Sukar Hamil – Testimonial Pengguna yang Berjaya


B Complex, kesuburan wanita, PCOS / Tuesday, May 20th, 2014
Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Wanita dan kehamilan memang tidak dapat dielakkan, lebih2 lagi yang telah berumah tangga selama beberapa tahun. Keinginan untuk mendapat zuriat sendiri merupakan impian setiap pasangan yang berkahwin.

 

Sukar Hamil – Masalah wanita

Tidak dinafikan, kesukaran mendapat zuriat bergantung pada kesuburan kedua2 pihak suami dan isteri. Tapi apa yang dikupas di sini ialah berkaitan masalah wanita.

Antara faktor ketidaksuburan yang boleh dikaitkan dengan wanita seperti:

 • Ketidakseimbangan hormon
 • Waktu subur yang tidak pasti atau tidak tetap
 • Masalah berkait PCOS
 • Masalah dinding rahim nipis
 • Lain2

Masalah ketidakseimbangan hormon lah yang paling kerap berlaku, kerana dengan tidak seimbangnya hormon, maka masalah yang lain juga hadir spt PCOS, waktu haid yang tidak teratur, waktu subur yang sukar ditentukan kerana ovulusi yang tak dapat dijangka.

Apabila waktu subur sukar ditentukan, sukar melakukan persenyawaan. Ini kerana telur wanita dan sperma hanya boleh hidup dalam tempoh 2-3 sahaja. Maka, sangat wajib utk tahu waktu subur untuk memastikan telur wanita dan sperma bertemu tepat pada waktunya.

 

Mengesan waktu Subur

Jika kitar haid wanita tepat pada setiap bulan, kiraan waktu subur senang ditentukan. Iaitu pada hari ke 12-16 kitaran haid. Maka waktu ini amat sesuai bersama suami dalam usaha mendapat zuriat.

kitar haid perempuan

jadual waktu subur wanita

 

 

GLA Complex- Membantu Masalah Ketidakseimbangan Hormon

GLA Complex Shaklee

GLA Complex keluaran Shaklee, khusus untuk kaum wanita dalam membantu masalah ketidakseimbangan hormon. Ia diekstrak daripada bunga borage yang mengandungi lebih dari 2 kali ganda  GLA dalam EPO (Evening Primrose Oil). Borage juga adalah 3 kali lebih baik dari segi biovailibiti dan 3 kali lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organik.

Setiap kapsul GLA Complex mengandungi lebih 300mg GLA (Gamma-Lilolenic Acid) yang mana ianya adalah sumber terbaik Omega-6. GLA COmplex juga digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E.

Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. Biovailibitinya dibuktikan secara klinikal dimana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu.

 

Fungsi GLA Complex

 1. Mengawal selia estrogen dan testosteron mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, modd swing, sakit payudar dan lain-lain.
 2. Melambatkan menopaus – memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi.
 3. Melambatkan penuaan kulit – Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.
 4. Memperbaiki prostatomegaly GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.
 5. Menentang kanser – GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.
 6. Memperbaiki inflamasi kulit – mengurangkan eczema, alergik, kegatalan, kulit kering, bintik penuaan dan lain-lain.
 7. Menghalang komplikasi diabetis – merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetis semasa hamil dan usia tua.
 8. Menghalang tekanan darah tinggi menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, memperbaiki tekanan darah tinggi dan mengelak masalah jantung.

 

Untuk yang merancang mendapatkan zuriat, amat digalakkan makan bersama B-Complex Shaklee, yang dilengkapi dengan semua vitamin B perlu dan asid folik. Asid folic sangat penting untuk persediaan mengandung, dan amat digalakkan diambil dalam tempoh masa 3 bulan sebelum kehamilan. Pengambilan B-Complex dengan asid folic sangat bagus diteruskan semasa trimester pertama, utk kesihatan janin, elak kecacatan tertentu pada janin dan juga kesihatan rahim ibu.

 

Testimonial PCOS

 

Amalkan GLA Complex sebagai ikhtiar kita sebagai manusia, disamping doa dan tawakal pada Allah. Tiada yang mustahil bagi Nya.

 

Hubungi saya,

 • Masitah (SID: 869624)
 • SMS WhatsApp 0192318050
 • Email me.masitah@gmail.com
 • PM FB ibu.fatihahsakinah
 • Like fanpage VitaminPilihanIbu

I am happy to serve you all!

 

Sharing is CaringShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someonePrint this page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *