Pencuci Organik yang Serbaguna dan Selamat


Shaklee / Wednesday, June 29th, 2016
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

​Assalamualaikum,

Salam ramadhan ke 24. Semoga semuanya sihat sejahtera dan bagus belaka.

Hari ini saya nak kongsikan tentang Get Clean Basic H2, iaitu pencuci organik yang super concentrate.

Bila super concentrate, maknanya pakai sikit sahaja, 3-4 titik atau sesudu mengikut keperluan. 

Kalau rujuk cara pemakaian dalan gambar, utk appliance dan lain-lain hanya tambahkan 1/4 sudu bersama 16oz air, spraykan dan lap-lap sahaja.

Windows dan mirrors, hanya 2 drop bersama 16oz air, sembur2 dan lap. 

Untuk oven, microwave, stove pans, hanya 1 1/2 sudu bersama 16oz air. Ada banyak lagilah.

Tak perlu bilas, selamat sebab dia ORGANIK.

Saya suka rendam Basic H2 dengan botol susu anak-anak. Tak perlu campur sabun bagai. Insyaa Allah bersihlah nanti puting yg dah berkarat tu.

Lagi, ada orang suka buat cuci kerata, katanya mudah nak sental. Sekali pakai, memang repeat orderlah. Bab mop lantai, cuci tandas, lagi tak payah citer kan.

Kalau sayur mayur dan buah-buahan kelayuan, rendam dulu dgn 2-3 titik basic H2, insyaa Allah segar bugar ia nanti.

Kenapa macam ntah pepe sahaja kan, itulah cuci lantai, itulah cuci kereta, itulah cuci botol susu, itulah rendam sayur dan buah.

Rahsianya, Basic H2 ialah pencuci ORGANIK. Bukan chemical sayang. Sangat selamat, terutama buat mereka yg sensitif kulit spt ekzema dan sebagainya. 

Contoh yg lain, lemon campur air, soda bikarbonat, cuka pastu buat cuci pinggan cuci lantai, eh pastu lemon boleh buat air, cuka buat masak, soda bikarbonat buat kek. Itulah namanya bahan natural.

Begitu juga Basic H2, semua drp hampas-hampas tumbuh-tumbuhan, organik, dan selamat.

Ada kawan saya gunakan Basic H untuk mencuci periuk Noxxa, wow macam baru katanya.. ada yg sorang tu, peralatan lab yang dah bertingkek kesan bahan kimia yang takmo hilang walau sental dan rendam dengan klorin, wow dengan Basic H kotoran degil hilang. Bahkan berkilat macam baru. Best tak?

Basic H2 ni mahal ke?

Rm46.00 sahaja sebotol, tahan berbulan-bulan. Jimat. Pelbagai fungsi pula. Memang tak payah fikir banyaklah.
Basic H2

+++++++

  • Tanpa klorin
  • Tanpa pewangi
  • Tanpa bahan kimia berbahaya
  • Tiada toksik atau gas beracun
  • Lembut pada tangan
  • pH yang seimbang

Jom bertukar kepada yang organik!

Pilih yang natural, pilihlah Shaklee 🙂

WA 019.2318050

Masitah (ID : 869624)

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *