Self Reward Salah Satu Tanda Bersyukur


amalan sihat, awet muda, Teladan / Tuesday, February 20th, 2018
Sharing is CaringShare on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

SELF REWARDS

Ada macam-macam cara. Nak merawat diri dengan spa, beli barang diri seperti perfume, skin care, tambah stok vitamin untuk diri sendiri pun kira self reward juga kan?

Kak Mas pun pernah buat semua tersebut, tapi dah semakin jarang-jarang sebab tak sempat. Masa dah makin pendek ke? Tidaklah, cuma masa yang tidak mengizinkan.

Once Kak Mas trade in kereta lama, upgrade kereta baru. Sebab?

Ulang-alik pergi kerja jauh, paling cepat 45 minit, tak masuk bila jam, balik rumah dah penat. Pernah jugalah keluar ofis sebelum maghrib tapi jam, sampai isya’ belum tiba, terpaksa jamak. Tapi balik rumah bukan boleh rehat sebab awak itu EMAK.

One of the thing yang menambah penat, ialah kereta. Sebab itu memang ada kata, enjoy the quality of driving. Yang kenal akak, I am just a small human, walau dlm FB org kata macam bosa bonar, so upgrade ke kereta yang lebih selesa, ketara kurang rasa penat. Balik rumah, memang get ready untuk melayan tantrum anak2 syurga. Consider self Reward juga kan?

Lain orang lain cara untuk self reward. Tepuk dada, ask yourself. Every one deserve better, just work for it. Selagi tidak membazir.

Self reward bulanan semestinya stok suplemen untuk kecergasan diri dan keluarga 😊

#ohsem22
#tsunamishaklee

Sharing is CaringShare on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *