masalah bibir kering saya lenyap. Saya hampir tidak perasan hinggalah satu hari saya rasa “eh, bibir dah tak terkopek-kopek lagi” alhamdullillah, alhamdullillah. Tumit pun sudah tak berapa kasar.

Jadi, buat wanita diluar sana yang mengalami masalah seperti saya, saya sarankan amalkan vitamin E dan kalau boleh tambahkan vitamin C dan B-Complex sekali untuk kesihatan dan kecantikan kulit, bibir dan rambut wanita.

Bila semua ok, rasa konfiden sahaja sepanjang masa ūüôā

 

 

promo set D

 

Vita-E Complex Shaklee

 

vita-e-complex

Vita-E Complex mengandungi vitamin E (d-alfatokoferol) asli daripada minyak sayuran serta selenium yang berperanan melengkapi aktiviti vitamin E.

Setiap kapsul sofgel menyediakan 400IU vitamin E semula jadi dan 65mcg selenium dan tidak mengandungi perisa atau pewarna tiruan, pemanis atau pengawet.

 

Beli Vitamin E atau SET KULIT ASAS di sini (klik imej):

buynow

**Boleh unchecked pada item yang telah ada.

 

 

Atau boleh hubungi saya:

  • Masitah (SID: 869624)
  • SMS WhatsApp 019-2318050
  • Email me.masitah@gmail.com
  • PM FB ibu.fatihahsakinah
  • Like fanpage¬†VitaminPilihanIbu

Saya bantu anda sebaiknya, insyaa Allah.

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *