Reaksi Alahan Pada Anak Kecil

Sharing is CaringShare on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Assalamualaikum,

Hari ini Kak Mas nak share sedikit luahan hati sebahagian ibu – ibu yang mempunyai anak-anak yang punya ragam intolerant.

Reaksi Alahan pada Anak Kecil

Kredit : Facebook Ibu FatihahSakinah

Anak pun sebelum-sebelum ini bila EBM dah tak cukup, memang topup dengan susu kambing. Of course bukan yang perah fresh daripada kambing tu. Yang tertulis “sesuai digunakan untuk bayi bawah 1 tahun atau 2 tahun”. Dan kebanyakan waktu, amat susah nak cari yang tulis “sesuai untuk bawah 1 tahun”.

Ditakdirkan Allah kurniakan anak-anak yang bijak pandai, alhamdullillah, ada lactose intolerant, cow-milk intolerant, soy-milk intolerant pun ada. Tu belum masuk gluten-intolerant, preservatives dan lain-lain intolerant (harapnya tiadalah).

Anak orang, minyak sapi intolerant pun ada naik gatal-gatal satu badan. Menjadikan diri ini lebih dewasa dan tenang menangani allergy reaction.

Jangan sentap bila mak-mak melarang entah siapa-siapa suap apa-apa pada anak-anak mereka, sebab allergy reaction ada yang ringan ke berat. Hanya ibu bapa yang kenal benar apa anak-anak mereka boleh makan atau tidak terutama yang bawah 2 tahun.

Anak saya tak lah teruk bebenor, tapi menjadikan demam batuk selsema yang cukuplah tidur malam kami tak lena 2-4 hari juga 😩 Silalah kasihan pada ibu-ibu seperti kami.

#diariemak

Kebiasaannya, itulah kes-kes intoleran di kalangan bayi dan anak-anak kecil.

Pesanan kepada Dewasa

Sebagai orang dewasa ada baiknya, kita minta izin pada ibu bapa sebelum nak suapkan apa-apa walaupun pada anak buah sendiri. Sopan santun kan adab budaya kita 😊

Anak-anak, Kak Mas suka berikan Omega Guard. Bukan sahaja bagus untuk perkembangan saraf dan otak mereka, malah tingkatkan sistem imun dan mengurangkan reaksi allergi.

Berminat untuk dapatkan Omega Guard atau produk Shaklee yang lain, boleh terus hubungi Kak Mas ye 😊

Sharing is CaringShare on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply