Mengapa Ramai Yang Memilih Suplemen Shaklee

awet muda, diet sihat, HB Rendah

ALWAYS SAFE, ALWAYS GREEN, ALWAYS WORK Itulah falsafah Shaklee Dengan disokong kajian sains dan clinical test, saya tak perlu ragu. Dihasilkan dengan bahan-bahan semulajadi alam, natural di badan, tidak meninggalkan negative side effects, menjadi pengguna setia hampir 7 tahun, I am fully satisfied. Kenapa nak kedekut, kena sebarkan barang baik. Bila orang kata, yelah dia […]

Continue Reading

Mengapa Ramai Para Ibu Memilih Shaklee

anemia, banyakkan susu ibu, diet sihat, HB Rendah, Ibu Hamil, Ibu Sihat, kanak-kanak

Asalamualaikum dan Salam Sejahtera. Sihat? Kak Mas doakan anda semua dalam lindungan Allah, sihat, bahagia sentiasa. Hari ini nak celoteh sikit mengapa ramai ibu diluar sana memilih Shaklee sebagai suplemen tambahan buat mereka. Tak kiralah yang menyusu atau tidak, yang tengah mengandung atau sudah bersalin, yang sudah lanjut usia atau muda remaja, mostly sebabnya hampir […]

Continue Reading

Berkat Doa Tanpa Prejudis

awet muda, B Complex, diet sihat, HB Rendah, Ibu Hamil, Ibu Sihat, keluarga

Berkat doa tanpa prejudis. Menarik tak topik tersebut? Lintasan hati yang tanpa syak wasangka dengan Tuhan, mungkin itulah yang Allah makbulkan. Betul tak? Ini cerita Kak Mas. Masa sekolah rendah, cikgu sokmo tanya dalam kelas, apa hobi anda. Jujur jawapan masa tu ‘melancong’ sebab best rasa bila arwah bapak bawa jalan-jalan, dekat je pun masa […]

Continue Reading

Zat Besi (Iron) dan Gastrik

Berpantang, HB Rendah, Ibu Hamil, Ibu Sihat

Assalammualaikum & Salam Sejahtera. Hari ini Kak Mas nak kongsikan sedikit info tentang zat besi atau lebih popular dengan nama Iron. Apa itu Zat Besi Zat besi atau iron, ialah mineral yang penting untuk tubuh kita. Tubuh tidak boleh menghasilkan zat besi, maka kita perlu makan sayur hijau dan daging merah sebab zat besi kaya […]

Continue Reading

Tips Naikkan HB Rendah

anemia, B Complex, HB Rendah, Ibu Hamil, Ibu Sihat, kalsium, Multivitamin, Shaklee

Assalamualaikum & Salam Sore! Hari ini nak cerita tentang HB rendah semasa kehamilan. Selalunya ia akan menjadi lebih teruk apabila masuk ke minggu 28 dan seterusnya sebab kandungan makin besar, tekanan dalam badan makin meningkat, supply ke baby juga makin bertambah sebab waktu ini bayi dalam proses nak menguatkan tulang dan keperluan yang lain.   […]

Continue Reading

Kisah Saya dan Shaklee

HB, HB Rendah, Ibu Hamil, Shaklee, Vita-Lea Shaklee

Ini kisah dahulu. Masa saya preggy anak ketiga. Sejarah saya mmg ada tekanan darah rendah, tapi tak pernah seteruk preggy anak ketiga. Taklah teruk bebenor sampai masuk hospital, tapi anak sebelumnya tak sampai begitu. Masa itu, bacaan tekanan darah saya hanya 95/65 sahaja manakala bacaan normal ialah sekitar 130/85 (betulkan saya jika saya silap). Keadaan […]

Continue Reading

Multivitamin Vita-Lea untuk Masalah HB Rendah

HB, HB Rendah, Ibu Hamil, Shaklee, Vita-Lea Shaklee

Assalamualaikum WBT, Semoga anda semua sihat selalu hendaknya. Hari ini saya ingin kongsikan tentang Multivitamin Vita-Lea dan bagaimana ia dapat membantu mereka yang mempunyai masalah HB rendah, anemia dan yang berkaitan.   Kenali Multivitamin Vita-Lea   Vita-Lea®, salah satu suplemen paling seimbang dengan khasiat yang lengkap, dirumus khas untuk membekalkan 28 vitamin dan mineral penting […]

Continue Reading

Hamil – Kenapa HB Rendah

HB Rendah, Ibu Hamil, SET BERPANTANG, Set Bersalin, Shaklee

Assalamualaikum semua, Hari ini saya kongsikan fakta kenapa dan mengapa HB boleh rendah semasa hamil. Sebelum itu saya nak refresh semula bahawa sepanjang tempoh kehamilan 9 bulan oleh seorang wanita: Tubuh anda menghasilkan 50% lebih darah. Metabolisme tubuh anda membakar lebih banyak untuk pembahagian sel yang pesat, pembangunan organ. Anda menggunakan lebih banyak nutrien dan air. Badan anda masih dalam proses pembuatan plasenta bayi […]

Continue Reading

HB Rendah lagi semasa Hamil

HB, HB Rendah, Ibu Hamil, Shaklee

Assalamualaikum  buat pembaca budiman sekalian, Sebelum ini saya ada kongsikan beberapa simptom hb rendah semasa hamil yang mana saya sendiri mengalaminya semasa hamil anak ketiga yang lalu. Masalah saya ketika itu ialah platlet darah saya mengalami keabnormalan yang biasanya disebabkan kurangnya nutrisi penting dalam badan terumata zat besi, folate dan vitamin B12.   SIMPTOM HB […]

Continue Reading

Cara Menyokong Penghasilan Kolagen Dalam Tubuh


awet muda, B Complex, sakit lutut, sakit sendi, sakit tumit

Bismillahirrahmanirrahim. Tubuh badan kita sememangnya menghasilkan kolagen. Daripada kita bayi hingga meningkat dewasa, tubuh kita menghasilkan kolagen yang cukup. Sebab itu badan kita sihat, bebas sakit lutut, sendi, kulit yang tegang dan anjal. Semakin kita menua, malah seawal 30-an badan semakin merosot menghasilkan kolagen. Kulit wajah mulai kendur, tubuh dan aset wanita terutamanya tidak lagi […]

28 March, 2018

FUNGSI KOLAGEN UNTUK KESIHATAN TUBUH


awet muda, kulit cantik, sakit lutut, sakit sendi, sakit tumit

Bismillahirrahmanirrahim. Semua orang pernah dengan tentang kolagen, tetapi kebanyakan orang hanya tahu kolagen untuk kulit cantik sahaja. Betul? Salah tu, banyak fungsi kolagen untuk seluruh tubuh kita. Kadangkala, tak sangka pun asbab sesuatu sakit tu sebab kurangnya kolagen dalam tubuh. FUNGSI KOLAGEN UNTUK KESIHATAN TUBUH Kolagen sinonim dengan kecantikan kulit terutamanya pada wajah. Bagi masyarakat […]

27 March, 2018

Rahsia Kulit Cantik


awet muda, kulit cantik

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan rahsia kulit cantik berseri, tak kira usia. Sebenarnya, tak susah pun cuma kena konsisten, insyaa Allah hasilnya tidak mengecewakan 😊 Rahsia Kulit Cantik Berseri Rasanya bukan rahsia, kalau meng-Google pasti banyak cadangan yang akan ditemui. Sama ada daripada tips pemakanan, pemakaian skin care yang sesuai, termasuk pemakanan makanan […]

27 March, 2018

Kenapa Shaklee Business of Choice?


Anak Bijak, duit poket shaklee, jadi ahli shaklee, jana duit dengan shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan mengapa Kak Mas jatuh cinta dengan Bisnes Shaklee walau dah pernah terjebak dengan bisnes-bisnes yang lain. Kenapa Shaklee Business of Choice? 1. Modal rendah, bermula dengan Rm70 sahaja. Betul, pendaftaran ahli hanya Rm70 sahaja. Nanti akan dapat Member Kit ,dah boleh buat belian untuk diri sendiri. Juga boleh […]

26 March, 2018

Kenapa Shaklee Business of Choice?


Anak Bijak, duit poket shaklee, jadi ahli shaklee, jana duit dengan shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan mengapa Kak Mas jatuh cinta dengan Bisnes Shaklee walau dah pernah terjebak dengan bisnes-bisnes yang lain. Kenapa Shaklee Business of Choice? 1. Modal rendah, bermula dengan Rm70 sahaja. Betul, pendaftaran ahli hanya Rm70 sahaja. Nanti akan dapat Member Kit ,dah boleh buat belian untuk diri sendiri. Juga boleh […]

26 March, 2018

HABIT TO SUCCESS


amalan sihat, Anak Bijak, Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas ingin berkongsi sebahagian habit orang-orang yang berjaya. Dan, kebanyakan mereka hampir mempunyai habit yang sama. Jom kita tengok satu persatu. HABIT TO SUCCESS   To change a habit, it takes minimum 21 days to repeat the same thing until it become habit. Antara habit yang Kak Mas amalkan dan cuba […]

22 March, 2018

KELEBIHAN YOUTH ACTIVATING SERUM dengan Lotus Japonicus


awet muda, kulit cantik, Pencuci Organic, penjagaan wajah, YOUTH SHAKLEE

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan tentang Lotus Japonicus yang ada dalam Youth Activating Serum.   Lotus Japonicus Lotus Japonicus salah satu bahan terpenting dalam proses menghasilkan bahan aktif Youth Complex. Fungsinya untuk mengaktifkan penjanaan sel-sel. Supaya lebih banyak kolagen, elastin & fiblirin terhasil. Kolagen, elastin & fiblirin penting untuk kulit muka kekal muda. […]

19 March, 2018

Pengurusan Masa


Ibu Sihat, keluarga, Teladan

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsi sedikit rutin Kak Mas yang berkait dengan pengurusan masa. Pengurusan Masa. Memang kena ada, tapi sejak #emakanak4 dan anak-anak dah sekolah, pengurusan masa lebih tersusun. Celik sahaja mata, dah ada tugas menanti depan mata. Selesai semua ke sekolah, uruskan diri sendiri ke tempat kerja sambil nak hantar yang […]

16 March, 2018

4 Faktor Kulit Sihat Berseri


awet muda, B Complex, Ibu Sihat, kulit cantik, Shaklee, Uncategorized, vitamin c

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan bagaimana anda boleh dapatkan kulit sihat yang berseri, awet muda remaja. Disertakan dalam penerangan berikut 4 faktor yang mempengarui kulit sihat dan berseri.   1) Faktor Pemakanan Kurangkan memakan makanan berminyak Kurangkan makanan manis Banyakkan minum air kosong Banyakkan makan buah dan sayuran Kurangkan makan makan ringan dan […]

13 March, 2018

Omega Guard Shaklee Bahaya?


minyak ikan, omega guard

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini akak nak share perkongsian tentang Omega Guard Shaklee oleh Master Lyna Noh. Omega Guard Bahaya? Kecoh bila ada demonstrasi minyak ikan, ada minyak ikan yg tidak beri kesan pada cawan styrofoam (polisterin) dan ada minyak ikan yg ‘makan’ cawan-cawan ini. Yg paling mengejutkan, Omega Guard Shaklee adalah antara minyak ikan yg melubangkan […]

8 March, 2018

Side Income Dengan Shaklee


jadi ahli shaklee, jana duit dengan shaklee, vitamin c, vitamin harian, Vivix, YOUTH SHAKLEE

Pengurusan Kewangan. Secara jujurnya, akak orang yang lurus sahaja. Dapat gaji, settle semua komitmen, duit baki barulah untuk keperluan bulanan. Rasanya tak pernah tunda komitmen bulanan, sebab nanti nak cover balik payah. Dan, akak tak suka berhutang. Sebab rasa berat je kepala, ada menda tersangkut kat otak😅 Kalau dapat duit imbuhan, biasanya sama ada bayar […]

4 March, 2018

OSTEMATRIX Bukan Sekadar Pil Kalsium


Ibu Hamil, Ibu Sihat, kalsium, zinc

Bismillahirrahmanirrahim. OSTEMATRIX Bukan Sekadar Kalsium Yang dah kenal, akan kata Ostematrix ialah pil kalsium. Tapi bukan sekadar pil kalsium, ia didatangkan dengan mineral-mineral lain bagi melengkapkan penyerapan kalsium ke badan. OSTEMATRIX didatangkan dengan: Kalsium Vitamin D Magnesium Mangan Copper Boron Zink Mengapa ramai diluar sana memilih OSTEMATRIX Ramai yang mengambil OSTEMATRIX atas sebab berikut dan […]

3 March, 2018

Kelebihan Mengamalkan Vitamin Semulajadi


vitamin harian

Bismillahirrahmanirrahim. Kelebihan Mengamalkan Vitamin Semulajadi Cuba tanya insan-insan yang age gracefully, seperti Dr Hamid Arshad, Dr Muhaya, atau ramai lagi insan lain, even Dr. Mahathir Mohamad, mereka semua mengamalkan suplemen yang bagus untuk kekal sihat walau sudah berusia. Senarai suplemen yang mereka amalkan bukan sebiji dua, tetapi mengikut keperluan dan kefungsiannya masing-masing. Sebab setiap vitamin […]

3 March, 2018

MEMBAHAGIAKAN INSAN TERSAYANG


awet muda, buat bisnes, jadi ahli shaklee, jana duit dengan shaklee, Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim. Sebagai manusia yang normal, membahagiakan insan tersayang itu adalah fitrah. Kak Mas juga, semestinya ahli keluarga terutama ibu bapa dan anak-anak. MEMBAHAGIAKAN INSAN TERSAYANG Kenapa gigih bekerja? Keluar pagi, balik dah gelap. Tiap bulan gigih membayar setiap komitmen, bukanlah untuk kemewahan, tapi untuk keselesaan, dan tabungan masa hadapan. Jaminan pendidikan anak-anak, untuk kelangsungan masa […]

2 March, 2018

Vitamin E Untuk Kulit Kering dan Kasar


awet muda, kulit cantik, ulser mulut, vitamin c, vitamin e, vitamin kulit

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsi tentang vitamin E dan kepentingan vitamin E. Vitamin E Antioksida Vitamin E adalah antioksida yang penting untuk tubuh. Ia melindungi tisu badan daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas, yang boleh membahayakan sel, tisu, dan organ. Vitamin E memainkan peranan penting dalam keremajaan sel. Serangan radikal bebas menyebabkan […]

2 March, 2018

Suplemen Harian untuk Kekal Sihat


vitamin harian

Celup-celup biskut dalam kopi, Suplemen harian, jangan lupa makan nanti 😊 Antara suplemen harian untuk kesihatan optimum: VitaLea Iron Formula (multivitamin dan mineral) Vita C Plus (support immune system) Ostematrix (kalsium dengan vitamin D) CarotoMax (untuk mata) Vita E Complex (fight free radical) Omega Guard (untuk darah lancar dan saraf,otak) Suplemen ini semua favourite kami […]

28 February, 2018

Rahsia Kulit Wajah Muda Remaja


kulit cantik, vitamin c, vitamin e

Bismillahirrahmanirrahim. Semua orang mengimpikan kulit wajah yang muda remaja. Adakah mustahil? Dengan penjagaan luar dan dalaman yang betul, insyaallah hasil yang bagus pun dapat diperoleh. Penjagaan Luaran Untuk wajah dan kulit yang muda remaja, penjagaan luaran sangat penting. Ini kerana wajah kita dirosakkan oleh sinaran UVA dan UVB yang merosakkan sel kulit. Maka penjagaan wajah […]

28 February, 2018

Follow Your Instinct


Shaklee, Teladan

Kadang-kadang just follow your instinct. Follow Your Instinct Bila tiba-tiba rasa nak contact kawan lama, rasa nak tanya: Apa khabar? Apa cerita? Awat senyap sahaja? Tak perlu tangguh ilham yang Allah berikan. Di daerah lain, kawan-kawan kita punya cerita sendiri, yang tengah tunggu baby, jaga anak sakit, jaga mak sakit, masing-masing tengah struggle dengan perjuangan […]

27 February, 2018