Rahsia Vivix – Gabungan 15 Polifenol dan Resveratrol untuk Diabetes


Bell Palsy, buah pinggang, diabetes, jantung sihat, kencing manis, kolestrol tinggi, Rheumatoid Arthritis, sakit jantung, Shaklee, stroke, tekanan darah tinggi, Vivix / Friday, January 6th, 2017
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Assalamualaikum & Selamat Pagi!

Hari ini saya nak kongsikan rahsia Vivix yang menjadikan Vivix pilihan No 1 untuk penyakit-penyakit kronik terutama diabetes, masalah buah pinggang dan jantung.

Dalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan impak yang positif kepada empat mekanisma utama yang menyebabkan penuaan sel pada tahap DNA. Kajian klinikal menunjukkan ramuan aktif Vivix berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan  pada tahap selular.

Produk Vivix Shaklee adalah asli daripada bahan-bahan alam semulajadi, mempunyai paten tertunda (patent-pending), bahan utamanya diuji secara klinikal dan ianya dihasilkan eksklusif hanya untuk Shaklee.

 

 

Rahsia Vivix : Gabungan 15 Polifenol & Resveratrol

Apakah Polifenol?

Polifenol merupakan sebatian antioksida semulajadi yang biasa ditemui didalam tumbuhan yang boleh dimakan. Sejak sedekad yang lalu, ramai yang mula mengkaji khasiat kesihatan bagi tumbuhan yang mengandungi polifenol yang bertindak sebagai antioksida.

Banyak kajian saintifik dan penyelidikan klinikal menyarankan yang pengambilan diet yang tinggi dalam kandungan polifenol dalam jangka masa panjang dapat melindungi masalah kesihatan yang berkaitan dengan penuaan. Ini termasuk penuaan sel akibat serangan radikal bebas akibat pencemaran dan sebagainya.

Tahu kah anda bahawa tubuh badan kita terdiri daripada unit asas yang dipanggil sel. Penyakit bermula apabila sel menjadi lemah dan radikal bebas mula merosakkan sel menyebabkan kerosakan dan penyakit pun mula tercetus dan merebak. Inilah punca kepada pelbagai jenis penyakit termasuklah kanser.

Radikal bebas adalah ion-ion tidak stabil yang sentiasa ada disekeliling kita terutamanya dalam persekitaran udara, air, barangan dan makanan tercemar. Kita tidak dapat lari daripada radikal bebas, tetapi memastikan sel imun tubuh cukup kuat untuk menentang ancaman kerosakan ion-ion yang tidak stabil ini.

Bagusnya Vivix yang kaya dengan bahan asas 15 Polifenol & Resveratrol, ia membantu memusnahkan radikal bebas dan memperbaiki sel serta melindunginya hingga ke peringkat selular DNA. Bukankah ini sesuatu yang hebat? Hanya dengan kajian sains yang teliti dapat menghasilkan kandungan sehebat Vivix!

 

Rahsia Vivix : Resveratrol, Membantu Menghalang Penyakit Kronik

Resveratrol membantu menghalang penyakit kronik termasuk diabetes, masalah jantung, buah pinggang, buah pingganh bocor, Alzheimer, termasuk juga Parkinson.

Resveratrol adalah kompaun yang terkenal dengan manfaat kesihatan yang sangat luas. Kandungan antioksidanya membuatkan proses melawan jangkitan dan pemulihan sel adalah tidak mustahil.

Dengan Resveratrol, masalah kolestrol dan kandungan gula dalam darah dapat dikawal. Ini merupakan masalah utama bagi pesakit Diabetes. Masalah berkaitan neuro-degenerative ataupun kemerosotan saraf seperti Alzheimer dan Parkison juga boleh dielakkan dengan Resveratrol.

Kandungan Vivix menggunakan anggur Muscadine yang sangat tinggi dengan agen anti oksida. Tahukan anda sebiji anggur muscadine adalah sebesar bola golf, dan harga di Malaysia boleh mencecah Rm100? Kulit anggur menghasilkan Resveratrol untuk mengepung dan melemahkan serangan radikal bebas.

Maka gabungan dua bahan utama Vivix iaitu  Polifenol dan Resveratrol sangat berkesan sebagai anti oksida yang kuat yang melawan radikal bebas, yang membantu membaiki sel, mempertahankan sel, memanjangkan tempoh hayat sel dan memberi tenaga kepada sel, adalah sangat bermanfaat kepada tubuh dan membantu mengawal sakit kronik dan mengelakkan serangan.

 

Testimonial Vivix 

Banyak testimonial Vivix yang boleh anda jumpa di laman Google dan sebagainya. Saya kongsikan sebahagiannya di sini.

 

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan, jangan segan hubungi saya:

 

Saya Masitah,

Shaklee Ind. Distributor Sejak 2012

Saya makan, saya jual 🙂

WhatsApp 019.2318050

www.vitaminpilihanibu.com

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *