Rahsia CINCH SHAKLEE – Leucine


diet sihat, gemuk / Thursday, November 13th, 2014
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Rahsia CINCH SHAKLEE – Leucine

Leucine merupakan asid amino penting yang memintas pemprosesan di organ hati dan akhirnya dimetabolismakan di otot.

Saintis Shaklee menemui bahawa Leucine memberi isyarat kepada tubuh untuk menggunakan asid amino untuk membina protein otot sambil mengurangkan kadar di mana protein otot dipecahkan atau termusnah. Oleh itu, gabungan Leucine – dengan jumlah yang betul bersama protein membantu memelihara otot dalam penurunan berat badan.

Riskasnya, Leucine membantu:

  • membina protein otot
  • sambil memelihara otot pada masa yang sama

 

Kajian Klnikal CINCH

Pada musim luruh tahun 2005, Shaklee Corporation menjalankan satu pilot kajian klinikal selama 12 minggu untuk menilai keselamatan dan keberkesanan produk CinchPro pada golongan berat badan berlebihan dan sihat. Selepas 12 minggu, kehilangan berat purata adalah 15.3 pound, atau 1.28 pound setiap minggu. Dalam kg, selepas 12minggu ( 3 bulan) purata kehilangan berat badan ialah 6kg dan 500 gram seminggu. Ini merupakan cara yang sihat dan selamat untuk mengurangkan berat badan.

Cara terbaik untuk mengira perbezaan berat badan ini adalah dengan mengukur inci pinggang dan dada atau mencuba baju/jeans yang sesuai – bukan menggunakan skala berat badan. Itulah sebabnya kita panggil Cinch “inch-loss” Plan!

Dalam kajian klinikal tersebut, ukuran pinggul turun 2.6 inci (secara purata) dalam 12 minggu, manakala ukuran pinggang turun 4.1inci dalam 12 minggu.

Dan setiap perbezaan inci sangat penting, terutamanya apabila kebanyakan orang menganggap ratio waist-to-hip is sebagai penunjuk kesihatan tertentu termasuk penyakit jantung dan diabetes jenis 2.
Berdasarkan semua hasil yang positif ini, Shaklee melancarkan Cinch® Inch-Loss Plan, direka untuk membantu anda:

  • MENJAGA OTOT yang sedia ada
  • MEMBAKAR LEMAK yang tidak perlu
  • MEMBUANG INCI yang anda tidak mahu.

 

cinch plan

 

 

Sebarang pertanyaan, hubungi saya:

  • Masitah (SID: 869624)
  • SMS WhatsApp 019.231.8050
  • Email me.masitah@gmail.com
  • PM FB ibu.fatihahsakinah
  • Like fanpage VitaminPilihanIbu

Insyaa Allah saya membantu anda sebaiknya.

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

One Reply to “Rahsia CINCH SHAKLEE – Leucine”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *