Shaklee Effect is Awesome!


amalan sihat, jadi ahli shaklee, jana duit dengan shaklee, keluarga, Shaklee, Teladan / Thursday, February 15th, 2018
Sharing is CaringShare on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Bismillahirrahmanirrahim.

Hari ini Kak Mas nak kongsikan tentang #shakleeeffect dalam hidup Kak Mas. Ada banyak sebenarnya.

Ringkasnya ia tersebar dalam impak positif dalam 4 perkara:

  1. Kesihatan
  2. Gaya Hidup
  3. Pemikiran & Kematangan
  4. Duit Poket

SHAKLEE EFFECT

Ada ke Shaklee effect? Kalau tak ada, tak adalah Kak Mas konsisten makan dan amalkan sampai sekarang. Sejak 2012 sampai sekarang masih makan, malah seisi keluarga termasuk suami, anak-anak, mak dan keluarga besar juga.

1) Kesihatan

The most #shakleeeffect is health. I have really bad gastric, low blood pressure, period pain, migrain, cuba bayangkan kalau semua kena pada satu masa serentak. Mintak jauh simpang 44.

Dolu-dolu, pitam teman setia. Migrain dan period pain setiap bulan. Nak pitam dekat tangga, dalam lif, bus stop, depan pintu bilik asrama, tengah drive, wow kagum macam mana dulu survive all that. Zaman tu manalah nak tahu rupanya tubuh badan ini kurang segalanya. Kalau migrain, siap ikat kepala sebab sakit sangat, lepas tu tidur.

Tapi semua tinggal sejarah, alhamdullillah. Yang pernah sakit tahu betapa nikmatnya sihat, betapa konsisten makan suplemen sebab takmo sakit. Anak2 kat rumah pun tahu, “ibu” yang paling jarang jatuh sakit, alhamdullillah.

 

2) Gaya Hidup

Menshaklee kan anak-anak, ahli keluarga juga sebab #shakleeeffect, mereka pun dapat nikmat sihat. Sekali sekala tidak sihat memang ada, kan kita manusia, tapi tak teruk dan tak lama.

Selain itu, awareness terhadap pemakanan dan kesihatan anak-anak dan keluarga bertambah. Kalau dulu asyik nak bergantung pada ubat (drug) sahaja, tapi selepas berShaklee, drug is the last option terutama buat anak-anak.

Bila dah biasa dengan Shaklee, Kak Mas ada pilihan untuk tidak terus berikan ubat (drug) pada anak-anak. Jika jangkitan sekadar ringan atau sederhana sahaja, Kak Mas akan usahakan dulu dengan vitamin Shaklee yang sesuai dengan anak-anak seperti:

  1. Omega Guard (untuk selsema dan batuk)
  2. Nutriferon (jangkitan yang lebih kuat, atau disertai demam)

Jika tidak jalan, barulah Kak Mas bertemu doktor, tandanya bukan jangkitan ringan.

Selain itu, Kak Mas juga lebih aware dengan junk food, bukan senang-senang nak bagi kepada anak-anak sebab biasanya junk food & makanan manis buat perangai mereka jadi hyper aktif, cepat marah dan sebabkan selsema dan batuk berkahak.

 

3) Pemikiran, Matang & Duit Poket

Bila Kak Mas sudah decide nak buat bisnes dengan Shaklee, Kak Mas bertemu ramai orang hebat, dan berdepan juga dengan pelbagai perangai manusia. Sama ada daripada customer, downline, sideline, ahli keluarga, semua menjadikan Kak Mas lebih matang dalam menempuh kehidupan sebagai ibu, isteri, anak, pekerja, bisnes women dan leader. Yang pasti kejayaan tidak bergolek, siapa yang berusaha, dia yang mendapat hasilnya.

#shakleeeffect lain dapat duit sampingan setiap tengah bulan, dapat banyak ilmu, dapat kenal orang-orang hebat, menerokai sisi diri & pengalaman hidup yg lain yang tak terjangka.

Jika ditakdirkan Kak Mas tidak lagi aktif sebagai SID yang menjual dan mempromot Shaklee, yang pasti memang akan kekal konsisten makan dan amalkan suplemen Shaklee. I have my full confidence with Shaklee.

Always work, always safe, always green.

Be part of my Shaklee family, I will show you the ways, insyaa Allah.

#tsunamishaklee
#tsunami2018
#ohsem22
#vitaminpilihanibu

Nota: Kak Mas konsisten makan VitaLea, Vita C Plus, Vita E Complex, Ostematrix, once a while Omega & Garlic. At the moment masih bf my youngest daughter, alhamdullillah.

Sharing is CaringShare on Facebook1Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *