Shakleebaby – Set Terbaik untuk Bayi Anda


Anak Bijak, Shaklee / Wednesday, January 17th, 2018
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

 

Sekarang ramai ibu bapa memilih untuk memilih produk yang semula jadi dan selamat untuk bayi mereka. Ini kerana banyak gejala penyakit seperti ekzema dan alahan yang dialami oleh anak-anak disebabkan bahan-bahan kimia yang terdapat dalam barangan bayi.

 

Ekzema

Menurut portal myhealth.gov.my ekzema biasanya ia terjadi pada bayi atau kanak kanak. Ia dikenali juga sebagai atopic dermatitis (kulit). Biasanya terjadi pada kanak-kanak bawah usia 5 tahun.

Radang terjadi pada kulit disertai dengan bengkak, gatal dan ruam merah yang kadang-kadang kelihatan seperti kulit melecur yang berair. Jika berpanjangan akan menyebabkan kegatalan. Ekzema selalunya terdapat di muka, pergelangan tangan, pertengahan siku dan juga lutut. Kulit yang terlibat akan menjadi berkerak.

Ekzema juga boleh terjadi akibat reaksi alahan pada persekitaran tercemar, pada bahan yang ada pada sabun, losyen bayi dan sebagainya. Ia juga ada kaitan dengan factor genetic.

Image result for ekzema

 

Shakleebaby – Selamat, Semulajadi dan Berkesan

Shakleebaby diformulasikan untuk memenuhi keperluan bayi dan hanya menggunakan bahan-bahan yang SELAMAT, LEMBUT dan ORGANIK untuk menghasilkan produk penjagaan kulit bayi yang sensitif.

Shakleebaby diformualsikan tanpa:

  • Paraben
  • 1,4-dioxan
  • Natrium lauril sulfat (SLS)
  • Phthalates
  • Bisphenol-A (BPA)
  • Formaldehid
  • Warna dan wangian tiruan

Terdiri daripada Gentle Wash, Lotion dan Baby Oil, set ini merupakan set asas keperluan bayi anda.

 

  1. Shakleebaby Gentle wash

Mengandungi chamomile, lavender dan aloe vera organik, mandian yang lembut ini menenteramkan, menenangkan dan melegakan kulit. Tidak menimbulkan alahan, mempunyai pH yang seimbang dan diuji untuk sensitiviti, sememangnya amat sesuai untuk kulit bayi yang lembut, halus dan sensitif.

Hanya perlu gunakan sedikit sahaja (sebesar kacang hijau) memadai diratakan ke seluruh tubuh bayi. Ia diuji untuk kulit sensitif, lebih lembut dan tidak memedihkan mata.

 

2. Soothing Lotion

Ia mengandungi chamomile, lavender, minyak rosemary, minyak vanila, minyak biji bunga matahari, minyak biji jojoba dan shea butter organik. Memberi kelembapan yang diperlukan oleh bayi malah memberi kesan rasa tenang dan relax asbab lavender dan chamomile.

Memberikan kelembapan yang optimum, melembabkan, menenangkan dan mengekalkan nutrien dalam kulit.

 

2.  Massage Oil

Campuran minyak organik yang terdiri daripada minyak biji bunga matahari, lavender dan chamomile, ia memberikan sentuhan yang lembut yang selesa dan menenangkan. Sesuai dibuat sapuan selepas mandi, dan sebelum tidur.

 

Dengan adanya Shakleebaby ini, tak perlu nak risau mandian, losyen dan minyak urut yang sesuai untuk bayi. Selamat, natural dan berkesan.

Hubungi akak untuk dapatkan set anda hari ini juga!

 

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *