Testimonial Kulit Kusam


awet muda, B Complex, kulit cantik, ulser mulut, vitamin c, vitamin kulit

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan testimonial pengamal Shaklee , yang asalnya makan Shaklee untuk tujuan berpantang, akhirnya menjadi pengamal suplemen Shaklee selepas mendapat kesan yang amat positif. Jom baca penulisan ikhlas daripada Puan Umi Kalsom Awang Hat.   Kulit Kusam Assalamualaikum…. Umie nak share testimoni sendiri perbezaan sebelum dan selepas consume Shaklee. Untuk […]

3 April, 2018

Rahsia Wajah Cantik Berseri dengan Radiant


awet muda, B Complex, kulit cantik, penjagaan wajah, sunburn

Bismillahirrahmanirrahim. Ramai yang bertanya, apa rahsia kulit wajah cantik berseri. Semua bermula dengan kombinasi inner glow (daripada dalam) dan outer glow (daripada luaran). Outer glow sememangnya berkait rapat dengan pemakaian skin care yang sesuai, termasuk pencuci wajah, toner, pelembab, pelindung UVA dan UVB termasuk juga regim memperbaiki dan memperbaharui sel kulit seperti serum, night cream, […]

28 March, 2018

4 Faktor Kulit Sihat Berseri


awet muda, B Complex, Ibu Sihat, kulit cantik, Shaklee, Uncategorized, vitamin c

Bismillahirrahmanirrahim. Hari ini Kak Mas nak kongsikan bagaimana anda boleh dapatkan kulit sihat yang berseri, awet muda remaja. Disertakan dalam penerangan berikut 4 faktor yang mempengarui kulit sihat dan berseri.   1) Faktor Pemakanan Kurangkan memakan makanan berminyak Kurangkan makanan manis Banyakkan minum air kosong Banyakkan makan buah dan sayuran Kurangkan makan makan ringan dan […]

13 March, 2018

Promosi Hebat YOUTH Mac 2018


awet muda, kulit cantik, YOUTH SHAKLEE

Rata-rata orang dah tahu YOUTH bakal dilancarkan secara rasmi pada Mac 2018. Tinggal beberapa hari sahaja lagi kan? Yang bestnya nya, untuk pengenalan ini, YOUTH bukan sahaja dijual dalam bentuk set yang lengkap untuk penjagaan siang dan malam, malah datang dengan free gift yang sangat hebat. Sangat teruja nak tunggu kedatangan bulan Mac 2018 tau! […]

22 February, 2018

Skin Best Friends – Vitamin C dan Kolagen


Collagen Shaklee, Ibu Sihat, kulit cantik, rambut gugur, Shaklee, vitamin c

Assalamualaikum & Selamat Petang, Lain macam sikit bunyinya, tapi itulah realitinya, memang vitamin C dan kolagen merupakan best friend atau BFF untuk kulit kita untuk kulit yang kekal sihat, anjal dan jelita. Vitamin C Penting untuk Wajah Vitamin C atau dikenali jua sebagai ascorbic acid, vitamin C memainkan peranan besar dalam fungsi dan pemeliharaan tubuh, […]

13 February, 2018

Rahsia Penjagaan Wajah Muda


kulit cantik, Pencuci Organic, penjagaan wajah, tsunamishaklee, YOUTH SHAKLEE

Rahsia awet muda jelita. Tahukah anda bahawa, 20% penuaan disebabkan faktor dalaman. 80% disebabkan oleh faktor luaran seperti pancaran UVA/UVB, pencemaran, kekeringan sebab penghawa dingin dan cuaca, maka penjagaan luar sangat penting. Jika anda jenis malas sangat nak pakai banyak barang penjagaan wajah, paling kurang tetapi sangat penting ialah pelindung matahari. Pelindung matahari melindungi kulit […]

9 February, 2018

YOUTH® Radiance C+E


kulit cantik, Shaklee, YOUTH SHAKLEE

Assalamualaikum & Selamat Pagi, Hari ini Kak Mas nak share pula tentang YOUTH RADIANCE C+E.   YOUTH® Radiance C+E YOUTH® Radiance C+E menawarkan gabungan yang dipatenkan yang terdiri daripada 20% vitamin C tulen dan vitamin E serta ekstrak sel raspberry untuk menganjalkan, mencerahkan dan mengurangkan penampilan garis dan kedutan. Radiance C + E mengurangkan tanda-tanda […]

9 February, 2018

YOUTH AGE Defence Mineral Moisturizer


awet muda, kulit cantik, YOUTH SHAKLEE

Rahsia awet muda jelita. Tahukah and bahawa 20% penuaan disebabkan faktor dalaman. 80% disebabkan oleh faktor luaran seperti pancaran UVA/UVB, pencemaran, kekeringan sebab penghawa dingin, maka penjagaan luar sangat penting. Jika anda terpaksa memilih hanya satu produk penjagaan wajah, paling penting ialah pelindung matahari. Kerana sinaran UVA/UVB ialah salah satu faktor utama penuaan. YOUTH AGE […]

8 February, 2018

YOUTH Look Younger Longer


kulit cantik, Shaklee, vitamin c, YOUTH SHAKLEE

Assalamualaikum dan Selamat Pagi, Lagi tentang YOUTH Shaklee. Satu entri sahaja memang tak cukup nak ceritakan dengan produk YOUTH yang bukan sahaja berkesan, selamat malah 100% semulajadi dan vegan! YOUTH Look Younger Longer Koleksi penjagaan kulit YOUTH® menawarkan produk-produk terbukti secara klinikal yang dihasilkan secara harmoni dengan alam semula jadi. YOUTH menjamin bahawa bukan sahaja […]

6 February, 2018

Telomeres dan Awet Muda


Shaklee, Vivix

​Assalamulaikum & Selamat Pagi. Hari ini nak share tentang kaitan Telomeres, awet muda dan Vivix. Anda tahu atau tak tahu seperti saya masa mula-mula dengar tentang Telomeres ini? Jom baca.   Telomeres Tak pernah dengar Telomeres? Dulu saya pun saya, apa benda tu ye? Pernah dengar awet muda? Semestinyalah kan sebab semua nak awet muda😎 […]

2 January, 2017

Apa fungsi Kolagen dalam badan?


Collagen Shaklee, kulit cantik, sunburn, vitamin c, vitamin e

​Assalamualaikum! Hari ini nak borak-borak tentang kolagem. Pasti pernah dengarkan. Tahu fungsi kolagen selain untuk kulit? Jom study sikit pasal fungsi kolagen dan akibat kehilangan kolagen dalam tubuh. Selalu kolagen cuma dikaitkan dengan kulit, aset wanita, wajah. Sebenarnya banyak lagi keperluan kolagen untuk tubuh. Tahu tak, sakit tumit dan lutut juga dikaitkan dengan kolagen. Malah […]

24 December, 2016

Promosi Julai 2016 Kembali – Vivix Shaklee


kulit cantik, Shaklee, Vivix

Assalamualaikum WBT, Hari ini nak share tentang promosi Julai 2016 iaitu VIVIX!   Kenali Vivix yang Hebat Sebelum saya masuk tentang promosi, saya ceritakan dahulu apa iti Vivix, kehebatan Vivix, tentunya daripada ciptaan Allah, dan hasil kajian sains bagaimana initpati bahan Vivix ini merupakan keajaiban sains dalam membantu kesihatan manusia. Apa itu Vivix? Ialah sejenis […]

1 July, 2016

Mengapa Collagen Powder Shaklee Cepat Berkesan


Collagen Shaklee, kulit cantik, Shaklee

Assalamualaikum warahmatullah. Hari ini saya nak kongsikan rahsia mengapa Collagen Powder Shaklee cepat bertindak ke atas tubuh kita. Nak tahu? Ini kerana molekulnya yang sangat halus, mudah sangat diserap oleh badan. Masuk sahaja dalam air terus larut, apatah lagi bila masuk dalam badan.   Mengapa Collagen Powder Shaklee Cepat Berkesan Molekul collagen jenama lain, kebiasaannya sekitar […]

11 May, 2016

Rahsia Bahan Aktif Collagen Powder Shaklee


Collagen Shaklee, kulit cantik, Shaklee

Assalamualaikum warahmatullah. Bulan May 2016 ialah bulan promosi Collagen Powder Shaklee. Nak pilih Buy 6 Free 1 atau Buy 2 and get 5% Off pun boleh. mana-mana pilihan hati tuan/puan pun saya suka 🙂 Apa yang nak saya ceritakan di sini ialah, apakah bahan-bahan yang digunakan dalam Collgen Powder Shaklee, yang menjadikannya dambaan ramai untuk […]

10 May, 2016

Promosi May 2015 – Collagen Powder Shaklee


kulit cantik, Shaklee

Assalamualaikum warahmatullah.. Agak beberapa ketika menyepi daripada membuat entri di laman ini, maafkan saya atas kelemahan saya. Kembali dengan bulan May 2016 yang ceria, Shaklee kembali dengan promosi hebat, iaitu buy 6 Free 1 Collagen Powder Shaklee. Yang best lagi, anda akan dapat Free Membership & Cash Back, dan yang pasti ialah manfaat collagen ini […]

10 May, 2016

Tips Memilih Vitamin E


kulit cantik, Shaklee, vitamin e

Assalamualaikum WBT. Semoga anda semua sihat bahagia selalu hendaknya. Di sini saya ingin kongsikan tips memilih vitamin E, semestinya yang semulajadi dan yang terbaik buat kita semua.   Tips Memilih Vitamin E Pilih Vitamin E yang bersumber semulajadi. Jika ada huruf d kecil (d-alfa tocoferol) menunjukkan ia sumber semulajadi manakala jika ada satu huruf ‘l’ […]

9 March, 2016