Rendahkan Kolestrol Dengan Mudah dan Selamat


kolestrol tinggi, stroke / Wednesday, June 11th, 2014
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Untuk merendah kolestrol dalam darah, para doktor dan profesional kesihatan mencadangkan perubahan gaya hidup termasuk diet sihat yang rendah dalam lemak tepu dan lemak trans dan senaman harian.

Bagaimana jika saya ada cara lain yang dapat membantu anda menurunkan kolesterol dengan mudah dan selamat serta berkesan?

Ya, dengan pengambilan makanan phytosterols (sterol tumbuhan) boleh memberi kesan yang besar kepada kesihatan jantung dengan membantu untuk menurunkan paras kolesterol dalam darah.

 

Apa itu Phytosterol

Phytosterols, juga dikenali sebagai sterol tumbuhan, adalah molekul cholesterol-like yang terdapat dalam tumbuh-tumbuhan, seperti biji-bijian, buah-buahan, kekacang dan sayur-sayuran. Semua tumbuh-tumbuhan mengandungi phytosterols tetapi, setakat ini, jumlah sterol yang terkandung dalam setiap pokok belum diketahui dengan tepat.

Terdapat lebih daripada 40 jenis sterol tumbuhan ditemui setakat ini, tiga daripada mereka adalah yang paling ditemui iaitu: beta-sitosterol, campesterol, dan stigmasterol.

 Perbezaan Phytosterols dan kolesterol haiwan hanyalah sedikit sahaja dalam struktur mereka, tetapi sangat memberi impak dari segi kemampuan mereka untuk mengurangkan gejala atherosclerosis, iaitu pembentukan plak lemak dalam salur darah yang boleh membawa kepada penyakit jantung.

atherosclerosis_2011

 

Bagaimana Phytosterol Berfungsi

Pengambilan kolesterol haiwan dalam jumlah yang tinggi dan konsisten, boleh meningkatkan kolesterol dalam darah dan boleh membawa pembentukan plak lemak dalam salur darah dan boleh membawa kepada penyakit jantung.

Phytosterols, di sisi lain, adalah diserap secara minimum dalam usus kecil, jadi mereka tidak memasuki saluran darah.

Tambahan, phytosterols menghalang atau memperlahankan penyerapan kolesterol yang diperolehi daripada pemakanan dan kolesterol dibuat oleh hati.

how phytosterol work

Phytosterols Bantu Rendahkan Kolesterol

Terdapat banyak kajian yang menguji keberkesanan phytosterols dalam menurunkan kolesterol. Beberapa kajian telah menunjukkan bahawa 2 gram phytosterols setiap hari boleh menurunkan lipoprotein berketumpatan rendah (LDL) sebanyak 10%. Jumlah ini akan lebih kurang sama dengan 1 sudu teh Phytosterols. Selain itu, ia hanya mengambil masa 1-2 minggu untuk melihat hasil penurunan kolesterol daripada pengambilan phytosterols.

fakta phyto

 

 

Phytocol-ST daripada Shaklee

phytocol shaklee

  • Dirumus daripada beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuh-tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayur dan bijirin
  • Membekalkan 2000mg fitosterol setiap hari
  • Fitosterol tumbuh-tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolestrol jahat (LDL) dalam lebih 80 kajian
  • Membekalkan 100% nilai harian yang disyorkan oleh Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH)
  • Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.

 

Testimonial Pengguna Phytocol-ST daripada Shaklee

Pengguna yang menggunakan Phytocol-ST daripada Shaklee memperolehi kesan menurun sebanyak 22% setelah mengamalkan secara konsisten selama 2 bulan. Beliau tidak pun mengamalkan gaya hidup yang sihat, yakni banyak makan berlemak dan berminyak.

Pengguna yang menggunakan Phytocol-ST

 

 

Amalkan gaya hidup sihat, amalkan Phytocol-ST untuk Turunkan Kolestrol segera!

Hubungi saya,

  • Masitah (SID: 869624)
  • SMS WhatsApp 0192318050
  • Email me.masitah@gmail.com
  • PM FB ibu.fatihahsakinah
  • Like fanpage VitaminPilihanIbu

I am happy to serve you all!

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *