Sakit Lutut dan Sakit Tumit – Tips Mujarab


sakit lutut, sakit sendi, sakit tumit, Sendi & Tulang / Thursday, August 21st, 2014
Sharing is CaringShare on Facebook8Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Ada sesetengah orang, usia emas baru ada masalah sakit tumit dan lutut. Ada juga sesetengah orang, usia muda lagi sudah bermasalah dengan tumit dan lutut. Apa punca sakit tumit dan lutut? Mari kita kaji puncanya.

 

Sakit Tumit

Ibu saya mengalami sakit tumit apabila usia beliau menginjaki umur 50-an. Pelbagai cara di cuba, tapi masih belum berkesan. Ibu saya suka cara yang semulajadi dan bukan bergantung pada ubat.

Ibu saya jenis susah minum susu apatah lagi keju dan seumpamanya. Boleh disimpulkan bahawa, sakit tumit ibu saya disebabkan kurang kalsium, dan juga kesan kekurangan kolagen akibat penuaan.

Tips yang sangat berkesan buat ibu saya, ialah langsung tidak minum teh dan kopi dan sakit tumitnya hilang. Kan kafein menarik semua kalsium dari tubuh keluar melalui air kencing. Sudahlah tidak minum susu, kalsium sedia ada ditarik keluar pulak. Untuk topup kalsium tubuh, boleh juga amalkan pengambilan Ostematrix terutama buat yang sakit lutut dan tumit.

Ostematrix juga dilengkapi dengan magnesium, vitamin D serta mineral-mineral lain untuk penyerapan kalsium yang optimum ke tubuh. Amalkan sama ada pagi dan malam @ ambil sebelum tidur, insyaa Allah hasil positif anda dapat nanti.

Kalsium Shaklee - Ostematrix

Sakit Lutut

Baru-baru ini, ibu saya juga mengadu sakit lutut. Al maklum usia menginjak umur 60-an. Asalnya ibu saya mengamalkan pengambilan ESP iaitu Energizing Soy Protein untuk masalah gastrik beliau. Alhamdullillah, gastrik tidak menyerang bahkan ibu saya mampu berpuasa penuh pada Ramadhan baru-baru ini. Dan yang best, sakit lutut ibu saya juga hilang!

Ini kerana, ESP juga mengandungi kalsium. Dan lagi, ESP juga mengandungi Isoflavones yang memiliki ciri seperti hormon wanita. Apabila wanita monopous, badan kurang hormon tertentu terutamanya hormon wanita yang menyokong fungsi badan. Dengan pengambil ESP, isoflavones yang mempunyai ciri seumpama hormon wanita, membantu fungsi badan termasuk fungsi lutut.

Ibu saya juga mengamalkan GLA Complex yang juga membantu melegakan dan mengurangkan simptom monopous.

khasiat esp

 

Omega Guard

omega guard

Omega Guard merupakan minyak ikan yang kaya dengan Omega-3 termasuk EPA & DHA. Omega Guard merupakan minyak ikan yang tinggi nilai Omega-3 (termasuk EPA & DHA) dalam setiap kapsul iaitu hampir 90% berbanding jenama di pasaran yang hanya 30-70% sahaja.

Fungsi Omega-3 antaranya ialah melegakan keradangan. Sakit lutut dan tumit merupakann salah satu keradangan tulang yang mana pelapik atau kusyen di lutut dan tumit tidak lagi anjal seperti dahulu, terutama buat warga emas. Ya, ibu saya memang pengamal tegar Omega Guard untuk kawal tekanan darahnya sebab ibu saya tidak mengambil apa-apa ubat doktor.

Semuanya hanyalah suplemen Shaklee sahaja! alhamdullillah 🙂

 

Advanced Joint Health Tablet (AJHT)

Bagi yang masalah sakit lutut dan sakit tumit yang kronik yang tidak hilang dengan hanya mengambil Ostematrix, Omega Guard atau ESP, boleh terus mencuba Advanced Joint Health Tablet (AJHT) daripada Shaklee yang sememangnya khusus buat mereka yang punyai masalah lutut atau tumit yang serius.

Ia kaya dengan Glukosamina yang diekstrak daripada jagung, yang memang mujarab buat mereka yang ada masalah sendi, lutut dan tumit. Termasuk juga buat mereka yang kuat bersukan, yang mana kusyen atau pelapik lutut dan tumit mengalami kehausan pada usia muda.

ajht

 

SET SENDI SIHAT SHAKLEE

 

set sendi shaklee

TAMBAHAN -LANGKAH 4

 

Sendi sihat, pergerakan tiada batas, idaman semua!

 

Klik “Buy Now” untuk membeli SET SENDI SIHAT secara online!

buynow

 

Atau hubungi saya,

  • Puan Masitah (ID: 869624)
  • SMS WhatsApp 019.231.8050
  • Email me.masitah@gmail.com
  • PM FB ibu.fatihahsakinah
  • Like fanpage VitaminPilihanIbu

I am happy to serve you all!

 

Sharing is CaringShare on Facebook8Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

4 Replies to “Sakit Lutut dan Sakit Tumit – Tips Mujarab”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *