Serangan Gastrik Ketika Puasa

Sharing is CaringShare on Facebook4Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page
Semalam terbaca status Dr. Fyda Noh berkenaan ramainya orang ke klinik kesihatan angkara serangan gastrik ketika puasa. Berikut status beliau di wall Facebook:
“Hari ni ramai muncul di klinik sebab gastrik sejak start puasa.
Tak rugi mencuba ESP dalam bulan puasa untuk yang ada gastrik. 
Takdelah nak bergaduh dengan doktor untuk MC”
Saya sendiri pernah ada sejarah gastrik yang teruk, sampai guling-guling katil, hehe itu adalah biasa semasa zaman belajar. Almaklumlah duduk sendiri, makan sendiri tanpa jadual, ikut sesuka hati. Akibatnya, gastrik pun menghidap di perutku yang comel ūüôā
rawatan untuk gastrik
Di Facebook juga, saya pernah share status ini:
Berpuluh kali saya pernah share betapa Esp sangat membantu masalah gastrik.
.saya ada sejarah gastrik
.berpantang anak kedua kena blk
.setelah sekian lama mkn Esp, lupa ada gastrik 
.mak pun gastrik n angin, lpas mkn Esp takyah disuruh mak buat sndr.sbb dia merasai perbezaan yg ketara.
.mak kata sakit lutut pun hilang
.hubby¬†Nurfarhana Mohd Nor¬†pun tanpa dipaksa buat Esp sndr sbb membantu masalah gastrik¬†¬†kan…
Memang tak bohong semua yang saya tuliskan itu, memang ESP membantu kesihatan kami yang ada masalah gastrik. Ha lagi2 di bulan Ramadhan yang mulia ini. Setin ESP bersamaan 850mg, memang cukup sangat untuk kami bertiga untuk sahur.
Hanya campurkan 2-3 sudu ESP ke dalam air kegemaran anda, nah sudah siap. Pilihan saya, air sejuk + ESP + Performance Drink.
Kami bertiga di rumah prefer campurkan dengan Performance Drink Shaklee sebab fungsinya yang membantu tubuh kurang terhidrat dan kekal bertenaga hingga ke petang.

Kelebihan Performance Drink Untuk Elak Dehidrasi

performance drink

Shaklee Performance¬ģ¬†terbukti secara¬†klinikal¬†untuk¬†menyokong tahap hidrasi berbanding air.¬†

  • Mempunyai¬†lebih banyak elektrolit¬†dan¬†menyalurkan lebih banyak tenaga¬†berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.
  • Mengurangkan kehilangan bendalir¬†bagi meningkatkan hidrasi
  • Memberikan¬†spektrum elektrolit yang menyeluruh¬†termasuk kalsium dan magnesium (bukan untuk jenama unggul)
  • Memelihara tahap gula dalam darah¬†bagi mengekalkan keupayaan tenaga dalam meningkatkan stamina.

Kelebihan ESP Membekalkan Tenaga Berpanjangan

esp

ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.

  • Menyediakan¬†tenaga berkekalan¬†dan membantu¬†menahan rasa lapar¬†kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
  • Protein soya membantu mengurangkan¬†kolesterol.
  • Rendah¬† lemak
  • Bebas laktosa dan kolesterol.
  • Mengandungi 5 vitamin B penting iaitu¬†Niasin, Thiamin, Riboflavin, B6 dan Penthotenic Asid
  • Membekalkan¬†separuh daripada keperluan kalsium harian
  • Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
  • Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari¬†¬†¬†¬† proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

Tempah Set Puasa anda dengan klik “BUY NOW” di bawah:

 

buynow

 

 

Maklumat lanjut, boleh hubungi saya:

  • Masitah (SID: 869624)
  • SMS WhatsApp 0192318050
  • Email me.masitah@gmail.com
  • PM FB ibu.fatihahsakinah
  • Like fanpage¬†VitaminPilihanIbu
Sharing is CaringShare on Facebook4Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply